Ingrediente
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Esenta de vanilie
2 buc
2 fiole
●
Cacao pudra
1 lingura
1 lingura rasa
●
Amidon alimentar
1 lingurita
●
Stafide
0.5 pahare
puteti adauga nu numai stafide, dar si alte fructe uscate, nuci, coaja rasa de lamaie,etc
●
Faina alba calitate superioara
1.5 pahare
este o cantitate aproximativa
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Mai intai vom face aluatul:
Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt.
Pas 2
Se topesc 100g de unt, se lasa sa se racoreasca putin.
Pas 3
Peste unt se adauga 1/3 de pahar de zahar, 1 fiola de esenta de vanilie - se amesteca bine toate.
Pas 4
Apoi se adauga 1 lingura rasa de cacao, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 5
In compozitia asta se bate 1 ou, se amesteca.
Pas 6
Adaugati faina si faceti un aluat care nu se lipeste de maini.
Pas 7
Se ia 1/3 de aluat si se pune in congelator. Cealalta bucata o vom intinde in tava.
Pas 8
Ungeti o tava de 20x20 sau 18x25, cu unt. Intindeti aluatul uniform - eu am facut-o cu mainile, aluatul este mai moale, si va fi mai usor asa.
Pas 9
Acum vom prepara amestecul de branza:
Se topesc 30g de unt.
Pas 10
Din 3 oua se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le puneti la frigider.
Pas 11
Amestecati bine branza cu o lingura, sa nu fie boturi. Daca aveti branza din aia mai uscata, o treceti prin sita.
Pas 12
La branza adaugati restul de zahar si 1 esenta de vanilie, amestecati bine.
Pas 13
Galbenusurile se amesteca bine cu o lingura.
Pas 14
Peste amestecul de branza se adauga untul topit si racorit - amestecati bine.
Pas 15
Apoi adaugati galbenusurile, amestecati.
Pas 16
Stafidele le spalati, adaugati peste branza. Acum adaugati si 1 lingura de amidon.
Amestecati bine.
Pas 17
Albusurile se bat spuma tare.
Pas 18
Il adaugati in compozitia de branza si amestecati atent cu o lingura.
Pas 19
Acum turnati amestecul de branza peste aluatul intins mai inainte in tava. Nivelati bine.
Pas 20
Aluatul care era in congelator il radeti deasupra compozitiei de branza din tava. Folositi razatoarea cea medie.
Pas 21
Lasati tava la cuptor, la aproximativ 180 de grade - 30 de min. O scoateti apoi si lasati sa se racoreasca.
Pas 22
Dupa ce s-o racorit, o portionati si savurati :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
dificil
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)