Aceasta reteta de salata ati observat ca nu este pe site, si nu din cauza ca nu stiu de renumita Salata Caesar sau pentru ca nu-mi place. Nicicum nu ma puteam impaca si nu suportam sosul gras si greu, cel clasic - l-am incercat in fel si chip, oricum nu-mi place nici gustul si nici textura. Si la gandul ca are 1 pahar de ulei acolo, nici nu mai vroiam asa o salata "usoara". Si asta la o combinatie apetisanta de salata verde cu piept de pui la gratar si crutoane aromate.
Inspiratia mi-a venit brusc, am zis eu sa incerc ce o fi daca inlocuiesc sosul gros de galbenusuri si ulei cu un iaurt cremos sau smantana mai slaba, am omis si anchoas(nu-mi place nici aroma si nici gustul, cel putin cele care le-am incercat). In rest am lasat ingredientele celelate aromate si gustoase, neaparat parmesan-ul - si da, mi-a iesit un dressing de nota 20, este minunat si l-as manca cu orice alta mancare nu numai in aceasta salata.
Desi nu este salata clasica Caesar, este o adaptare mult mai sanatoasa si light, poate chiar mai gustoasa decat cea originala. Presupun ca voi primi tot felul de corectii si comentarii, va rog sa va abtineti, stiu si eu sa dau o cautare pe google si sa vad sutele de salate de acest gen, unele mai originale decat altele. A mea este cea mai buna oricum :)