Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor

O reteta foarte simpla, rapida si delicioasa - se pare ca avem acum perioada retetelor rapide, din pacate de altele nu prea am timp, sau mai lucrez la ele. Acest piept de pui l-am vazut la Laura Sava pe blog si imediat l-am si facut, pentru ca aceste ingrediente cam sunt prin frigider sau se gasesc repede de cumparat.

In 2 saptamani l-am preparat de 3 ori, deci va dati seama ca reteta este foarte reusita, pieptul iese moale inauntru si crocant deasupra, varianta perfecta pentru acest tip de carne.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
Smantana
3 linguri
Fulgi de porumb
200 g
din acei simpli, nu dulci - sau pesmet, dar nu am incercat aceasta varianta
Sare,piper
1 lingurite
Usturoi granulat(praf)
1 lingurite
sau usturoi simplu pisat sau puteti sa nu puneti daca nu va place
Ulei de floarea soarelui
3 linguri

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala si se taie felii lungi si subtiri.

2

Ungeti cu ulei o tava de cuptor si aranjati feliile de carne una langa alta.

3

Cand ati pus toata carnea, o piperati, sarati putin si adaugati usturoi granulat pentru o aroma mai pronuntata.

4

Apoi ungeti toata carnea cu smantana.

5

Fulgii de porumb se maruntesc bine, sau direct in punga sau in blender.

6

Presarati din abundenta peste carne si puneti tava la cuptor preincalzit la 180-200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

7

Cand se rumeneste usor si se delimiteaza putin bucatile de carne, este gata si il scoateti din cuptor.

8

Luati cu o paleta fiecare bucata de pui si o serviti in farfurie sau o puneti intr-o casoleta pana la servire.

Pieptul a fost delicios cald, cand s-a racit putin, se uscase dar nu grav. Merge cu orice garnitura va place.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4-5 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

nicma
nicma 17 iul 2015, 17:17

In sensul ca sunt crocante si par prajite in ulei, desi nu sunt.

nicma
nicma 17 iul 2015, 17:12

Eu am folosit pulpe dezosate si am amestecat bucatile de carne cu fulgii, deci s-au prins de carne pe toate partile. E super reteta si dietetica. Cei care au mancat nu si-au dat seama ca nu am folosit ulei.

Nota mea pentru reteta:
elizagabriela
elizagabriela 27 iul 2013, 14:15

super reteta....arata  bine si la gust e demential

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 17 feb 2012, 20:22

rapid de facut si un gust nou

stiuca
stiuca 09 dec 2011, 20:28

Recunosc ca cu fulgi au alt gust ,fata de malai .Dar malaiul il am la indemina ,cind vreu sa fac repede .

Nina-Andreea
Nina-Andreea 09 dec 2011, 18:01

Mi-a ieșit destul de tare, am tăiat prea gros bucățile de carne. Dar dată viitoare îmi va ieși mai bun, sunt sigură!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
stiuca
stiuca 22 nov 2011, 18:42

Eu le dau prin MALAi

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 21 nov 2011, 13:29

Eu am facut aceasta reteta si este delicioasa.

ANDREEAG
ANDREEAG 21 nov 2011, 10:49

 

ANDREEAG
ANDREEAG 21 nov 2011, 10:48

am sa ncerc si eu...imi place foarte mult ideea

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile