Biscuiti cu fulgi de ovaz si seminte
Cu mana pe inima va spun ca biscuiti mai buni nu cred ca am mancat - au o textura perfecta - crocanti, aerati, dulci, aromati. Nu identificam bine gustul lor, pana sotul m-a intrebat daca am pus cumva halva in ei :)
Deci au gust de halva, de seminte rumenite, de unt - in 2 zile am reusit sa le fac de 2 ori si de fiecare data fug de pe farfurie - Sofia le mananca cu o viteza mare.....
Prima data am pus strict conform retetei ingredientele, a 2-a oara am improvizat putin si mi-a placut si mai mult. Am combinat mai multe seminte si la compozitia de faina integrala am mai adaugat 2 linguri de seminte de in macinate.
Vedeti pasii si ingredientele, voi da toate detaliile.
Ingrediente
●
Seminte de floarea soarelui
150 g
se pot combina cu seminte de dovleac, migdale, nuci, in, etc.
●
Faina integrala de grau
50 g
puteti adauga aici si 2 linguri de faina din seminte de in
- Daca nu aveti faina integrala, puteti pune faina alba simpla
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Unt
125 g
sa fie relativ moale
●
Fulgi de ovaz
150 g
ai mei au fost din aia mai marunti
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Semintele se calesc pe o tigaie uscata, pana se rumenesc usor.
Pas 2
Lasati-le sa se racoreasca putin apoi le macinati intr-un robot sau blender.
Nu le faceti chiar faina, sa fie mai bucatele grunjoase.
Pas 3
Faina se amesteca cu praful de copt, si eventual faina de in.
Pas 4
Intr-un bol mixati untul moale cu zaharul, adaugati oul si amestecati inca putin(cu mixerul).
Pas 5
Adaugati vanilia, semintele macinate, amestecul de faina si fulgii de ovaz.
Pas 6
Amestecati bine compozitia, mai intai cu o spatula/lingura apoi cu mainile.
Sa nu va speriati daca compozitia este grunjoasa si putin lipicioasa, asa si trebuie.
Pas 7
Luati cate putin aluat in maini, desi este lipicios se poate modela destul de bine - formati biscuitii in orice forma va place.
Eu am facut clasici rotunzi si un fel de batoane.
Pas 8
Lasati la cuptor preincalzit la 180 grade, timp de 25-30 de minute, pana incep sa se rumeneasca mai bine marginile.
Lasati sa se racoreasca.
Pas 9
Apoi le scoateti de pe tava si savurati...
Aici este prima tura - doar cu seminte de floarea soarelui si putine migdale, in forma de batoane.
Pas 10
Aici a 2-a tura, si mai buna - cu amestec de seminte de dovleac, de f.soarelui si nuci - cate 50g din fiecare.
Absolut deliciosi, pe viitor voi face 2 portii o data, ca una nu ne ajunge :)
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(1 tava de cuptor)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (11 voturi)