Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
●
Praf de copt
1 buc
adica 1 plic
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Lasati untul la temperatura camerei sa fie moale. Il puneti intr-un bol mai mare, adaugati jumatate de pahar de zahar si cu o furculita sau lingura il incorporati. Nu este necesar sa se dizolve zaharul in unt, doar amestecati bine.
Pas 2
In faina puneti praful de copt, amestecati-le si adaugati peste unt.
Pas 3
Cu mainile incorporati faina in unt, pana se face faramituri.
Pas 4
Peste branza puneti galbenusurile de la ou si smantana -amestectati bine.
Pas 5
Separat bateti(cu mixerul) bine albusurile cu jumatate de pahar de zahar,pana cresc in volum de 3 ori si se fac o spuma tare(se verifica intorcand farfuria - daca nu se scurg din farfurie atunci sunt gata) si le adaugati peste compozitia de branza
Pas 6
Usor amestecati compozitia(de sus in jos), ca sa nu iasa aerul din albusuri.
Pas 7
Intr-o tava pentru cuptor, mai adanca, puneti uniform 2/3 din faramiturile de aluat.
Pas 8
Puneti compozitia de branza peste faramituri si acoperiti cu restul faramiturilor.
Pas 9
Puneti tava la cuptor si lasati pana se rumeneste la foc mediu.
Pas 10
Cand este gata, lasati sa se raceasca si taiati patrate, triunghiuri etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(6-7 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (19 voturi)