Noua ne plac mult prajiturile cu fructe, mai ales cand incepe sezonul lor, le luam pe rand si ne bucuram de ele proaspete, apoi in ceva dulce de casa. Acest tip de prajitura cu aluat pufos si aromat se combina minunat cu orice fructe, dar as zice ca rubarba(nu este chiar fruct, treceti peste asta!) se potriveste cel mai bine din toate. Are gust acrisor in contrast cu dulcele de la aluat, textura uscacioasa, deci nu lasa zeama in prajitura - gust mediu intre ananas, lamaie si mar, perfecta dupa parerea mea si nu numai.
Prajitura cu rubarba are gust foarte fresh, voi repeta cu siguranta reteta in fiecare sezon, chiar daca nu gasesc rubarba chiar la prima taraba din piata, de fapt la niciuna... Intr-adevar este ciudat sa nu o gasim in piata noastra, la cat de usor se cultiva, dar am vazut-o in Kaufland si Lidl chiar recent.
Anume pentru aceasta tura de prajitura cu rubarba am avut tijele din propria gradina, nu sunt inca foarte groase si mari, dar tot au gust minunat si racoritor. Cu siguranta o recomand pentru gradinarii comozi si gurmanzii cautatori de arome si gusturi noi.