Ciorba de pui a la grec Reteta VIDEO

Ciorba de pui a la grec

Una din cele mai gustoase si cea mai populara reteta de ciorba de pui din online-ul romanesc - ciorba de pui a la grec, si merita - foarte aromata, gustoasa si consistenta. Mi-a placut varianta pe care am facut-o, o combinatie de mai multe retete vazute pe net, si eu zic cea mai delicioasa.

Daca vreti sa va uimiti si alintati familia cu o ciorba de pui delicioasa, incercati aceasta ciorba de pui a la grec, cu siguranta va place la toata lumea si vor mai cere si altadata.

Ingrediente

Pui intreg
1 buc
Radacina patrunjel(albitura)
1 buc
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
1 buc
Telina
100 g
Frunza de dafin
2 buc
optional
Galbenusuri de ou
3 buc
Lapte de vaca
100 ml
Smantana
200 g
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
Patrunjel verde
1 buc
o legatura, sau 1 lingurita de patrunjel uscat
Lamaie
1 buc
acriti dupa gust
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Legumele se curata si se spala.

Ciorba de pui a la grec - Pas 1
Pas 2

Puiul se spala(eu i-am scos si pielea), se taie bucati, se pune intr-o cratita si se toarna apa ca sa acopere bine carnea.

Ciorba de pui a la grec - Pas 2
Pas 3

Puneti oala pe aragaz si lasati pana incepe sa fiarba. Intre timp spumati cu o lingura si cand fierbe bine adaugati legumele(doar un singur morcov). Acoperiti cu capac si lasati sa fiarba la foc incet cam 1 ora.

Ciorba de pui a la grec - Pas 3
Pas 4

Dupa ce a fiert bine strecurati supa printr-o sita - sa aveti intr-un bol supa clara si in alt bol carnea si legumele fierte.

Ciorba de pui a la grec - Pas 4
Pas 5

Oala de la supa am spalat-o(nu este obligatoriu:), am pus-o iar pe foc, am adaugat putin ulei, morcovul dat prin razatoarea marunta si le-am calit bine vreo 5 minute, amestecand periodic.

Ciorba de pui a la grec - Pas 5
Pas 6

Turnati supa peste morcovul calit si o puneti la fiert. Optional puteti fierbe aici 20 de minute 1-2 linguri de orez.

Ciorba de pui a la grec - Pas 6
Pas 7

Carnea se scoate de pe oase, se rupe bucati medii si se adauga inapoi in supa.

(Legumele fierte le puteti utiliza cum va place, eu nu le-am mai folosit).

Ciorba de pui a la grec - Pas 7
Pas 8

Intr-un bol se amesteca cu un tel galbenusurile de oua cu laptele.

Ciorba de pui a la grec - Pas 8
Pas 9

Adaugati smantana, amestecati bine.

Ciorba de pui a la grec - Pas 9
Pas 10

Luati supa de pe foc, si incet, cate un polonic adaugati in amestecul de galbenusuri  cu smantana. In asa fel nu veti branzi amestecul si supa va avea culoare uniforma si consistenta buna.

Ciorba de pui a la grec - Pas 10
Pas 11

Puneti oala pe foc, lasati pana incepe sa fiarba, adaugati sare si lamaie dupa gust, depinde cat de acru va place - eu am pus sucul de la 1 lamaie.

Ciorba de pui a la grec - Pas 11
Pas 12

Adaugati putin piper si patrunjel tocat, amestecati si stingeti focul.

Ciorba de pui a la grec - Pas 12
Pas 13

O serviti calda si cu multa pofta!

Pofta Buna!

Ciorba de pui a la grec - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 l (7-8 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (16 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 80

Ade1
Ade1 29 Aug 2018, 22:34

Pentru câte persoane este supa? O să am 10 invitați și vom fi 12 persoane și aș vrea să știu cât să pregătesc.

Arată foarte bine și e plăcută de toți.

lena
Elena (lena) Ade1 29 Aug 2018, 22:57

Va ajunge, sunt cam 4-5 litri 😉

Ade1
Ade1 Elena (lena) 31 Aug 2018, 19:46

Mulțumesc mult. Abia aștept sa vin cu feed-back-ul invitaților.

IoanaRogoz884
Ioana Rogoz (IoanaRogoz884) 31 Jan 2017, 14:17

Suuper !

Nota mea pentru reteta:
Nectarie
Nectarie 26 Oct 2016, 21:29

Foarte buna mi-a iesit!multumim!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AlexandraPetrovschi687
Alexandra Petrovschi (AlexandraPetrovschi687) 19 Sep 2016, 17:51

Acum am terminat ciorbita. Am mai adaugat  un ardei capia taiat bucatele (mai mult pt decor) si am pus cantitate dubla de smantana. A iesit dementiala! Multumesc pt reteta! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 02 Mar 2016, 12:51

am facut supa, nu s-a taiat la inceput, putin dupa incorporarea totala, buna la gust, considtenta, eu nu stiu daca a mai facut cineva cu carne de pirc, eu azi da  cu toate ca imi faceam griji, multumesc de idee  data viitoare fac cu o gainusa de casa.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 Sep 2014, 23:30

A 3-a mea ciorba...si prima cu noroc. :D. A iesit destul de buna, zic eu..inca nu a mai gustat-o nimeni, o sa vad maine reactiile. Prima ciorba care am facut-o a fost de cartofi,,a iesit prea sarata (asta patesc daca nu gust mancarea), a 2-a a iesit fara gust..probabil am pus prea multa apa.

Dar am pus legumele (cartofi, morcovi, ceapa ,taiate mai marunt) din ciorba fara gust in ciorba asta si a iesit foarte buna. 

Dna Lena..ma simt foarte norocoasa ca v-am gasit retele, aici m-am apucat prima data de gatit. Multumiri

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 23 Jan 2014, 00:14

Am facuto si eu dar eu mam temut sa adaug lamie la cît de buna era la gust dar in schimb am adaugat un pik de usturoi asa fac eu la toate supele cu smintina,foarte buna

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Corina Kitchen
Corina Kitchen 09 Nov 2013, 10:10

Este o ciorba pe care  noi o gatim cu  placere si o mancam  rapid:)....Merita  incercata, nu o sa va para rau.

POFTA BUNA!

ps. Atasat este  rezultatul obtinut  si servit cu mujdei  d eusturoi, otet si ardei iute.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 09 Sep 2013, 18:10

Foarte taarrrrreeeee. Buna rau. Ca sa fiti sigure ca nu se "taie dresatura", o faceti intr-un castronas si numai in farfuria fierbinte cand o serviti puneti cateva linguri. Eu am facut-o acuma normal, cum trebuie,dar am alte retete de ciorba la care fac asa, deoarece am pe cineva caruia nu-i place "dresatura". La fel si frunza de patrunjel o pun tot in farfurie, deoarece lasata mai mult in ciorba (sau alte preparate cu frunza), chiar si in frigider, se strica. Multumesc pentru tot. Succes pe mai departe.

.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 04 Jun 2012, 22:26

O ciorba extrem de gustoasa !! Preferata mea !! Dar am avut o problma atunci cand am facut.o .. Am respectat pasii atunci cand am adaugat supa in amestecul de oua cu smantana si lapte si nu mi s.a branzit ciorbita, insa cand am pus.o pe foc, sa fiarba, a facut o spuma urata deasupra si nu mi.am putut explica de ce . Plus ca, nu am inteles de ce trebuie pus lapte, da o alta aroma/ textura ciorbei ? sau este de ajuns si smantana ? (Mentionez ca am facut.o pentru prima oara si totusi este o minunatie, yummmy )

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Diana Pascal (Dianna) 04 Jun 2012, 22:33

Dianna, spuma poate sa faca - dar ciorba sa nu fiarba mult, doar incepe si opresti focul.

Lapte se pune pentru a mai lega smantana, altfel se branzeste repede.

Arata toate comentariile