Ciorbă de pui a la grec Rețetă VIDEO

Ciorbă de pui a la grec

Una din cele mai gustoase și cea mai populară rețetă de ciorbă de pui din online-ul românesc - ciorba de pui a la grec, și merită - foarte aromată, gustoasă și consistentă. Mi-a plăcut varianta pe care am făcut-o, o combinație de mai multe rețete văzute pe net, și eu zic cea mai delicioasă.

Dacă vreți să vă uimiți și alintați familia cu o ciorbă de pui delicioasă, încercați această ciorbă de pui a la grec, cu siguranță vă place la toată lumea și vor mai cere și altădată.

Ingrediente

Pui întreg
1 buc
   
Rădăcină pătrunjel (albitură)
1 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Țelină
100 g
   
Frunză de dafin
2 buc
opțional
Gălbenușuri de ou
3 buc
   
Lapte de vacă
100 ml
   
Smântână
200 g
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Pătrunjel verde
1 buc
o legătură, sau 1 linguriță de pătrunjel uscat
Lămâie
1 buc
acrăți după gust
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Legumele se curăță și se spală.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 1
Pas 2

Puiul se spală (eu i-am scos și pielea), se taie bucăți, se pune într-o cratiță și se toarnă apă ca să acopere bine carnea.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 2
Pas 3

Puneți oala pe aragaz și lăsați până începe să fiarbă. Între timp spumați cu o lingură și când fierbe bine adăugați legumele (doar un singur morcov). Acoperiți cu capac și lăsați să fiarbă la foc încet cam 1 oră.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 3
Pas 4

După ce a fiert bine, strecurați supa printr-o sită - să aveți într-un bol supa clară și în alt bol carnea și legumele fierte.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 4
Pas 5

Oala de la supă am spălat-o (nu este obligatoriu:), am pus-o iar pe foc, am adăugat puțin ulei, morcovul dat prin răzătoarea măruntă și le-am călit bine vreo 5 minute, amestecând periodic.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 5
Pas 6

Turnați supa peste morcovul călit și o puneți la fiert. Opțional, puteți fierbe aici 20 de minute 1-2 linguri de orez.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 6
Pas 7

Carnea se scoate de pe oase, se rupe bucăți medii și se adaugă înapoi în supă.

(Legumele fierte le puteți utiliza cum vă place, eu nu le-am mai folosit).

Ciorbă de pui a la grec - Pas 7
Pas 8

Într-un bol se amestecă cu un tel gălbenușurile de ouă cu laptele.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 8
Pas 9

Adăugați smântâna, amestecați bine.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 9
Pas 10

Luați supa de pe foc, și încet, câte un polonic, adăugați în amestecul de gălbenușuri cu smântână. În așa fel nu veți brânzi amestecul și supa va avea culoare uniformă și consistență bună.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 10
Pas 11

Puneți oala pe foc, lăsați până începe să fiarbă, adăugați sare și lămâie după gust, depinde cât de acru vă place - eu am pus sucul de la 1 lămâie.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 11
Pas 12

Adăugați puțin piper și pătrunjel tocat, amestecați și stingeți focul.

Ciorbă de pui a la grec - Pas 12
Pas 13

O serviți caldă și cu multă poftă!

Poftă Bună!

Ciorbă de pui a la grec - Pas 13

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 4 l (7-8 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (16 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 80

Ade1
Ade1 29 Aug 2018, 22:34

Pentru câte persoane este supa? O să am 10 invitați și vom fi 12 persoane și aș vrea să știu cât să pregătesc.

Arată foarte bine și e plăcută de toți.

lena
Elena (lena) Ade1 29 Aug 2018, 22:57

Va ajunge, sunt cam 4-5 litri 😉

Ade1
Ade1 Elena (lena) 31 Aug 2018, 19:46

Mulțumesc mult. Abia aștept sa vin cu feed-back-ul invitaților.

IoanaRogoz884
Ioana Rogoz (IoanaRogoz884) 31 Jan 2017, 14:17

Suuper !

Nota mea pentru rețetă:
Nectarie
Nectarie 26 Oct 2016, 21:29

Foarte buna mi-a iesit!multumim!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AlexandraPetrovschi687
Alexandra Petrovschi (AlexandraPetrovschi687) 19 Sep 2016, 17:51

Acum am terminat ciorbita. Am mai adaugat  un ardei capia taiat bucatele (mai mult pt decor) si am pus cantitate dubla de smantana. A iesit dementiala! Multumesc pt reteta! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
elenabordianu
elena bordianu (elenabordianu) 02 Mar 2016, 12:51

am facut supa, nu s-a taiat la inceput, putin dupa incorporarea totala, buna la gust, considtenta, eu nu stiu daca a mai facut cineva cu carne de pirc, eu azi da  cu toate ca imi faceam griji, multumesc de idee  data viitoare fac cu o gainusa de casa.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 05 Sep 2014, 23:30

A 3-a mea ciorba...si prima cu noroc. :D. A iesit destul de buna, zic eu..inca nu a mai gustat-o nimeni, o sa vad maine reactiile. Prima ciorba care am facut-o a fost de cartofi,,a iesit prea sarata (asta patesc daca nu gust mancarea), a 2-a a iesit fara gust..probabil am pus prea multa apa.

Dar am pus legumele (cartofi, morcovi, ceapa ,taiate mai marunt) din ciorba fara gust in ciorba asta si a iesit foarte buna. 

Dna Lena..ma simt foarte norocoasa ca v-am gasit retele, aici m-am apucat prima data de gatit. Multumiri

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
timotei
timotei 23 Jan 2014, 00:14

Am facuto si eu dar eu mam temut sa adaug lamie la cît de buna era la gust dar in schimb am adaugat un pik de usturoi asa fac eu la toate supele cu smintina,foarte buna

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Corina Kitchen
Corina Kitchen 09 Nov 2013, 10:10

Este o ciorba pe care  noi o gatim cu  placere si o mancam  rapid:)....Merita  incercata, nu o sa va para rau.

POFTA BUNA!

ps. Atasat este  rezultatul obtinut  si servit cu mujdei  d eusturoi, otet si ardei iute.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 09 Sep 2013, 18:10

Foarte taarrrrreeeee. Buna rau. Ca sa fiti sigure ca nu se "taie dresatura", o faceti intr-un castronas si numai in farfuria fierbinte cand o serviti puneti cateva linguri. Eu am facut-o acuma normal, cum trebuie,dar am alte retete de ciorba la care fac asa, deoarece am pe cineva caruia nu-i place "dresatura". La fel si frunza de patrunjel o pun tot in farfurie, deoarece lasata mai mult in ciorba (sau alte preparate cu frunza), chiar si in frigider, se strica. Multumesc pentru tot. Succes pe mai departe.

.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 04 Jun 2012, 22:26

O ciorba extrem de gustoasa !! Preferata mea !! Dar am avut o problma atunci cand am facut.o .. Am respectat pasii atunci cand am adaugat supa in amestecul de oua cu smantana si lapte si nu mi s.a branzit ciorbita, insa cand am pus.o pe foc, sa fiarba, a facut o spuma urata deasupra si nu mi.am putut explica de ce . Plus ca, nu am inteles de ce trebuie pus lapte, da o alta aroma/ textura ciorbei ? sau este de ajuns si smantana ? (Mentionez ca am facut.o pentru prima oara si totusi este o minunatie, yummmy )

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Diana Pascal (Dianna) 04 Jun 2012, 22:33

Dianna, spuma poate sa faca - dar ciorba sa nu fiarba mult, doar incepe si opresti focul.

Lapte se pune pentru a mai lega smantana, altfel se branzeste repede.

Arată toate comentariile