Ingrediente
●
Ceai negru/verde f.tare
150 ml
eu am folosit amestec de ceai verde si negru cu flori de iasomie
●
Fructe uscate(stafide, caise, prune, etc)
350 g
sau 200g fructe uscate + 150g nuci
●
Zahar
75 g
eu am pus zahar brun
●
Faina alba calitate superioara
250 g
sau 150g faina + 100g fulgi de ovaz sau tarate de grau
●
Praf de copt
1 buc
1 plic
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pregatiti infuzia de ceai - turnati 200ml de apa clocotita peste 1-2 lingurite de ceai, lasati 10-15 min.
Pas 2
Spalati fructele uscate, eu am pus stafide, prune si caise uscate.
Pas 3
Fructele mai mari le taiati bucatele mici, apoi turnati peste ele 150ml de infuzie de ceai fierbinte - sa se mai inmoaie putin. Lasati inca 10 min, timpul in care pregatiti restul ingredientelor.
Pas 5
Peste oua adaugati infuzia de ceai cu fructe.
Pas 6
Apoi adaugati faina amestecata cu praful de copt si fulgii de ovaz/tarate, daca este cazul.
Amestecati bine cu telul.
Pas 7
Turnati aluatul intr-o forma unsa cu unt sau asternuta cu hartie de copt(recomand aceasta varianta).
Pas 8
Lasati checul la cuptor, la foc moderat aproximativ 45-60 min - pana se rumeneste.
Pas 9
Dupa ce se racoreste il scoateti din forma de chec si lasati sa se mai raceasca.
Pas 10
Checul este delicios si foarte satios - la mine de la ceaiul de iasomie avea si o aroma usoara de flori....
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)