Ingrediente
●
Mirodenii uscate(patrunjel, busuioc, etc)
1 lingura
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pastravul se curata de intestine, solzi (merge foarte bine cu buretele de metal pt cratite), se spala.
Taiati capul si aripioarele.
Pas 2
Mai departe aveti nevoie de un cutit subtire si lung, va fi asa mult mai simplu sa lucrati.
Ridicati pestele cu burta in sus si bagati cutitul pe sub coastele pestelui, cat mai spre oase, sa nu lasati multa carne pe ele. Vedeti in poza pozitia corecta.
Usor miscand cutitul pe langa coaste le desfaceti pe toate de-a lungul.
Pas 3
Dupa ce ati despartit coastele de carne, lucrati cu degetul mare si aratatos - treceti cu ele si apasati ca sa desfaceti mai adanc fileul.
Pas 4
Acelasi lucrul il faceti cu partea opusa - iarasi cutitul pe langa coaste, le desprindeti usor de carne.
Pas 5
Si la final iarasi cu degetul mare desprindeti restul de carne, apasand si insistand pe marginile oaselor.
Pas 6
Astel veti scoate scheletul pastravului complet, daca nu reusiti cu degetul va folositi de un foarfece.
Obtinem asa un file dublu de peste, se numeste "Butterfly". Deja il puteti prepara si in aceasta forma.
Pas 7
Eu am vrut sa fac fileuri mai inguste, clasice, si am taiat coada si mijlocul, vedeti poza.
Pas 8
Asa am facut toti 3 pesti pe care i-am avut. Am obtinut 6 fileuri frumoase, numa bune de prajit.
Pas 9
Faina se amesteca cu sarea si mirodeniile.
Pas 10
In tigaie incingeti bine uleiul si untul.
Pas 11
Treceti fileurile prin faina.
Pas 12
Le rumeniti bine pe ambele parti.
Pas 13
Apoi le scoateti pe niste servetele de hartie, sa se absoarba excesul de ulei.
Pas 14
Serviti cu orice va place - seara va recomand o salata de legume. La pranz va puteti rasfata cu niste mamaliga si mujdei :)
Pofta Buna!
Cantitate:
3 buc
(3 pesti)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii: