Prajitura simpla cu rubarba

Prajitura simpla cu rubarba

Noua ne plac mult prajiturile cu fructe, mai ales cand incepe sezonul lor, le luam pe rand si ne bucuram de ele proaspete, apoi in ceva dulce de casa. Acest tip de prajitura cu aluat pufos si aromat se combina minunat cu orice fructe, dar as zice ca rubarba(nu este chiar fruct, treceti peste asta!) se potriveste cel mai bine din toate. Are gust acrisor in contrast cu dulcele de la aluat, textura uscacioasa, deci nu lasa zeama in prajitura - gust mediu intre ananas, lamaie si mar, perfecta dupa parerea mea si nu numai.

Prajitura cu rubarba are gust foarte fresh, voi repeta cu siguranta reteta in fiecare sezon, chiar daca nu gasesc rubarba chiar la prima taraba din piata, de fapt la niciuna... Intr-adevar este ciudat sa nu o gasim in piata noastra, la cat de usor se cultiva, dar am vazut-o in Kaufland si Lidl chiar recent.

Anume pentru aceasta tura de prajitura cu rubarba am avut tijele din propria gradina, nu sunt inca foarte groase si mari, dar tot au gust minunat si racoritor. Cu siguranta o recomand pentru gradinarii comozi si gurmanzii cautatori de arome si gusturi noi.

Ingrediente

Rubarba tije
300 g
Unt
150 g
sa fie moale, la temperatura camerei
Zahar
130 g
Esenta de vanilie
1 lingura
Oua
3 buc
Faina alba
150 g
Praf de copt
1 lingurita
Sare
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Inainte de folosire tijele de rubarba se recomanda mai intai sa le decojiti - doar trageti cu lama cutitului din varful tijei si se curata foarte repede.

2

Apoi le taiati cuburi de aproximativ 1 cm grosime.

3

Intr-un bol puneti untul moale, zaharul, esenta de vanilie si sarea - amestecati bine cu un tel sau mixer.

4

Adaugati treptat cele 3 oua, amestecati bine dupa fiecare.

5

La final puneti faina si praful de copt, iarasi amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

Aluatul trebuie sa fie ca o smantana groasa.

6

Turnati-l intr-o tava asternuta cu hartie de copt, a mea este de 28cm in diametru. Nivelati si distribuiti uniform cu o lingura.

7

Puneti deasupra cuburile de rubarba, apasati-le usor cu lingura sa se scufunde putin in aluat.

8

Coaceti prajitura cu rubarba in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 35-40 de minute, pana se rumeneste uniform.

9

Lasati putin sa se racoreasca, portionati si savurati - este delicioasa, frageda, aromata, fresh!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !