Dorada la gratar

Dorada la gratar

Ma tot feream sa gatesc peste la gratar, de fiecare data imi ramane jumate de peste lipit de tigaie sau pe grill si nici gustul nu era asa extraordinar.

De ceva timp suntem dependenti de dorada, gatita in mare parte la cuptor, simpla sau cu legume - dar vroiam o schimbare. Cum am vazut metoda cu hartia de copt pe internet am incercat-o in aceeasi zi si am ramas foarte impresionati - sotul a zis ca numai asa sa-i fac dorada. Iese foarte buna, fiindca nu este un peste uscat face crusta gustoasa si carnea ramane frageda si moale, deloc inecacioasa.

Am incercat sa fac la fel si pastravul, a fost bunicel dar fiind putin mai uscat s-a cam lipit de hartie, si s-a rupt. Recomand sa nu-l faceti intreg da jumatati sau bucati, sa va fie mai usor de manevrat pe grill.

Ingrediente

Dorada
2 buc
Ulei
0.5 lingurite
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Pestele se curata si spala bine, il uscati bine cu niste servetele de hartie.

2

Stropiti cu putin ulei si il intindeti usor cu degetele sau o pensula.

Se poate presara sarea acum sau dupa ce o gatiti chiar la servire.

3

Incingeti bine tigaia grill, puneti o bucata de hartie de copt in ea si pe hartie pestele.

Dar atentie, tigaia chiar trebuie sa fie foarte fierbinte!

4

Lasati pestele cam 7-10 minute sa stea nemiscat(incercati sa nu umblati la el in timp ce se face).

Apoi cu o spatula intoarceti atent pe partea cealalta si mai lasati 7-10 minute.

5

Il serviti cu orice garnitura va place - aici o salata fresh de mango cu castravete - urmeaza si reteta :)

6

Si aici o sectiune, carnea de dorada este foarte gustoasa si frageda, chiar va recomand sa incercaiti - este si preferata Sofiei, mananca un peste fara nici un efort din partea noastra :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 bucata (1-2 pesti)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

Dia.Si.
Dia.Si. 15 ian 2018, 22:28

Foarte gustoasa. Rapid. Usor.

La cautari dupa "peste" in aplicatie, nu apare si reteta asta. Am adaugat-o la favoerite. E un musai reteta asta sa apara la categoria peste, pentru cei care folosesc aplicatia. Multumesc pentru retele minunate! Cred ca am testat 70 pana acum si majoritatea covarsitoare sunt de nota 10.

Nota mea pentru reteta:
ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Dia.Si. 17 ian 2018, 16:13

Da, cautarea vede doar cuvinte brute, nu intelege ca Dorada este peste. Sa ne gandim la asta...,multumim de sugestie :)

roxanabotangenes
roxanabotangenes 06 aug 2015, 12:58

De ceva timp pregatesc doradele numai dupa reteta d-voastra. ...e super si eu mananc stropit cu zeama de lamaie si mamaliguta. ..papa si baietelul meu de 14 luni si ma bucur...😙😙😙😙multumesc frumos pt ideeile culinare super

Nota mea pentru reteta:
cristi10368
cristi10368 30 sep 2014, 14:14

bună ziua la toată lumea . vă rog să mă scuzaţi că voi fi critic , dar am în principiu o problemă cu mîncăruri făcute la "grătar" ce nu sînt la grătar ... la gătar înseamnă că mîncarea se face la , pe , jar direct sau direct in foc . altfel cu sau fără ulei este prăjeală ... singura modalitate pe care am folosit-o cu succes la  peşte pe grătarul proaspăt  in afară de a lăsa peştele în ulei şi al pune pe urmă la grătar ca să nu se lipească (mie nu-mi place : prea mult ulei ) , a fost crusta de sare . adică se săreză peştele cînd este încă umed , cu sare fără iod , înăuntru şi înafară aşa ca să rămîna sarea pe el ca o crustă . se pune apoi pentru scurt timp foarte aproape de jar şi se intoarce . apoi se indepărtează de jar şi se lasă cînd pe-o parte cînd pe alta la temperatură medie pînă se face coada crocantă . la mine durează cam 10-15 min ... altfel vreau să o laud pe Lena din toată inima : nevastă-mea deja intreabă "da cine-i dragă Lena asta " cînd zic "azi gatim ca Lena" : numa reţete bune si foarte bune . bravo !

tiki
tiki 26 oct 2013, 18:17

Asta da viata. La amiaza Pilaf urbek, seara acest peste. Si sa nu ne ingrasam ? Foarte bun acest peste pe gratar. As fi mancat vreo 3. Eu nu l-am miscat deloc. 10 minute pe o parte 10 pe cealalta. Cu mujdei de usturoi si un cartof fiert (pe care l-am avut de ieri), o minunatie. Numai un pahar de vin a mai lipsit. O sa incerc si cu alt peste. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ionela oana
Ionela Mihaila (Ionela oana) 09 oct 2013, 18:02

Abia astept sa incerc reteta,arata bine!!! ;)

rov
rov 04 oct 2013, 16:27

Salau. Gust pur de peste. Delicios!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
cori71
cori71 12 sep 2013, 17:04

Miammmm, miammmmmmmmm.....arata minunat, Lena si intr-adevar este un peste fffff gustos! Felicitari pentru tot ce faci, esti o supergospodina!

ianadeea
Andreea (ianadeea) 12 sep 2013, 13:15

Woww Lena, ce reteta simpla si delicioasa! Nu-mi era clar initial cu hartia de copt, daca trebuie pusa inainte de peste sau deodata cu pestele pe acel grill incins, apoi am citit mai atent si si din sursa retetei si m-am lamurit. Intai grill-ul se incinge bine, apoi hartia de copt (decupata dinainte pe dimensiune), apoi pestele. O s-o incerc numaidecat, sotiorul meu fiind pescar inrait. Fetelor, din experienta va pot zice ca va iesi superb cu crap, chiar recomand, fiind un peste gras (pornind de la o marime medie -> cam de dimensiunea pestilor din imaginile Lenei), deci plin de Omega 3. Va pup.

tatinela
tatinela 11 sep 2013, 18:13

Macroul tot se coace ft bine,si e si foarte gustos...mmm,dorada mincam mincam cind eram in Portugalia,aici la Moldova din pacate n-avem placerea de al minca!!

tiki
tiki 11 sep 2013, 16:01

Ce peste s-ar mai putea folosi ? Cred ca si crap,nu?

lena
Elena (lena) tiki 11 sep 2013, 16:19

Nu stiu de altele, si nu vreau sa recomand ceva ce nu stiu. Eu am incercat doar cu dorada, pastrav si somon - toate f.bune.

Arata toate comentariile