Supa de pui cu cascaval si ciuperci

Supa de pui cu cascaval si ciuperci

O supa simpla, foarte gustoasa si deosebita de ciorbele si supele standard. Este o improvizatie foarte reusita, sunt sigura ca va fi una dintre supele preferate, dupa ce o veti incerca.

Ingrediente

Piept de pui
1 buc
Ceapa alba
2 buc
Oua de prepelita
10 buc
Branza topita
200 g
Ciuperci albe proaspete
500 g
Frunza de dafin
2 buc
Piper negru
0.25 lingurite
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Sare
1 linguri
dupa gust

Pasi de urmat

1

Spalati pieptul de pui, il puneti intr-o cratita cu 2 l de apa la fiert.

Cand incepe sa fiarba, strangeti spuma, taiati o ceapa mica marunt, adaugati frunza de dafin. Faceti focul mic cand incepe sa fiarba, si lasati 30-40 de min.

2

Pana fierbe carnea, curatati si spalati ciupercile. Apoi la taiati marunt.

3

Le lasati cu putin ulei intr-o tigaie sa se caleasca.

4

Amestecati din cand in cand, iar cand se rumenesc usor stingeti focul.

5

Fierbeti 5-7 min ouale de prepelita, le raciti cu apa rece si le curatati de coaja.

6

Dupa 30-40 de min, dupa ce fierbe carnea, o scoateti din supa, o racoriti putin si o taiati bucatele mici.

7

In supa de carne adaugati ciupercile calite, carnea maruntita.

8

Cascavalul taiati bucatele mici

9

Adaugati cascavalul in supa, amestecati continuu pana nu se dizolva, supa se face alba. Daca cascavalul este moale se dizolva mai repede si mai bine. Daca folositi unul clasic, posibil sa nu se dizolve complet. Adaugati sare si piper dupa gust.

10

Taiati patrunjelul si o ceapa mica marunt. Adaugati-le in supa si stingeti focul imediat. Lasati 20-30 de min supa sa se patrunda.

11

Supa o serviti cu ouale de prepelita in fiecare farfurie, numarul lor variaza dupa preferinta. Ouale sunt foarte sanatoase si "innobileaza" supa.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 litri (4 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

tiki
tiki 28 sep 2014, 19:25

Buna. Am facut si aceasta supa din nou, cu oua de prepelita (de data asta) si cu pulpe de pui, pe care le-am lasat intregi si am pus fiecaruia cate o buc. in fafurie. Mare succes. Aaaaaaa, si am bagat pe langa cascaval si un tub de branza topita ( nu stiu daca a ajutat, dar precis a mai albit-o). Hahaha. Pupici.Wow. scuze,vad ca nu am dat stelute data trecuta. Vai,vai ce imprudenta.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 iul 2013, 09:54

Interesant si placut gust. Eu am pus oua de gaina si a fost ok.

Poza mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 29 sep 2010, 16:53

N-am mancat pana acum supa cu oua fierte si cascaval.Oricum, pare o supa foarte consistenta. M-ar tenta s-o incerc, dar cred ca fara oua.

Nota mea pentru reteta:
katomika
katomika 07 sep 2010, 17:54

woow pe asta am gatit=-o cand a venit soacra mea la mine :D si ghici ce .. a iesit o bunatate si m-alaudat la toata familia .... ms

Lavi
Lavi 06 sep 2010, 13:22

eu as adauga si un morcov ras sau cand se fierbe carnea as adauga cartof, morcov, putina telina - intregi toate , care la sfarsit sa le scot!

amalia80
amalia80 02 sep 2010, 11:10

Gustoasa reteta. Cred ca ouale merg puse crude, odata cu cascavalul, ies mai gustoase.

Nota mea pentru reteta:
nona
nona nona (nona) 10 iun 2010, 10:00

e interesanta!

david
david 06 dec 2009, 15:25

am facut astazi supa si a iesit intr-adevar foarte, foarte gustoasa. multumesc mult pentru idee. am insa o mica problema cu cascavalul. poti sa-mi spui te rog ce fel de cascaval folosesti- firma-? eu am luat la dorna si nu s-a topit chiar cu am trebui.

lena
Elena (lena) david 06 dec 2009, 17:20

Cel mai bine o fost cu cascavalul topit de la Hochland

david
david 03 dec 2009, 19:07

o idee foarte buna!!! o sa incerc cat de curand!

Nota mea pentru reteta:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 02 ian 2009, 16:20

Aceasta supa de pui ar fi super probabil dupa mancarurile mai "grele" din timpul sarbatorilor de iarna .

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile