Dorada la grătar

Dorada la grătar

Mă tot feream să gătesc pește la grătar, de fiecare dată îmi rămâne jumătate de pește lipit de tigaie sau pe grill și nici gustul nu era așa extraordinar.

De ceva timp suntem dependenți de dorada, gătită în mare parte la cuptor, simplă sau cu legume - dar vroiam o schimbare. Cum am văzut metoda cu hârtia de copt pe internet am încercat-o în aceeași zi și am rămas foarte impresionați - soțul a zis că numai așa să-i fac dorada. Iese foarte bună, fiindcă nu este un pește uscat face crustă gustoasă și carnea rămâne fragedă și moale, deloc înecăcioasă.

Am încercat să fac la fel și păstrăvul, a fost bunicel dar fiind puțin mai uscat s-a cam lipit de hârtie, și s-a rupt. Recomand să nu-l faceți întreg, da jumătăți sau bucăți, să vă fie mai ușor de manevrat pe grill.

Ingrediente

Dorada
2 buc
   
Ulei
0.5 lingurite
   
Sare
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Peștele se curăță și spală bine, îl uscați bine cu niște șervețele de hârtie.

Dorada la grătar - Pas 1
Pas 2

Stropiți cu puțin ulei și îl întindeți ușor cu degetele sau o pensulă.

Se poate presăra sarea acum sau după ce o gătiți chiar la servire.

Dorada la grătar - Pas 2
Pas 3

Încingeți bine tigaia grill, puneți o bucată de hârtie de copt în ea și pe hârtie peștele.

Dar atenție, tigaia chiar trebuie să fie foarte fierbinte!

Dorada la grătar - Pas 3
Pas 4

Lăsați peștele cam 7-10 minute să stea nemișcat (încercați să nu umblați la el în timp ce se face).

Apoi cu o spatulă întoarceți atent pe partea cealaltă și mai lăsați 7-10 minute.

Dorada la grătar - Pas 4
Pas 5

Îl serviți cu orice garnitură vă place - aici o salată fresh de mango cu castravete - urmează și rețeta :)

Dorada la grătar - Pas 5
Pas 6

Și aici o secțiune, carnea de dorada este foarte gustoasă și fragedă, chiar vă recomand să încercați - este și preferata Sofiei, mănâncă un pește fără nici un efort din partea noastră :)

Poftă Bună!

Dorada la grătar - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (1-2 pești)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 4 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

FlorianNicolaescu502
Florian Nicolaescu (FlorianNicolaescu502) 23 Apr 2024, 01:23

Am incercat si eu reteta, dupa ce s-a incins grillul am pus hartia de copt si dorada. Dupa 5 minute hartia de copt era deja maro, iar după zece minute, cand am intors pestele, era deja arsa si partea de hartie de sub peste se lipise de pielea lui. Toata casa mi s-a umplut de fum cu miros de hartie arsa si peste. O experienta pe care nu o voi mai repeta.

Nota mea pentru rețetă:
CristinaAnca
CristinaAnca 30 Aug 2021, 20:17

Extraordinar de buna! Ideea cu hartia de copt e bestiala

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Iulfi
Iulfi 14 Jun 2020, 11:22

Buna, daca nu ai gratar de aragaz, merge si in tigaie cu hartie de copt?

lena
Elena (lena) Iulfi 14 Jun 2020, 11:41

Da, se face, dar nu va avea dungi si se coace mai neuniform.

Iulfi
Iulfi Elena (lena) 14 Jun 2020, 12:37

multumesc mult si la care este temperatura potrivita?

Dia.Si.
Dia.Si. 15 Jan 2018, 22:28

Foarte gustoasa. Rapid. Usor.

La cautari dupa "peste" in aplicatie, nu apare si reteta asta. Am adaugat-o la favoerite. E un musai reteta asta sa apara la categoria peste, pentru cei care folosesc aplicatia. Multumesc pentru retele minunate! Cred ca am testat 70 pana acum si majoritatea covarsitoare sunt de nota 10.

Nota mea pentru rețetă:
ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Dia.Si. 17 Jan 2018, 16:13

Da, cautarea vede doar cuvinte brute, nu intelege ca Dorada este peste. Sa ne gandim la asta...,multumim de sugestie :)

roxanabotangenes
roxanabotangenes 06 Aug 2015, 12:58

De ceva timp pregatesc doradele numai dupa reteta d-voastra. ...e super si eu mananc stropit cu zeama de lamaie si mamaliguta. ..papa si baietelul meu de 14 luni si ma bucur...😙😙😙😙multumesc frumos pt ideeile culinare super

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 26 Oct 2013, 18:17

Asta da viata. La amiaza Pilaf urbek, seara acest peste. Si sa nu ne ingrasam ? Foarte bun acest peste pe gratar. As fi mancat vreo 3. Eu nu l-am miscat deloc. 10 minute pe o parte 10 pe cealalta. Cu mujdei de usturoi si un cartof fiert (pe care l-am avut de ieri), o minunatie. Numai un pahar de vin a mai lipsit. O sa incerc si cu alt peste. Multumesc.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
rov
rov 04 Oct 2013, 16:27

Salau. Gust pur de peste. Delicios!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tatinela
tatinela 11 Sep 2013, 18:13

Macroul tot se coace ft bine,si e si foarte gustos...mmm,dorada mincam mincam cind eram in Portugalia,aici la Moldova din pacate n-avem placerea de al minca!!

tiki
tiki 11 Sep 2013, 16:01

Ce peste s-ar mai putea folosi ? Cred ca si crap,nu?

lena
Elena (lena) tiki 11 Sep 2013, 16:19

Nu stiu de altele, si nu vreau sa recomand ceva ce nu stiu. Eu am incercat doar cu dorada, pastrav si somon - toate f.bune.

Katrin
Katrin 11 Sep 2013, 14:43

Mmmmm peste....mi-a lasat gura apa  Arata asa bineeeeeee 

Arată toate comentariile