Ingrediente
●
Pui intreg
1 buc
un pui grill
●
Ciuperci conservate
200 g
scurse bine de apa
●
Migdale uscate
1 lingura
orice ierburi va plac - patrunjel, boia, usturoi, etc
●
Pasta de tomate
1 lingura
sau pasta de ardei, sau adjika
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati puiul si il puneti pe masa sau pe o suprafata unde puteti sa lucrati cu el cat mai comod si cu mai mult spatiu.
Pas 2
Si incepem o procedura mai complicata dar usor-usor se rezolva, deci:
- taiati pieptul puiului de-a lungul, cu tot cu os, folosind o foarfeca
Pas 3
- apoi cu un cutit, foarte ascutit, scoateti carnea de pe pulpele puiului - aveti grija sa nu taiati mult din piele, doar cat sa dezosati puiul
Pas 4
- treceti la piept cu dezosarea, cutitul pe langa os si totul va fi bine
Pas 5
Aripile se taie se pun deoparte - si asa am terminat cu partea stanga a puiului.
Pas 6
La fel faceti si cu partea cealalta, dezostati pulpa, apoi pieptul, scoateti aripa si gata.
Ca final scoateti atent pielea de pe spate, sa nu o taiati cu mare grija.
Pas 7
Aici vedeti ca va ramane pe masa pielea cu carnea, fara nici un os, dar sa fie un intreg cu cat mai putine rupturi la piele.
Pas 8
Ca sa nu fie golurile acelea de piele fara carne, taiati felii subtiri din piept sau pulpe si completati sa fie carne pe toata suprfata.
Pas 9
Si gata, asta a fost toata procedura, desi pare complicat, nu este - in 15 minute ati terminat si va apucati sa faceti rulada.
Pas 10
Pe toata suprafata presarati sare, piper, usturoi uscat, boia, patrunjel, maioneza si sosul de ardei/pasta de rosii/adjika.
Pas 11
Intindeti si amestecati bine toate ingredientele pe suprafata de carne. In asa fel carnea se poate marina de la cateva minute, sau 1 noapte la frigider sau o congelati si faceti cand aveti nevoie.
Eu am lasat-o cam jumatate de ora, cat am pregatit restul ingredientelor pt rulada.
Pas 12
Deci, in acest timp am facut o omleta din 2 oua, lapte si sare cu piper.
Pas 13
O puneti peste carne, marginile rotunjite le-am taiat si pus prin parti sa acopere toata rulada - vedeti poza.
Pas 14
Am calit ceapa taiata marunt cu ciupercile conservate, putin piper si sare dupa gust.
Pas 15
Se pun ciupercile peste omleta si se formeaza rulada:
- nu o rulati de tot, doar sa treaca usor marginile una peste alta.
Pas 16
Cu un ac si ata simple coaseti marginile - nu chiar ca la croitorie :)
Doar sa le prindeti usor una de alta si sa nu se desfaca la copt, aveti grija sa lasati ata mai lunga la final - s-o vedeti dupa coacere.
Pas 17
Puneti rulada intr-o tava de cuptor cu atele in jos - deasupra se unge cu putina maioneza.
Pas 18
O lasati la cuptor preincalzit la 200 de grade, pentru 45-50 de minute - sa se rumeneasca frumos.
Pas 19
Imediat dupa ce o scoateti din cuptor fierbinte, puneti un fund peste ea.
Pas 20
Si puneti o presa - la mine a fost un dovleac mare de vreo 5 kg. Puteti pune borcane cu ceva, carti, orice aveti mai greu prin bucatarie :) Lasati pana se raceste complet.
Pas 21
Dupa racire am scos-o din tava, am intors-o cu fundul in sus si am scos usor atele - este foarte simplu, doar trageti usor de capatul pe care l-ati lasat mai lung.
Pas 22
Am taiat-o in 2 jumatati, am pus-o pe un fund, am acoperit-o cu o folie si am lasat-o la frigider pana a trebuit s-o tai pe masa festiva.
Pas 23
O taiati atent cu un cutit bun si aranjati frumos pe o farfurie de aperitive.
Foarte buna,aromata, frageda - iese si multa plus la toate, cu o rulada va scoateti :)
Doar sa nu va speriati de procedura de dezosare a puiului, o luati incet si atent si totul va fi bine si frumos.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(15-20 felii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)