Ingrediente
●
Faina
3 pahare
paharul este de 250 ml
●
Praf de copt
3 lingurite
●
Piept de pui
1 buc
piept fara piele si oase
●
Mazare verde la conserva
125 g
●
Usturoi
2 buc
adica 2 catei - sau 1 usturoi verde
●
Ulei de floarea soarelui
10 linguri
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pieptul de pui se spala bine si se fierbe 30 de min, apoi se scoate din apa si se lasa sa se racoreasca.
Pas 2
Dupa ce a fiert pieptul de pui incepeti sa faceti aluatul.
Faina se amesteca cu praful de copt si 1 lingurita de sare.
Pas 3
Intr-un alt bol se amesteca laptele cu uleiul si ouale, se bat bine cu un tel sau furculita.
Pas 4
Se adauga compozitia de lapte si oua in cea de faina, se amesteca bine si se framanta aluatul.
Pas 5
Aluatul se lasa sa se odihneasca pana pregatim umplutura.
Pas 6
Ceapa se curata se spala si se taie cubulete, le fel si usturoiul. Le puneti la calit cu ulei intr-o tigaie.
Pas 7
Apoi dupa ce se rumeneste ceapa un pic se adauga rosiile taiate cubulete, se amesteca si se lasa 10-15 min sa se patrunda bine.
Pas 8
Apoi adaugati pieptul de pui taiat marunt, porumbul si mazarea scurse de apa. Amestecati totul bine, potriviti de sare si piper si stingeti focul. Aceasta va fi umplutura pentru placinta.
Pas 9
Aluatul se imparte in 2 parti egale si se formeaza 2 bile.
Pas 10
Apoi se unge cu ulei o tava de cuptor mai mare (eu am pus hartie de copt), se intinde prima foaie de aluat atat cat sa acopere toata suprafata tavii si sa fie nu mai mult de 3-4 mm grosime.
Pas 11
Distribuiti uniform umplutura pe toata suprafata placintei.
Pas 12
Apoi intindeti a 2-a foaie de aluat si acoperiti umplutura, optional puteti s-o ungeti cu un ou batut deasupra, dar nu este obligatoriu. Puneti placinta la cuptor la temperatura medie de 180-200 grade.
Pas 13
Lasati la cuptor pana se rumeneste bine, apoi o scoateti si cat este fierbinte recomand s-o ungeti cu un pic de unt, ca sa fie mai moale. Dar si aceasta procedura este optionala, daca nu aveti unt lasati-o asa.
O lasati sa se racoreasca bine si apoi o portionati si serviti cu mare pofta :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(15-20 bucati)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
90 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)