Kuche de ciocolata
De fapt este o prajitura simpla cu ciocolata/cacao, originea fiind nemteasca se numeste "kuche". Mi-a placut mult reteta pentru ca se face simplu, repede si din produse la indemana, reteta am pregatit-o aici la tzara, unde este mai greu pentru mine sa ma adaptez cu conditiile si bucataria mamei - dar la cat de simplu se prepara chiar a fost perfect tot procesul.
Este atat de moale, frageda si pufoasa, glazura moale si aromata ii da o nota foarte buna, eram putin sceptica aici dar chiar nu aveam de ce.
Puteti sa folositi acest aluat si pentru pandispan(putin mariti cantitatea de faina si nu mai faceti glazura), este foarte potrivit pentru orice tort de ciocolata.
Ingrediente
●
Zahar
2 pahare
pahar de 250ml
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Ulei de floarea soarelui
1 pahar
●
Faina alba calitate superioara
2 pahare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol bateti ouale, adaugati zaharul si esenta de vanilie - amestecati bine cu mixerul.
Pas 2
Apoi tot mixand adaugati uleiul treptat.
Pas 3
La fel adaugati si laptele.
Pas 4
Adaugati cacao si mixati bine.
Pas 5
Turnati un pahar din aceasta compozitie si lasati la o parte.
Pas 6
In restul compozitiei adaugati faina si praful de copt - mixati bine.
Pas 7
Turnati aluatul intr-o forma cu pereti detasabili - la mine de 28cm in diametru.
O puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.
Pas 8
Daca vi se pare ca se cam rumeneste mai scadeti din puterea cuptorului la 150 grade.
Pas 9
Cam in 30-35 de minute verificati prajitura cu scobitoarea, daca este gata, turnati glazura de cacao lasata la o parte mai inainte.
Mai puneti tava la cuptor pentru 10 minute.
Pas 10
Dupa acest timp scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Pas 11
Feliati si serviti cu mare placere!
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(7-8 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)