Kuche de ciocolata

Kuche de ciocolata

De fapt este o prajitura simpla cu ciocolata/cacao, originea fiind nemteasca se numeste "kuche". Mi-a placut mult reteta pentru ca se face simplu, repede si din produse la indemana, reteta am pregatit-o aici la tzara, unde este mai greu pentru mine sa ma adaptez cu conditiile si bucataria mamei - dar la cat de simplu se prepara chiar a fost perfect tot procesul.

Este atat de moale, frageda si pufoasa, glazura moale si aromata ii da o nota foarte buna, eram putin sceptica aici dar chiar nu aveam de ce.

Puteti sa folositi acest aluat si pentru pandispan(putin mariti cantitatea de faina si nu mai faceti glazura), este foarte potrivit pentru orice tort de ciocolata.

Ingrediente

Oua
4 buc
Zahar
2 pahare
pahar de 250ml
Esenta de vanilie
1 buc
Ulei de floarea soarelui
1 pahar
Lapte
1 pahar
Cacao pudra
3 linguri
Faina alba calitate superioara
2 pahare
Praf de copt
1 buc
10g

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol bateti ouale, adaugati zaharul si esenta de vanilie - amestecati bine cu mixerul.

Kuche de ciocolata - Pas 1
Pas 2

Apoi tot mixand adaugati uleiul treptat.

Kuche de ciocolata - Pas 2
Pas 3

La fel adaugati si laptele.

Kuche de ciocolata - Pas 3
Pas 4

Adaugati cacao si mixati bine.

Kuche de ciocolata - Pas 4
Pas 5

Turnati un pahar din aceasta compozitie si lasati  la o parte.

Kuche de ciocolata - Pas 5
Pas 6

In restul compozitiei adaugati faina si praful de copt - mixati bine.

Kuche de ciocolata - Pas 6
Pas 7

Turnati aluatul intr-o forma cu pereti detasabili - la mine de 28cm in diametru.

O puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade, pentru 40-45 de minute.

Kuche de ciocolata - Pas 7
Pas 8

Daca vi se pare ca se cam rumeneste mai scadeti din puterea cuptorului la 150 grade.

Kuche de ciocolata - Pas 8
Pas 9

Cam in 30-35 de minute verificati prajitura cu scobitoarea, daca este gata, turnati glazura de cacao lasata la o parte mai inainte.

Mai puneti tava la cuptor pentru 10 minute.

Kuche de ciocolata - Pas 9
Pas 10

Dupa acest timp scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

Kuche de ciocolata - Pas 10
Pas 11

Feliati si serviti cu mare placere!

Pofta Buna!

Kuche de ciocolata - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (7-8 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

soni
soni 04 Jul 2012, 09:19

Am facut-o ieri, a iesit senzational! Nici nu am apucat sa-i fac o poza dupa ce am feliat-o... Multumesc Lena pentru inspiratie! Vineri e ziua baietelului meu mijlociu, o sa-i pregatesc tortul "Ziua si noaptea", el l-a ales dintre torturile de pe site ;). Revin cu impresii. Pupici de la Cluj.

lena
Elena (lena) 04 Jul 2012, 12:28

Ma bucur mult Soni ca v-a placut! La multi ani baietelului si astept impresii cu tortul :)

cezar
cezar 07 Jul 2012, 17:41

azi am gatit  si eu minunatia aceasta

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 07 Jul 2012, 18:22

Cezar, ti-a iesit perfect, nota 10 pentru poza si comentariu!

cezar
cezar 07 Jul 2012, 22:40

Multumesc tie Lena dar meritele sant ale tale pentru tot efortul depus in acest saitiar noi ne bucuram de bunatatile expuse aicimult succces in continuare.referitor la timpul pentru coacere eu l-am tinut 1ora in cuptor

Dinutza
Dinutza 01 Aug 2012, 13:48

mmmm...arata apetisant...merci Lena pentru mesajele de pe mail...esti minunata si ai si niste retete extraordinare

Nota mea pentru reteta:
MAMI DE PITICI MICI
MAMI DE PITICI MICI 25 Oct 2012, 08:10

Draga Lena, extraordinar de simpla si de buna prajitura! Bunica mea are o reteta care noua ne placea enorm, ii ziceam "chec negru" si care e similara ca textura si gust cu aceasta, numai ca e mult mai migaloasa (tocmai de aceea o faceam mai rar). O sa postez si eu aici reteta si daca cineva e interesat, poate sa o incerce cu cea mai mare incredere (necesita oricum mai mult timp decat Kuche, insa este cel putin la fel de buna).

125 ml.lapte, 500 gr zahar, 1 pachet unt/margarina, 50 gr cacao si un praf de sare se pun toate la fiert, pentru 5 minute de cand incep sa fierba in clocot. Se opresc din aceasta compozitie cam 12 linguri. Restul compozitiei se raceste si i se adauga 3 galbenusuri, 1 pachet praf de copt stins in zeama de lamaie, 275 gr. faina si cele 3 albusuri batute spuma (in aceasta ordine). Se toarna compozitia astfel rezultata intr-o tava mare de chec (de fapt ca de cozonac), unsa si tapetata cu faina (sau pusa hartie de copt) si se coace la foc potrivit 45-50 minute (avem cuptor vechi, normal, deci fara grade - trebuie sa fie incins bine cand bagam prajitursa la cuptor, iar apoi temperatura potrivita ca pentru orice prajitura normala). Dupa ce este gata, se raceste putin, se scoate din forma si se toarna peste ea cele 12 linguri de compozitie oprite. Glazura asta se intareste in cateva ore (nu foarte tare ca o ciocolata, ci este usor casanta, iar checul absoarbe o parte din ea) iar rezultatul este absolut minunat. Untul din compozitie ii da un gust aparte, iar glazura este deliciul copiilor.

Sper sa va placa si reteta mea si imi pare rau ca nu am o poza sa va arat, insa este super-buna, mai ales pentru o gospodina care dispune si de putin mai mult timp.... Reteta de Kuche este absolut delicioasa si foarte la indemana pentru orice mamica care se grabeste si totodata trebuie sa pregateasca ceva rapid si gustos.

Multumim Lena pentru tot!

cezar
cezar 16 Feb 2013, 21:28

Buna LenaAm incercat reteta  Kuche  in alt mod si a iesit la fel de bestiala de data nu am pus cacaua in compozitie dar  l-am acoperit cu ciocolata topita si la-m bagat la frigider pentru 2 ore,a fost o nebunie delicioasa care  m-a cucerit !Multumesc

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 26 May 2013, 14:30

Exceptional!!! Extrem de bun, pufos, moale, gustos! Poate fi oricand un blat de tort de nota 10!!!! Cu toate ca e foarte , foarte bun si asa!!!

Poza mea pentru reteta:
timotei
timotei 13 Jul 2013, 08:42

Lam facut fara cacao,nota 10

Nota mea pentru reteta:
tanicelu
tanicelu 25 Jul 2013, 18:08

pufoasa si moale. doar ca are un miros puternic de ulei (poate p.u ca am pus zahar vanilat si nu vanilie). am pus pe mijloc niste gem de mere. delicios!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 01 Dec 2014, 14:02

Am incercat vre-un an in urma prajitura asa ca in reteta dar posibil ca nu ne-a impresionat asa mult de nu am mai repetat-o pina acuma, de data asta insa, am incercat-o fara cacao si am modificat glazura: acea mica parte de ou cu zahar, lapte si ulei am pus-o la baie de aburi si am adaugat o lingura de amidon si una de cacao, am mestecat pina a obtinut textura de nutela si cind am scos prajitura, asa fierbinte i-am aplicat aceasta glazura si presarat alune maruntite deasupra. Rezultatul e super, sotul a mincat o patrime deodata si m-a intrebat de ce nu as face tort din ea 

Poza mea pentru reteta: