File de pastrav la tigaie

File de pastrav la tigaie

De fapt, reteta nu este despre cum sa prajiti pastravul, dar o metoda foarte frumoasa si buna sa faceti file de pastrav. De multe ori ezit sa cumpar pastrav din cauza ca e foarte migalos sa scot oasele si sa-i dau peste Sofiei. Dar acum am scapat de problema, vom savura aceste fileuri de pastrav in diverse forme de preparare, cand mai dietetice, cand mai nu :)

Maine voi mai pune o reteta delicioasa de peste, sa fiti bine pregatiti pentru prima dezlegare la peste in acest post.

Ingrediente

Pastrav proaspat
3 buc
Faina alba
200 g
Sare
1 lingurite
Mirodenii uscate(patrunjel, busuioc, etc)
1 linguri
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Unt
20 g
optional

Pasi de urmat

1

Pastravul se curata de intestine, solzi (merge foarte bine cu buretele de metal pt cratite), se spala.

Taiati capul si aripioarele.

2

Mai departe aveti nevoie de un cutit subtire si lung, va fi asa mult mai simplu sa lucrati.

Ridicati pestele cu burta in sus si bagati cutitul pe sub coastele pestelui, cat mai spre oase, sa nu lasati multa carne pe ele. Vedeti in poza pozitia corecta.

Usor miscand cutitul pe langa coaste le desfaceti pe toate de-a lungul.

3

Dupa ce ati despartit coastele de carne, lucrati cu degetul mare si aratatos - treceti cu ele si apasati ca sa desfaceti mai adanc fileul.

4

Acelasi lucrul il faceti cu partea opusa - iarasi cutitul pe langa coaste, le desprindeti usor de carne.

5

Si la final iarasi cu degetul mare desprindeti restul de carne, apasand si insistand pe marginile oaselor.

6

Astel veti scoate scheletul pastravului complet, daca nu reusiti cu degetul va folositi de un foarfece.

Obtinem asa un file dublu de peste, se numeste "Butterfly". Deja il puteti prepara si in aceasta forma.

7

Eu am vrut sa fac fileuri mai inguste, clasice, si am taiat coada si mijlocul, vedeti poza.

8

Asa am facut toti 3 pesti pe care i-am avut. Am obtinut 6 fileuri frumoase, numa bune de prajit.

9

Faina se amesteca cu sarea si mirodeniile.

10

In tigaie incingeti bine uleiul si untul.

11

Treceti fileurile prin faina.

12

Le rumeniti bine pe ambele parti.

13

Apoi le scoateti pe niste servetele de hartie, sa se absoarba excesul de ulei.

14

Serviti cu orice va place - seara va recomand o salata de legume. La pranz va puteti rasfata cu niste mamaliga si mujdei :)

Pofta Buna!

 

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 3 bucati (3 pesti)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

raluca57
raluca57 26 mar 2015, 08:00

Mulțumesc, Lena! Excelenta metoda, mi-a reușit! Îmi place pestele la nebunie, dar ma feream de cel cu oase multe si subțiri. Pot folosi metoda ta si la alt fel de peste? Multumesc de o mie de ori. De fiecare data când voi prepara păstrăv îți voi mulțumi in gând!

lena
Elena (lena) raluca57 26 mar 2015, 08:39

Ma bucur mult Raluca! Da, metoda o poti folosi si la alt peste.

Pofta buna sa aveti!

lorycik
lorycik 22 iun 2016, 10:24

Lena,,,oricum esti cea mai tare!!! de la tine am invatat sa gatesc (cat sa stiu din toate un pic)..si au mai invatat si alte prietene..toate eram  afone. Aluaturi?? prajituri? Doamne fereste :))). Numai cand auzeam o luam la fuga..si acum..iata ca prajitura cu visine e una din preferatele sotului. te pup!

lorycik
lorycik 22 iun 2016, 10:25

Si daca ma poti ajuta si pe mine spunandu-mi cum sa atasez poze..taare recunoascatoare ti-as fi.  Pupici :*

lena
Elena (lena) lorycik 22 iun 2016, 14:50

Buna Lory, merci mult de comentariu, ma bucura mult!

Mai jos este un buton de adaugare poza :)

lena
Elena (lena) Elena (lena) 22 iun 2016, 14:51

Asa, butonul apare daca bifezi ca ai gatit reteta :)