Biscuiti cu fulgi de ovaz si seminte

Biscuiti cu fulgi de ovaz si seminte

Cu mana pe inima va spun ca biscuiti mai buni nu cred ca am mancat - au o textura perfecta - crocanti, aerati, dulci, aromati. Nu identificam bine gustul lor, pana sotul m-a intrebat daca am pus cumva halva in ei :)

Deci au gust de halva, de seminte rumenite, de unt - in 2 zile am reusit sa le fac de 2 ori si de fiecare data fug de pe farfurie - Sofia le mananca cu o viteza mare.....

Prima data am pus strict conform retetei ingredientele, a 2-a oara am improvizat putin si mi-a placut si mai mult. Am combinat mai multe seminte si la compozitia de faina integrala am mai adaugat 2 linguri de seminte de in macinate.

Vedeti pasii si ingredientele, voi da toate detaliile.

Ingrediente

Seminte de floarea soarelui
150 g
se pot combina cu seminte de dovleac, migdale, nuci, in, etc.
Faina integrala de grau
50 g
puteti adauga aici si 2 linguri de faina din seminte de in - Daca nu aveti faina integrala, puteti pune faina alba simpla
Praf de copt
1 lingurita
Unt
125 g
sa fie relativ moale
Zahar
100 g
Oua
1 buc
Fulgi de ovaz
150 g
ai mei au fost din aia mai marunti
Esenta de vanilie
1 buc

Pasi de urmat

1

Semintele se calesc pe o tigaie uscata, pana se rumenesc usor.

2

Lasati-le sa se racoreasca putin apoi le macinati intr-un robot sau blender.

Nu le faceti chiar faina, sa fie mai bucatele grunjoase.

3

Faina se amesteca cu praful de copt, si eventual faina de in.

4

Intr-un bol mixati untul moale cu zaharul, adaugati oul si amestecati inca putin(cu mixerul).

5

Adaugati vanilia, semintele macinate, amestecul de faina si fulgii de ovaz.

6

Amestecati bine compozitia, mai intai cu o spatula/lingura apoi cu mainile.

Sa nu va speriati daca compozitia este grunjoasa si putin lipicioasa, asa si trebuie.

7

Luati cate putin aluat in maini, desi este lipicios se poate modela destul de bine - formati biscuitii in orice forma va place.

Eu am facut clasici rotunzi si un fel de batoane.

8

Lasati la cuptor preincalzit la 180 grade, timp de 25-30 de minute, pana incep sa se rumeneasca mai bine marginile.

Lasati sa se racoreasca.

9

Apoi le scoateti de pe tava si savurati...

Aici este prima tura - doar cu seminte de floarea soarelui si putine migdale, in forma de batoane.

10

Aici a 2-a tura, si mai buna - cu amestec de seminte de dovleac, de f.soarelui si nuci - cate 50g din fiecare.

Absolut deliciosi, pe viitor voi face 2 portii o data, ca una nu ne ajunge :)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (1 tava de cuptor)
Timp de preparare: 35 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 55

MarianaGurandaGalbur867
Mariana Guranda Galbur (MarianaGurandaGalbur867) 26 Mar 2020, 21:57

Pur si simplu deliciose. Iti urmaresc de citiva ani recetele si sunt intodeauna impresionata cind le pregatesc. Am modificat si eu cite ceva, fiindca am vrut sa folosesc ce am la indemina, si au iesit excelent.

  Iti multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Gabriela20
Gabriela20 03 Mar 2020, 20:23

Delicios,delicios,delicios. Un snack lejer,puține calorii și foarte ușor de pregătit, asta e tot ce ne dorim noi femeile ! Spor in continuare gospodinelor.

Poza mea pentru reteta:
DoarRodì103
Doar Rodì (DoarRodì103) 06 Dec 2019, 19:28

Sunt foarte buni. Dar vreau să spun ce modificări am făcut eu. Pt că aveam faina de secară ,asta am folosit. Și că sa ajung la 150 g de semințe, am adăugat fulgi de cocos. 😏

Ana Elisabeta
Ana Elisabeta 19 Sep 2019, 12:13

Mă bucur nespus că am dat peste rețeta asta. Este foarte ușor de făcut, am recomandat-o deja și altora. Am schimbat un pic ingredientele, din anumite motive... Nu aveam destul unt și era târziu, așa că am completat cu ulei de cocos, care cred că le-a dat o aromă grozavă. Am folosit ceva mai puțin zahăr decât cantitatea recomandată. Am pus doar 100 gr de fulgi de ovăz și am completat restul cu fulgi de porumb zdrobiți. Asta pentru că mâncasem niște biscuiți din comerț cu porumb și mi s-a părut grozavă acea textură crunchy. Am avut ceva bătăi de cap la modelarea biscuiților, n-am știut cum să abordez acel aluat lipicios așa că i-am lăsat ”ciufuliți”. Dar pozele de mai sus mă motivează să insist mai mult pe forma lor data viitoare. O să-i mai fac de muuuulte ori, nu vreau să mai cumpăr biscuți cu diverse adaosuri sintetice. Mulțumesc!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
CristinaAlinaHilote288
Cristina Alina Hilote (CristinaAlinaHilote288) 10 Jan 2018, 17:39

Foarte buni! Cu siguranta voi repeta reteta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
LisaT
Larisa Toader (LisaT) 20 May 2016, 21:16

Am pregatit reteta de doua ori pana acum: prima data am folosit, in loc de unt, ulei de masline si in loc de seminte simple, un amestec de musli cu 7 cereale (fulgi de ovaz, porumb, hrisca, orz, mei, grau si secara) cu seminte de in, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, stafide, boabe de hrisca etc. Deoarece am facut doua portii, am pus 400 g din acest amestec si am adaugat 200 g fulgi de ovaz si am macinat totul in blender. Au iesit foarte gustosi si au rezistat bine aproximativ 3 zile, fiind foarte consistenti si hranitori.

A doua oara am folosit aceleasi seminte si fulgi dar am inlocuit uleiul cu unt 41% grasime si am micsorat cantitatea de zahar cu 50 grame datorita stafidelor (prima data iesisera cam dulci). Acum biscuitii au iesit mult mai fragezi si deliciosi.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ghiocel07
Ghiocel07 04 Aug 2015, 12:57

Și eu am făcut. Sunt grozavi, o să reper experiența. 

Poza mea pentru reteta:
Vanille
Vanille 19 Apr 2014, 12:12

si la interior :

Poza mea pentru reteta:
Vanille
Vanille 19 Apr 2014, 12:10

o alta fotografie :

Poza mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 18 Jan 2013, 19:18

Buna Lena, iti multumim din suflet toata familia, absolut toti care sunt serviti cu bunatati facute conform retetelor tale raman pur si simplu incintati !!! Astazi am realizat aceatsa minunata reteta de biscuiti... si pot sa zic ca nici intr-un magazin din nici intr-o tara nu poti gasi asa bunatati, extraordinar de fini, crocanti si gustosi. Mai ales ca pe linga toate sunt sanatosi. Deci, cum zic francezii in asa momente: "chapeau" ( jos palaria)  

Eu am incercat sa le fac cu formele si le-am facut dar nu m-am asteptat sa creasca atit de mult si s-au unit intre ei, pentru data viitoare o sa stiu.

Merci beaucoup et bonnes chances pour la suite!

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile