Ingrediente
●
Mirodenii uscate(pătrunjel, busuioc, etc)
1 lingura
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Păstrăvul se curăță de intestine, solzi (merge foarte bine cu buretele de metal pentru cratițe), se spală.
Taiați capul și aripioarele.
Pas 2
Mai departe aveți nevoie de un cuțit subțire și lung, va fi așa mult mai simplu să lucrați.
Ridicați peștele cu burta în sus și băgați cuțitul pe sub coastele peștelui, cât mai spre oase, să nu lăsați multă carne pe ele. Vedeți în poză poziția corectă.
Ușor mișcând cuțitul pe lângă coaste le desfăceți pe toate de-a lungul.
Pas 3
După ce ați despărțit coastele de carne, lucrați cu degetul mare și arătător - treceți cu ele și apăsați ca să desfaceți mai adânc fileul.
Pas 4
Același lucru îl faceți cu partea opusă - iarăși cuțitul pe lângă coaste, le desprindeți ușor de carne.
Pas 5
Și la final iarăși cu degetul mare desprindeți restul de carne, apăsând și insistând pe marginile oaselor.
Pas 6
Astfel veți scoate scheletul păstrăvului complet, dacă nu reușiți cu degetul vă folosiți de un foarfece.
Obținem așa un file dublu de pește, se numește "Butterfly". Deja îl puteți prepara și în această formă.
Pas 7
Eu am vrut să fac fileuri mai înguste, clasice, și am tăiat coada și mijlocul, vedeți poza.
Pas 8
Așa am făcut toți 3 pești pe care i-am avut. Am obținut 6 fileuri frumoase, numai bune de prăjit.
Pas 9
Făina se amestecă cu sarea și mirodeniile.
Pas 10
În tigaie încingeți bine uleiul și untul.
Pas 11
Treceți fileurile prin făină.
Pas 12
Le rumeniți bine pe ambele părți.
Pas 13
Apoi le scoateți pe niște șervețele de hârtie, să se absoarbă excesul de ulei.
Pas 14
Serviți cu orice vă place - seara vă recomand o salată de legume. La prânz vă puteți răsfăța cu niște mămăligă și mujdei :)
Poftă Bună!
Cantitate:
3 buc
(3 pești)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării: