Tarta cu mere si crema de smantana

Tarta cu mere si crema de smantana

Una din cele mai populare prajituri rusesti, pe forumul de unde am preluat aceasta reteta de tarta cu mere, are 100 de pagini de mesaje numai de bine si cu poze!

Se prepara foarte repede si simplu, cu ingrediente la indemana, dar va iese o tarta deosebita - aromata, frageda si cremoasa.

Aici am folosit o tava cu diametru de 28cm, dar aluatul ajunge si pentru o tava mai mare. Chiar ma gandeam pe viitor sa congelez jumate din el si sa-l folosesc la o alta tarta cu mere. Testati prima data si va reglati dupa nevoi si preferinte.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
pahar de 250ml - in plus 2 linguri de faina pentru crema
Smantana
1.5 pahare
0.5 de pahar pentru aluat si 1 pahar pentru crema - smantana sa fie simpla, din aceea fermentata
Unt
150 g
Praf de copt
0.5 lingurite
Oua
1 buc
Zahar
1 pahare
Mere
4 buc
mai mult sau mai putin, depinde de marimea tavii si de preferinte

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti 1.5 pahare de faina si praful de copt, amestecati.

2

Adaugati untul topit si jumatate de pahar de smantana.

3

Amestecati aluatul cu o lingura pana se prinde bine.

4

Il treceti pe masa presarata cu putina faina si mai frantati 2-3 minute. Va iese un aluat moale si placut, deloc lipicios.

Se pune la frigider pana pregatim merele.

5

Merele le-am spalat, taiat jumatati si curatat de samburi.

6

Le-am taiat felii foarte subtiri cu un curatator de cartofi, mandolina/razatoare pt chips-uri sau cu un cutit.

7

Aluatul il intindeti cu mainile(sau facaletul) si il puneti in tava rotunda(de preferat cu borduri care se scot, sa va fie mai simplu de servit tarta).

Aveti grija sa ridicati bordurile aluatului cam cu 2 cm, sa avem loc de umplutura.

8

Puneti feliile de mere in tava, distribuiti uniform pe toata suprafata.

9

Intr-un bol amestecati(cu mixerul, telul sau chiar cu o furculita) 1 pahar de smantana cu 1 pahar de zahar, 1 ou si 2 linguri de faina.

10

Turnati uniform acest amestec peste merele din tava.

11

Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 45-50 de minute.

12

Cand este gata o scoateti si lasati 1-2 ore sa se racoreasca bine.

13

Apoi scoateti bordurile de la tava si mai lasati 1-2 ore sa se prinda bine.

Cika este buna mai rece, mie mi-a placut sa fie mai frageda, proaspata.

14

Delicioasa, deosebita si rapida, recomand cu incredere!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8-10 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)
Colectii: Prajituri, Dulciuri

Comentarii

simona.blondy
simona.blondy 06 nov 2012, 00:33

Arata foarte bineeeeeeeeeeeee,cu prima okzie incerc s o fac,multumim pt reteta ! :*

Nota mea pentru reteta:
simona.blondy
simona.blondy 06 nov 2012, 00:37

am intrat p linkul pus d tn l reteta asta,dar nu inteleg cum faci s schimbi limba k s intelegi reteta :(

lena
Elena (lena) 06 nov 2012, 07:59

Simona, nu schimb limba, eu stiu rusa

vicusha
vicusha 06 nov 2012, 10:00

Am facut reteta de pe forum cu citeva luni in urma, intr-adevar, tinuta la frigider e si mai buna. Eu am pus 3 mere, 4 mi s-au parut cam multe.

Nota mea pentru reteta:
zatara
zatara 06 nov 2012, 13:03

incerc sa fac tarta mai acusi ...sigur e super delicioasa multumesc lena ...reteta aceasta a picat exact la timp

simona.blondy
simona.blondy 06 nov 2012, 13:05

Felicitari Lena :( nu stiam k stii rusa :( m gandeam k ai reusit s dai in alta limba !Ms,pup

zatara
zatara 06 nov 2012, 13:07

site-ul tau e foarte util ....am cautat pe internet reteta de invartite si placinte cu branza si cozi de ceapa in aluat subtire, foi....ar fi super daca le-ai posta tu pe site pt ca le-am gasit cu greu si nu sunt f detaliate,multumesc

lena
Elena (lena) 06 nov 2012, 13:11

Multumesc Zatara, uite aici placinte in foi, cu branza, cred ca este bine detaliata reteta, multi au reusit sa le faca.

zatara
zatara 06 nov 2012, 14:47

e o reteta diferita de cea postata de tine ,placintele se prajesc in tigaie , le-am gasit dimineata pe site-ul www.poftitilamasa.com,"placintele cu branza si marar"..... eu prepar in fiecare zi retetele tale si e comod sa intru doar pe site-ul tau ...si sa gasesc de toate

zatara
zatara 06 nov 2012, 14:50

reteta de invartita cu branza o gasesti pe acelasi site

lena
Elena (lena) 06 nov 2012, 14:56

A, le am si pe cele prajite, de pe acelasi site :)

Uite si link-ul.

zatara
zatara 06 nov 2012, 15:46

exact la fix lena ....multumesc de link...chiar in momentul acesta le faceam ....trebuie sa recunoastem ca ai un site super bine lucrat

tatiana iatemirschi
tatiana iatemirschi 06 nov 2012, 19:38

SUPER BUNA , MULTUMESC DE RETETA 

Nota mea pentru reteta:
sechirconatalia
natalia (sechirconatalia) 09 nov 2012, 11:33

am facut-o si eu! combinatia de mere cu crema de smintina e un deliciu!!!! insa aluatul mi-a cazut cam greu la stomac....incerc data viitoare cu mai putin unt sau poate sa pun doar smintina.....!

innicia
innicia 15 nov 2012, 16:40

Buna Lena, eu nu am tava cu borduri detasabile, ci din aia simpla pt tarte.....crezi ca ar trebui sa-i pun hartie de copt sau sa ung cu unt mai intai? mi-e frica ca nu se va dezlipi frumos si am s-o rup, am mai patit-o!Merci.

lena
Elena (lena) innicia 15 nov 2012, 17:00

Da, mai bine pune hartie de copt, sa fii sigura:)

Corina79
Corina79 16 nov 2012, 14:40

Acum am scos-o din cuptor. Arata bine, miroase bine :D Ar trebui sa fie si buna. Abia astept sa se raceasca.

Poza mea pentru reteta:
Corina79
Corina79 16 nov 2012, 15:33

N-a putut sa astept pana s-a racit de tot si am gustat-o asa, mai calduta. Este nu buna ci foarte buna. Absolut delicioasa.

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 27 nov 2012, 04:33

nu am mai asteptat sa se raceasca ca era prea buna .mie mai tare mio placut calda

Ionela oana
Ionela Mihaila (Ionela oana) 26 ian 2013, 17:26

Ceea ce imi place foarte mult la acest site este ca folosesti ingrediente "normale" pe care cam toti le avem prin casa. Am vazut la alte retete (nu la ale tale) niste ingrediente cu niste denumiri ciudate ca habar nu aveam ce sunt :(

MULTUMESC pentru toate retetele,sunt sigura ca toate sunt delicioase!!!

miha77
miha77 14 feb 2013, 11:54

Am facut-o si eu si cee gustoasa a iesit, fff buna!! Sigur o voi mai face!! 

Simina.Alexandra
Simina.Alexandra 04 oct 2013, 19:06

Lena..unt topit..adica il fac eu asa cu furculita pana se omogenizeaza sau il topesc pe aragaz? :D

lena
Elena (lena) Simina.Alexandra 04 oct 2013, 19:37

Chiar topit pe aragaz, la celalat zic de obice "unt moale la temperatura camerei".

Simina.Alexandra
Simina.Alexandra 04 oct 2013, 20:17

multumesc mult :D, chiar asa am facut. Acum e la cuptor. Crema mea nu a patruns merele..a ramas asa,.mai deasupra..Mi-a iesit foarte groasa(smantana e prea grasa banuiesc) ,am mai pus un albus de ou si sa facut mai fluida. Sper sa imi iasa :D Mi-au mai ramas mere asa taiate si ma gandesc ce sa mai fac..

rov
rov 01 ian 2014, 23:20

De sarbatori am executat-o de 3 ori (in decurs de o saptamana) si de fiecare data a iesit splendid si buuunaaaaaa...

La multi ani!

Nota mea pentru reteta:
Nicoleta13
Nicoleta (Nicoleta13) 09 ian 2014, 22:22

ce gramaj trebuie sa aiba smantana

Jana
Jana 10 mai 2014, 10:06

Lena, e cea mai buna tarta pe care am mancat-o vreodata! Multumesc pentru toate retetele tale. Sunt simple si originale. Sa stii ca ai talent nu doar la gatit, dar la si ai invata si pe altii ;) 

taniulya
taniulya 17 mai 2014, 00:50

Lena, pot sa fac si cu alte fructe? Visine, cirese, piersic? Ai incercat? Mersi..

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) taniulya 17 mai 2014, 11:13

Nu am incercat, dar cred ca ar merge.

Ariel
Ariel 11 aug 2014, 23:20

Am pus prăjitura la cuptor. Mâine plecăm la o bălăceală şi o vom duce cu noi. Cu siguranţă ne vom linge pe degete. Mulţumim!

piersic
piersic 01 oct 2014, 17:56

e cea mai buna e fantastic

Nota mea pentru reteta:
LalyM
LalyM 17 ian 2015, 15:23

Buna ziua,

Am incercat sa fac si eu aceasta tarta dar nu se coace umplutura.. Nu stiu la ce gresesc.. Si imi pare atat de rau ptr ca e ft buna. (Am gustat-o asa moale)

:( O fac la cuptor normal, o las 50 de minute la temp mare si degeaba. Se face, aproape se arde aluatul iar umplutura ramane moale, nefacuta :(

lena
Elena (lena) 17 ian 2015, 15:29

Pai dintr-un ou nici nu este foarte tare, se mai intareste cand se raceste.

The1with2hearts
The1with2hearts 02 oct 2015, 18:58

Fooooarte buna tarta imi iese de fiecare data la fel de delicioasa!!! Noua ne place s-o mancam rece si niciodata nu am avut probleme cu umplutura,pentru ca racindu-se de ajuns tarta,se intareste si ea...(umplutura)Nici cu stomacul nu am avut probleme,aluatul e foarte fraged si bun.
Multumim pt. reteta,Lena! La mai multe! 
 

Nota mea pentru reteta:
GaleaRuja786
Galea Ruja (GaleaRuja786) 23 sep 2016, 18:22

Buna Lena, azi am facut aciasta tarta este foarte gustoasa, iti multumesc mult pentru sfaturile tale si aceste recete minunate.

Nota mea pentru reteta: