Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor

Piept de pui cu fulgi de porumb, la cuptor

O reteta foarte simpla, rapida si delicioasa - se pare ca avem acum perioada retetelor rapide, din pacate de altele nu prea am timp, sau mai lucrez la ele. Acest piept de pui l-am vazut la Laura Sava pe blog si imediat l-am si facut, pentru ca aceste ingrediente cam sunt prin frigider sau se gasesc repede de cumparat.

In 2 saptamani l-am preparat de 3 ori, deci va dati seama ca reteta este foarte reusita, pieptul iese moale inauntru si crocant deasupra, varianta perfecta pentru acest tip de carne.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
Smantana
3 linguri
Fulgi de porumb
200 g
din acei simpli, nu dulci - sau pesmet, dar nu am incercat aceasta varianta
Sare,piper
1 lingurite
Usturoi granulat(praf)
1 lingurite
sau usturoi simplu pisat sau puteti sa nu puneti daca nu va place
Ulei de floarea soarelui
3 linguri

Pasi de urmat

1

Pieptul de pui se spala si se taie felii lungi si subtiri.

2

Ungeti cu ulei o tava de cuptor si aranjati feliile de carne una langa alta.

3

Cand ati pus toata carnea, o piperati, sarati putin si adaugati usturoi granulat pentru o aroma mai pronuntata.

4

Apoi ungeti toata carnea cu smantana.

5

Fulgii de porumb se maruntesc bine, sau direct in punga sau in blender.

6

Presarati din abundenta peste carne si puneti tava la cuptor preincalzit la 180-200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.

7

Cand se rumeneste usor si se delimiteaza putin bucatile de carne, este gata si il scoateti din cuptor.

8

Luati cu o paleta fiecare bucata de pui si o serviti in farfurie sau o puneti intr-o casoleta pana la servire.

Pieptul a fost delicios cald, cand s-a racit putin, se uscase dar nu grav. Merge cu orice garnitura va place.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4-5 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

nicma
nicma 17 iul 2015, 17:17

In sensul ca sunt crocante si par prajite in ulei, desi nu sunt.

nicma
nicma 17 iul 2015, 17:12

Eu am folosit pulpe dezosate si am amestecat bucatile de carne cu fulgii, deci s-au prins de carne pe toate partile. E super reteta si dietetica. Cei care au mancat nu si-au dat seama ca nu am folosit ulei.

Nota mea pentru reteta:
elizagabriela
elizagabriela 27 iul 2013, 14:15

super reteta....arata  bine si la gust e demential

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
camelia dobre
camelia dobre 17 feb 2012, 20:22

rapid de facut si un gust nou

stiuca
stiuca 09 dec 2011, 20:28

Recunosc ca cu fulgi au alt gust ,fata de malai .Dar malaiul il am la indemina ,cind vreu sa fac repede .

Nina-Andreea
Nina-Andreea 09 dec 2011, 18:01

Mi-a ieșit destul de tare, am tăiat prea gros bucățile de carne. Dar dată viitoare îmi va ieși mai bun, sunt sigură!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
stiuca
stiuca 22 nov 2011, 18:42

Eu le dau prin MALAi

Sorin
Ionel Popovici (Sorin) 21 nov 2011, 13:29

Eu am facut aceasta reteta si este delicioasa.

ANDREEAG
ANDREEAG 21 nov 2011, 10:49

 

ANDREEAG
ANDREEAG 21 nov 2011, 10:48

am sa ncerc si eu...imi place foarte mult ideea

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile