Biscuiți cu fulgi de ovăz și semințe
Cu mâna pe inimă vă spun că biscuiți mai buni nu cred că am mâncat - au o textura perfectă - crocanți, aerati, dulci, aromați. Nu identificam bine gustul lor, până soțul m-a întrebat dacă am pus cumva halva în ei :)
Deci au gust de halva, de semințe rumenite, de unt - în 2 zile am reușit să le fac de 2 ori și de fiecare dată fug de pe farfurie - Sofia le mănâncă cu o viteză mare.....
Prima dată am pus strict conform rețetei ingredientele, a 2-a oară am improvizat puțin și mi-a plăcut și mai mult. Am combinat mai multe semințe și la compoziția de făină integrală am mai adăugat 2 linguri de semințe de in măcinate.
Vedeți pașii și ingredientele, voi da toate detaliile.
Ingrediente
●
Semințe de floarea-soarelui
150 g
se pot combina cu semințe de dovleac, migdale, nuci, in, etc.
●
Făină integrală de grâu
50 g
puteți adăuga aici și 2 linguri de făină din semințe de in
- Dacă nu aveți făină integrală, puteți pune făină albă simplă
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Unt
125 g
să fie relativ moale
●
Fulgi de ovăz
150 g
ai mei au fost din ăia mai mărunți
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Semințele se călesc pe o tigaie uscată, până se rumenesc ușor.
Pas 2
Lăsați-le să se răcorească puțin, apoi le măcinați într-un robot sau blender.
Nu le faceți chiar făină, să fie mai bucăți grunjoase.
Pas 3
Făina se amestecă cu praful de copt, și eventual făina de in.
Pas 4
Într-un bol mixați untul moale cu zahărul, adăugați oul și amestecați încă puțin (cu mixerul).
Pas 5
Adăugați vanilia, semințele măcinate, amestecul de făină și fulgii de ovăz.
Pas 6
Amestecați bine compoziția, mai întâi cu o spatulă/lingură, apoi cu mâinile.
Să nu vă speriați dacă compoziția este grunjoasă și puțin lipicioasă, așa și trebuie.
Pas 7
Luați câte puțin aluat în mâini, deși este lipicios se poate modela destul de bine - formați biscuiții în orice formă vă place.
Eu am făcut clasici rotunzi și un fel de batoane.
Pas 8
Lăsați la cuptor preîncălzit la 180 grade, timp de 25-30 de minute, până încep să se rumenească mai bine marginile.
Lăsați să se răcorească.
Pas 9
Apoi le scoateți de pe tavă și savurați...
Aici este prima tură - doar cu semințe de floarea soarelui și puține migdale, în formă de batoane.
Pas 10
Aici a 2-a tură, și mai bună - cu amestec de semințe de dovleac, de f. soarelui și nuci - câte 50g din fiecare.
Absolut delicioși, pe viitor voi face 2 porții o dată, că una nu ne ajunge :)
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(1 tavă de cuptor)
Timp de preparare:
35 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (11 voturi)