Prajitura rapida cu branza de vaci

Prajitura rapida cu branza de vaci

Super delicioasa, simplu si repede de preparat - este cea mai buna si geniala prajitura cu branza. Recomand s-o incercati, mi-a recomandat-o o mamica care nu avea timp sa gateasca ceva sofisticat pentru copilul ei, dar nici nu vroia sa cumpere prajituri dubioase din comert.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
Zahar
1 pahar
Unt
130 g
Praf de copt
1 buc
adica 1 plic
Branza de vaci
250 g
Smantana
0.5 pahare
Oua
2 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Lasati untul la temperatura camerei sa fie moale. Il puneti intr-un bol mai mare, adaugati jumatate de pahar de zahar si cu o furculita sau lingura il incorporati. Nu este necesar sa se dizolve zaharul in unt, doar amestecati bine.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 1
Pas 2

In faina puneti praful de copt, amestecati-le si adaugati peste unt.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 2
Pas 3

Cu mainile incorporati faina in unt, pana se face faramituri.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 3
Pas 4

Peste branza puneti galbenusurile de la ou si smantana -amestectati bine.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 4
Pas 5

Separat bateti(cu mixerul) bine albusurile cu jumatate de pahar de zahar,pana cresc in volum de 3 ori si se fac o spuma tare(se verifica intorcand farfuria - daca nu se scurg din farfurie atunci sunt gata) si le adaugati peste compozitia de branza

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 5
Pas 6

Usor amestecati compozitia(de sus in jos), ca sa nu iasa aerul din albusuri.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 6
Pas 7

Intr-o tava pentru cuptor, mai adanca, puneti uniform 2/3 din faramiturile de aluat.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 7
Pas 8

Puneti compozitia de branza peste faramituri si acoperiti cu restul faramiturilor.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 8
Pas 9

Puneti tava la cuptor si lasati pana se rumeneste la foc mediu.

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 9
Pas 10

Cand este gata, lasati sa se raceasca si taiati patrate, triunghiuri etc.

Pofta Buna!

Prajitura rapida cu branza de vaci - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (19 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

ali
ali 20 Feb 2009, 13:16

Arata bine, am s-o incerc in curand si voi reveni cu impresii...

lena
Elena (lena) 20 Feb 2009, 18:32

Asteptam impresiile..

adisla
adisla 12 Apr 2009, 13:36

Acum am pus-o la cuptor. Revin, este gata.

84dori
84dori 30 May 2009, 22:12

ador prajiturile cu branza de vaci...sigur am s-o fac.

Galia
Galia 09 Feb 2010, 17:22

Este superba!!! Am fost placut surprinsa de aceasta placinta, pe langa faptul ca se prepara foarte,foarte usor, mai e si foarte gustoasa!

Cu siguranta va fi una din placintele mele preferate de acum in colo

Nota mea pentru reteta:
Galia
Galia 09 Feb 2010, 17:40

S-o incercati neaparat, va asigur ca nu veti fi dezamagiti

hanna
hanna 12 Mar 2010, 13:33

buna lena!faramiturile acestea trebuie intinse ca o foaie?

lena
Elena (lena) hanna 12 Mar 2010, 13:35

Nu, nici intr-un caz, se presara ca niste faramituri, nu se face blat din ele.

hanna
hanna 12 Mar 2010, 14:13

ce interesant! eu am facut-o acum,am pus-o la cuptor si sunt foarte curioasa cum va iesi!

hanna
hanna 13 Mar 2010, 14:20

mi-a iesit buna de tot!

Lavi
Lavi 29 Sep 2010, 08:28

Lena, dar nu este faramicioasa? Adica, se incheaga? Sta cum o tai, patratele?

lena
Elena (lena) Lavi 29 Sep 2010, 09:46

Este putin faramacioasa, dar sa stii ca se taie foarte bine si sta patratele asa.Foarte frageda si buna, va trebui sa schimb poza de prezentare, a fost facuta pe timpuri cand inca nu aveam aparatul foto bun.

Lavi
Lavi 29 Sep 2010, 10:51

banuiesc ca trebuie lasata putin sa se racoreasca

orice prajitura daca e calda nu se taie bine

sigur o incerc si o sa-ti spun cum mi-a iesit

semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 11 Jan 2011, 17:00

Am pus-o la cuptor, abia astept sa vad cum iese.

Multumesc!

innicia
innicia 18 May 2011, 19:32

cam ce dimensiune are tava , te rog?

lena
Elena (lena) innicia 18 May 2011, 19:59

Tava are cam 20x30cm - adica o tava dreptuinghiulara mai mare.

innicia
innicia 19 May 2011, 11:59

foarte gustoasa, multumim!

Tania Meghega
Tania (Tania Meghega) 17 Apr 2012, 16:18

Foarte buna prajitura, si nu mai spun cat de gustoasa, acum depinde si de gusturile fiecaruia. O poza cu ultimele felii.

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 Jul 2012, 11:11

E extrem de buuunăă!!! Perfectă chiar!

Poza mea pentru reteta:
janina
janina 13 Mar 2013, 19:53

buna lena am facut foarte multe retete de pe saitul tau ,pandesc noutatile in fiecare zi, de sarbatori am facut tortul medovik si a iesit bestial ca toate celelalte sper sa pun si o poza cu el

dar am si eu o intrebare in legatura cu aceasta prajitura creste in cuptor dar dupa ce o scot scade am facuto de doua ori si de fiecare data a scazut sau este normal

lena
Elena (lena) 14 Mar 2013, 06:38

Da, scade inapoi, este normal.

janina
janina 17 Mar 2013, 10:37

Multumesc Lena pentu raspuns.

marinna
urmasu marinna (marinna) 06 Apr 2013, 16:30

Foarte delicioasa  ..ms p/t reteta 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
marinna
urmasu marinna (marinna) 06 Apr 2013, 16:33

Foarte delicioasa, am  pregatit-o si eu 

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 06 Apr 2013, 21:40

Arata foarte bine! Bravo si sa aveti pofta buna!

rinser
Sergiu (rinser) 25 May 2013, 20:28

De mentionat ca nu se pune la foc mare, focul trebuie sa fie mic. Preincalziti cuptorul dupa care cand o puneti dati focul mai mic. Cel putin asa e la aragazul meu.

Nota mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 29 Jul 2013, 18:46

Delicioasa!!! Lena cand ma uit la poze imi vine sa le prepar pe toate. Imi e f greu sa aleg ce sa pregatesc. Multumesc din suflet! 

Poza mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 12 Oct 2013, 18:01

Foarte buna . Felicitari Lena !

Ruxi
Ruxi 07 May 2014, 16:44

Buna. Am incercat si eu reteta, numai ca aluatul nu mi se faramiteaza..unde gresesc? As aprecia daca m-ati putea ajuta. Multumesc.

lena
Elena (lena) Ruxi 08 May 2014, 15:05

Mai adaugati faina, cred ca ati avut paharul mai mic si nu v-o ajuns.

Ruxi
Ruxi 08 May 2014, 22:24

Multumesc pentru raspuns! Pana la urma, am intins doua foi din aluat si a iesit super buna!!! :D Data viitoare (pentru ca sigur va mai fi cel putin o data viitoare) voi folosi mai multa faina! 

Nota mea pentru reteta:
aury
aury 04 Jul 2014, 21:00

Foarte gustoasa, intr-adevar! O mai fac si alta data! Eu am adaugat si niste coaja de lamaie rasa si s-a potrivit de minune. Multumesc de reteta!

salas
salas 15 Jul 2014, 16:10

Arata foarte bine (mai ales poza care a postat-o HDorina) si cred ca si gustul este foarte bun, trebuie s-o fac si eu neaparat, dar am o intrebare Lena, spune-mi si mie te rog ce gramaj trebuie sa aiba paharul? Multumesc.

lena
Elena (lena) salas 15 Jul 2014, 16:29

Trebuie sa fie unul clasic, de 250ml.

nastica
nastica 15 Oct 2014, 07:31

Buna Lena!Cu ce as putea inlocui zaharul?multumesc

Nota mea pentru reteta:
nastica
nastica 15 Oct 2014, 07:34

Am uitat sa mentionez ca am gatit aceasta prajitura deja de cateva ori. e preferata familiei(:

lena
Elena (lena) 15 Oct 2014, 13:28

Cu un alt indulcitor, dar bun preparat termic.

corina-rpd
corina-rpd 29 Nov 2014, 22:27

Bună Lena, am făcut anul trecut prajitura după reteta ta, a iesit.....Acum am în cuptor, porție dubla! Gustoasa, rapida și nu trebuie sa fi o bucătăreasă desăvârșită pentru reușită. Multumesc

Nota mea pentru reteta:
adriana.b
adriana.b 30 Nov 2014, 06:31

Smantana de care ai folosit?cat este de grasa?

corina-rpd
corina-rpd 30 Nov 2014, 14:14

După cum vedeti, arata și f bine! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 02 Dec 2014, 17:44

Adriana, smantana oricare, de la 12-32%, de care aveti in frigider. Sigur nu lichida, smantana romaneasca fermentata.

IuliaBogdana
IuliaBogdana 16 Dec 2014, 20:48

Foarte, foarte buna, tocmai ce am gustat-o :) nu ma asteptam sa iasa atat de buna. Si blatul a iesit foarte bun. Multumim!!!

PS in branza am pus si gris, cam o lingura, pentru ca mi s-a parut un pic cam moale.

Nota mea pentru reteta:
Syda
Syda 23 Apr 2015, 22:24

Tocmai ce-am facut prajutura pentru a doua oara si a iesit perfect. Are un gust si o textura exceptionala! Multumesc pentru reteta si pentru cum sa .. Lena ;)

Ps; am batut albusurile cu jumatate din zahar, si oricat le-as bate (cu mixerul), cu toate ca isi tripleaza volumul tot nu se intaresc si raman fluide. O recomandare in cazul asta?

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Syda 24 Apr 2015, 14:51

Singura recomandare este sa mai exersati - adaugati putina sare, ungeti bolul cu suc de lamaie(pt degresare), etc.

Iuly71
Iuly Kadar (Iuly71) 25 Apr 2015, 18:05

Acuma e in cuptor, astept cu nerabdare sa fie gata 

Nota mea pentru reteta:
Iuly71
Iuly Kadar (Iuly71) 25 Apr 2015, 18:58

E gata a iesit super buna. Multumim pt.reteta Lena

Poza mea pentru reteta:
Syda
Syda 08 May 2015, 18:28

Multumesc pentru indrumari Lena. De data asta chiar mi-a iesit cum trebuie batutul albusurilor. N-au curs nici daca il tineam cu susu'n jos :))

Poza mea pentru reteta:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 28 Jun 2015, 16:17
 

 Gustos si foarte rapid. Chiar acum o pap cu drag si placere. Lena dar interiorul poate fi umplut cu altceva? fructe sau gem spre exemplu ?As vrea mult sa aflu parerea ta de specialist in domeniu.

 Iti multumesc ca existi, chiar incep sa ma fac si eu un pic de gospodina caci mancarurile de fapt practic toate sotul le face si sunt foarte savuroase dar eu asa mereu in umbra lui cu micile mele capodopere. Sper in curind datorita site-ului tau sa invat si eu sa gatesc gustos si sanatos.

Pupici de la mine si micul meu bebelus (Chiar cu ea si am preparat acest deliciu:) Si desigur o dovada in poza :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) CristiAna Tcaciuc 29 Jun 2015, 15:06

Hmm, ma gandesc ca armerge ceva fructe, gemul nu va tine bine si s-arputea sa curga.

Spor la treaba si curaj in bucatarie! Multumesc de comentariu :)

tiki
tiki 09 Jul 2015, 23:27

Buna. Ieri am primit niste urda de casa si am cautat aici o reteta. Am gasit-o pe aceasta cu br. vaci si am zis ca merge. Nu m-am inselat. Am facut-o intr-o tava exact marimea 20/30 si a fost nemaipomenita. Mi s-a parut crema cam multa, dar in final a fost ok. Eu aluatul l-am ras pe razatoarea mare direct in tava. Mi s-a parut mai usor. :). Puipici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 14 Jul 2015, 16:07

De data asta cu branza de vaci si.....stafide. Buna. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Auras70
Auras70 29 Sep 2015, 12:57

BUUUUUN.Cel mai rau este sa stai sa astepti sa se raceasca(am papat si calda...) .Super buna si se face foarte repede.O prajiturica minunata.Multumesc pentru reteta.

Nota mea pentru reteta:
piti
Daniela (piti) 22 Nov 2015, 09:34

Deliciasa si aceasta prajitura ..iar s-a terminat din 3 miscari .

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Alina P.
Alina (Alina P.) 26 Oct 2016, 17:46

Acuma este la cuptor...abia aștept sa o gust :) Eu am întins f greu aluatul, pe deasupra nu am reușit sa acopar de tot prajitura... Mi s-a părut puțin aluatul desi am pus într-o tava mica. Oare de ce? Mulțumesc pt răspuns! Spor la gătit :)

lena
Elena (lena) Alina (Alina P.) 27 Oct 2016, 10:31

Poate nu ati batut bine albusurile? Ar trebui sa fie suficient.

MarianaTanase553
Mariana Tanase (MarianaTanase553) 01 Nov 2016, 19:40

Branza trebuie sa fie dulce? Am de tara sarata...poate sa o tin la desarat? Ms! :)

lena
Elena (lena) Mariana Tanase (MarianaTanase553) 01 Nov 2016, 21:40

Da, nu trebuie sa fie sarata, doar dulce, adica nesarata deloc.

eduardu
Eduardu (eduardu) 28 Jan 2017, 18:49

Ma ingrijora temperarura si timpul de coacere. Cand nu sunt specificate,ma straduiesc sa le nimeresc! :) Si le-am nimerit! 35 de min la 180° . Rezultat delicios!!! Demult planificam sa o fac,si azi i-a venit randul! Pt ca patesc cum am mai citit prin comentariile de pe site,intri si nu stii ce sa gatesti,atat de multe retete apetisante sunt!

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Eduardu (eduardu) 30 Jan 2017, 20:35

Este o reteta mai veche si pe atunci foloseam cuptor cu gaz :)

Dar daca nu specific este o temperatura medie de 180-200 si timpul de coacere, cam la cum se vede :) Ma bucur ca a iesit bine!

Maria Maricica
Maria Maricica 11 Feb 2017, 15:55

Bună chiar azi am făcut plăcinta cu brânză am urmat pași dar partea de sus este așa cum am pus-o se sfărâmă toată oare de ce? Am copt-o bine.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Maria Maricica 12 Feb 2017, 09:49

Este putin mai sfaramicioasa dar asta-i si farmecul, nu e ca prajitura clasica cu branza si blat. Daca e prea faramituri mai adaugati putin unt si amestecati bine.

denilu
denilu 26 Dec 2017, 13:36

Craciun fericit alaturi de cei dragi! Iti multumesc pt. toate retetele minunate. Am pregatit bunatati pt. Craciun de pe site si au iesit toate foarte bine, in special cozonacii cu nuca. Se intampla sa am niste branza de vaci si as vrea sa incerc aceasta reteta, dar nu sunt prea sigura cat inseamna un pahar de faina/zahar in grame. Nu prea am curaj sa fac ceva daca nu stiu cantitatea exacta. Daca mi-ai putea spune cand ai avea timp... Multumesc frumos!

lena
Elena (lena) denilu 26 Dec 2017, 13:44

Ma bucur mult si multumesc pt mesaj!

De obicei un pahar inseamna 250ml, zahar ar fi cam 200g si faina 150g.

denilu
denilu 26 Dec 2017, 22:14

Multumesc inca o  data.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
AnastasiaHirzob771
Anastasia (AnastasiaHirzob771) 07 Jan 2018, 19:05

Delicioasă, Lena. Multumesc!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Anastasia (AnastasiaHirzob771) 07 Jan 2018, 19:10

Cu drag 👍

JaninaJanina237
Janina Janina (JaninaJanina237) 30 Jun 2019, 18:08

Delicioasa!

Nota mea pentru reteta:
LauraBocu433
Laura Bocu (LauraBocu433) 19 Sep 2019, 17:57

A iesit deosebit de buna. Timp de coacere e foarte important: 60-70 de minute la 160 de grade, cam asa ! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
MonicaStoica
MonicaStoica 30 Jan 2021, 12:59

Bună, Lena. Nu vreau să pară o întrebare stupidă, dar cât de mare să fie paharul cu care măsor? În ideea în care, dacă are 250 de grame, aceeași cantitate de zahăr pare cam mult...

lena
Elena (lena) MonicaStoica 30 Jan 2021, 13:27

Un pahar clasic are 250ml, nu grame.

Oricum puteti regla dupa gustul dvs.

MonicaStoica
MonicaStoica Elena (lena) 30 Jan 2021, 14:17

Mulțumesc. Mă refeream la faptul că în dreptul la "Zahăr" este specificat tot "1 pahar".