Rulada regeasca de pui cu ciuperci

Rulada regeasca de pui cu ciuperci

Este regeasca si dupa cum arata si la gust - o super rulada, foarte gustoasa si desi la prima vedere pare mai complicata, de fapt nu este. Puteti din timp sa va pregatiti puiul, sa-l marinati(eventual congelati), si chiar cu o zi inainte de masa festiva o pregatiti efectiv. Mi-a placut atat de mult si sigur va fi prezenta de fiecare data pe masa festiva si nu numai.

Ingrediente

Pui intreg
1 buc
un pui grill
Oua
2 buc
Lapte
50 ml
Ciuperci conservate
200 g
scurse bine de apa
Ceapa alba
1 buc
Sare,piper
1 lingurita
Maioneza
3 linguri
Migdale uscate
1 lingura
orice ierburi va plac - patrunjel, boia, usturoi, etc
Pasta de tomate
1 lingura
sau pasta de ardei, sau adjika

Pasi de urmat

1

Spalati puiul si il puneti pe masa sau pe o suprafata unde puteti sa lucrati cu el cat mai comod si cu mai mult spatiu.

2

Si incepem o procedura mai complicata dar usor-usor se rezolva, deci:

- taiati pieptul puiului de-a lungul, cu tot cu os, folosind o foarfeca

3

- apoi cu un cutit, foarte ascutit, scoateti carnea de pe pulpele puiului - aveti grija sa nu taiati mult din piele, doar cat sa dezosati puiul

4

- treceti la piept cu dezosarea, cutitul pe langa os si totul va fi bine

5

Aripile se taie se pun deoparte - si asa am terminat cu partea stanga a puiului.

6

La fel faceti si cu partea cealalta, dezostati pulpa, apoi pieptul, scoateti aripa si gata.

Ca final scoateti atent pielea de pe spate, sa nu o taiati cu mare grija.

7

Aici vedeti ca va ramane pe masa pielea cu carnea, fara nici un os, dar sa fie un intreg cu cat mai putine rupturi la piele.

8

Ca sa nu fie golurile acelea de piele fara carne, taiati felii subtiri din piept sau pulpe si completati sa fie carne pe toata suprfata.

9

Si gata, asta a fost toata procedura, desi pare complicat, nu este - in 15 minute ati terminat si va apucati sa faceti rulada.

10

Pe toata suprafata presarati sare, piper, usturoi uscat, boia, patrunjel, maioneza si sosul de ardei/pasta de rosii/adjika.

11

Intindeti si amestecati bine toate ingredientele pe suprafata de carne. In asa fel carnea se poate marina de la cateva minute, sau 1 noapte la frigider sau o congelati si faceti cand aveti nevoie.

Eu am lasat-o cam jumatate de ora, cat am pregatit restul ingredientelor pt rulada.

12

Deci, in acest timp am facut o omleta din 2 oua, lapte si sare cu piper.

13

O puneti peste carne, marginile rotunjite le-am taiat si pus prin parti sa acopere toata rulada - vedeti poza.

14

Am calit ceapa taiata marunt cu ciupercile conservate, putin piper si sare dupa gust.

15

Se pun ciupercile peste omleta si se formeaza rulada:

- nu o rulati de tot, doar sa treaca usor marginile una peste alta.

16

Cu un ac si ata simple coaseti marginile - nu chiar ca la croitorie :)

Doar sa le prindeti usor una de alta si sa nu se desfaca la copt, aveti grija sa lasati ata mai lunga la final - s-o vedeti dupa coacere.

17

Puneti rulada intr-o tava de cuptor cu atele in jos - deasupra se unge cu putina maioneza.

18

O lasati la cuptor preincalzit la 200 de grade, pentru 45-50 de minute - sa se rumeneasca frumos.

19

Imediat dupa ce o scoateti din cuptor fierbinte, puneti un fund peste ea.

20

 Si puneti o presa - la mine a fost un dovleac mare de vreo 5 kg. Puteti pune borcane cu ceva, carti, orice aveti mai greu prin bucatarie :) Lasati pana se raceste complet.

21

Dupa racire am scos-o din tava, am intors-o cu fundul in sus si am scos usor atele - este foarte simplu, doar trageti usor de capatul pe care l-ati lasat mai lung.

22

Am taiat-o in 2 jumatati, am pus-o pe un fund, am acoperit-o cu o folie si am lasat-o la frigider pana a trebuit s-o tai pe masa festiva.

23

O taiati atent cu un cutit bun si aranjati frumos pe o farfurie de aperitive.

Foarte buna,aromata, frageda - iese si multa plus la toate, cu o rulada va scoateti :)

Doar sa nu va speriati de procedura de dezosare a puiului, o luati incet si atent si totul va fi bine si frumos.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (15-20 felii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

anarica
anarica 01 Jan 2012, 14:09

scuza-ma Lena, ai dreptate , voi face cum zici tu. Te pup si inca o datas LA MULTI ANI

lena
Elena (lena) 01 Jan 2012, 13:59

Multumesc Anarica de urari si felicitari! Pozele sunt faine si sigur mancarurile delicioase.

Am o singura rugaminte la tine, si sper sa nu te superi - te rog sa postezi poze care se refera la reteta respectiva. Daca ai poze de la alte retete mergi direct la reteta originala. Sau daca ai poze de la alte mancaruri care nu sunt pe site sa le pui pe forum, sunt si acolo rubrici multe.

Am lasat comentariile si pozele din urma, dar de acum incolo le voi sterge daca nu se refera la reteta respectiva. Te pup, Sarbatori Fericite si La Multi Ani!

anarica
anarica 01 Jan 2012, 11:32

asta este salata de piept de pui cu cascaval si struguri.Eu am facut sarbatorile in Italia unde lucrez, ce pot sa-ti spun , musafiri au fost uimiti, multumesc inca o dato pt reteta. Lena, din nou iti urez  LA MUTI ANI CU MULTA SANATATE ,FERICIRE SI MULTE RETETE NOI TIE fanilor tai si la toti romani !!!!!!!!!!

Poza mea pentru reteta:
anarica
anarica 29 Dec 2011, 20:43

un platou de aperitive

Poza mea pentru reteta:
anarica
anarica 29 Dec 2011, 20:41

torta de Craciun

Poza mea pentru reteta:
Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 29 Dec 2011, 20:36

Cam mult de munca,dar merita incercat.

Nota mea pentru reteta:
anarica
anarica 29 Dec 2011, 20:12

foarte frumos, dar de Anul Nou trebuie sa incerc salata de pui cu cascaval si stuguri. Lena ,ti-am trimis poze cu torta si o farfurie de aperitive , am facut de craciun , ce zici iti place? Iti multumesc pt toate retetele bune si aspectoase si-ti urez din nou SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI

Nota mea pentru reteta:
alinuta
alinuta 28 Dec 2011, 22:19

da ce bunatate ne arati tu Lena,trebuie neaparat sa o incerc si eu .arata super ,ma gindesc ca gustul e pe masura.Multumesc Lena

Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 28 Dec 2011, 18:36

uau! SUPER,o incerc neaparat.

Nota mea pentru reteta:
Mery75
Mery75 28 Dec 2011, 13:28

SUPER TARE.........esti nemaipomenita. LA MULTI ANI SANATOSI

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile