Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci

O prăjitură foarte bună, deși poate pare că este mai complicat de preparat, vă asigur că nu este - rezultatul este absolut delicios și merită toate eforturile.

Ingrediente

Unt
130 g
   
Ouă
4 buc
   
Zahăr
1 pahar
   
Brânză de vaci
500 g
   
Praf de copt
1 lingurita
   
Esență de vanilie
2 buc
2 fiole
Cacao pudră
1 lingura
1 lingură rasă
Amidon alimentar
1 lingurita
   
Stafide
0.5 pahare
puteți adăuga nu numai stafide, dar și alte fructe uscate, nuci, coajă rasă de lămâie, etc
Făină albă calitate superioară
1.5 pahare
este o cantitate aproximativă

Pași de urmat

Pas 1

Mai întâi vom face aluatul:

Se cerne făina și se amestecă cu praful de copt.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 1
Pas 2

Se topesc 100g de unt, se lasă să se răcorească puțin.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 2
Pas 3

Peste unt se adaugă 1/3 de pahar de zahăr, 1 fiolă de esență de vanilie - se amestecă bine toate.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 3
Pas 4

Apoi se adaugă 1 lingură rasă de cacao, amestecați bine să nu fie cocoloașe.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 4
Pas 5

În compoziția asta se bate 1 ou, se amestecă.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 5
Pas 6

Adăugați făina și faceți un aluat care nu se lipește de mâini.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 6
Pas 7

Se ia 1/3 de aluat și se pune în congelator. Cealaltă bucată o vom întinde în tavă.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 7
Pas 8

Ungeți o tavă de 20x20 sau 18x25, cu unt. Întindeți aluatul uniform - eu am făcut-o cu mâinile, aluatul este mai moale, și va fi mai ușor așa.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 8
Pas 9

Acum vom prepara amestecul de brânză:

Se topesc 30g de unt.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 9
Pas 10

Din 3 ouă se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile le puneți la frigider.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 10
Pas 11

Amestecați bine brânza cu o lingură, să nu fie cocoloașe. Dacă aveți brânză din aia mai uscată, o treceți prin sită.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 11
Pas 12

La brânză adăugați restul de zahăr și 1 esență de vanilie, amestecați bine.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 12
Pas 13

Gălbenușurile se amestecă bine cu o lingură.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 13
Pas 14

Peste amestecul de brânză se adaugă untul topit și răcorit - amestecați bine.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 14
Pas 15

Apoi adăugați gălbenușurile, amestecați.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 15
Pas 16

Stafidele le spălați, adăugați peste brânză. Acum adăugați și 1 lingură de amidon.

Amestecați bine.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 16
Pas 17

Albușurile se bat spumă tare.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 17
Pas 18

Îl adăugați în compoziția de brânză și amestecați atent cu o lingură.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 18
Pas 19

Acum turnați amestecul de brânză peste aluatul întins mai înainte în tavă. Nivelați bine.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 19
Pas 20

Aluatul care era în congelator îl radeți deasupra compoziției de brânză din tavă. Folosiți răzătoarea cea medie.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 20
Pas 21

Lăsați tava la cuptor, la aproximativ 180 de grade - 30 de min. O scoateți apoi și lăsați să se răcorească.

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 21
Pas 22

După ce s-a răcorit, o porționați și savurați :)

Poftă Bună!

Prăjitură "Sandwich" cu cacao și brânză de vaci - Pas 22

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: dificil
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

84dori
84dori 30 May 2009, 21:26

acum e prajitura la cuptor...arata suuper

Mihaela
Mihaela 01 Jun 2009, 12:44

... mmmmmm.... ce bine arata... (dar brinza, de care este?   sarata? sau dulce?  )

lena
Elena (lena) Mihaela 01 Jun 2009, 13:10

Este branza de vaci simpla, fara sare sau zahar.

mateea
mateea 22 Dec 2009, 16:15

ce inseamna zahar un pach, adica un kg???

lena
Elena (lena) mateea 22 Dec 2009, 16:18

1 pah inseamna 1 pahar - 250-300g

maslinutza
anca (maslinutza) 02 Mar 2010, 21:39

arata foarte bine..cat tre sa stea aluatul care se rade deasupra la congelator?

lena
Elena (lena) anca (maslinutza) 02 Mar 2010, 21:52

Atat cat se pregateste umplutura si cand ajungeti la pasul cu razuirea deasupra il scoateti din congelator si folositi. Ar fi 15-20 de min, maxim.

Nata
Nata 22 Apr 2010, 07:47

imi face cu ochiul aceasta prajitura

numaidecit o sa incerc s-o pregatesc ..... dar pare f apetisanta....

un desert  minunat

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 17 Sep 2010, 19:21

mmmm tare bine arata prajitura asta maine o incerc sper sa-mi reuseasca

Nota mea pentru rețetă:
larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 18 Sep 2010, 16:16

super mia reusit prajitura asta foarte buna si gustoasa aveti nota pt reteta aceasta dna  Lena  multumesc si mai astept retetele noi

amalia80
amalia80 21 Sep 2010, 16:08

Sa fiu sincera eu prepar o reteta asemanatoare cu blat de biscuiti cu cacao. Nu ma complic sa separ galbenusurile de albusuri. Incep cu unt si zahar, apoi branzica, ouale si la final mixez bine toate ingredientele. Pentru a fi stafide pe toata suprafata prajiturii le asez cu mana dupa ce au stat vreo 10 minute in lapte cu rom. Cand am timp o sa incerc si blatul tau, care cu siguranta este delicios.

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 28 Sep 2010, 10:50

Lena, care este razatoarea medie?

eu am 2 si fiecare are asa: razatoare mica, mare si una pentru biscuiti

lena
Elena (lena) Lavi 29 Sep 2010, 07:53

Cred ca ar fi cea mare, cea prin care dai morcovii si alte legume pt o mancare.

claudia1976
claudia1976 02 Nov 2010, 05:47

Combinaţia mea preferată... Brânză dulce şi cacao... Ador gustul... Cu prima ocazie am să încerc reţeta asta.

Nota mea pentru rețetă:
semiramida
Tatiana Chihai-Turcan (semiramida) 11 Jan 2011, 17:01

Am facut-o ieri, a fost delicioasa.

TatianaD
Tatiana (TatianaD) 20 Jan 2011, 00:25

Buna ziua. Este una din retetele la care visez si neapart o voi incerca. Totusi nu imi este clar daca se foloseste 1 lingura de amidon, sau 1 lingurita. La ingrediente apare 1 lingurita, iar la pct. nr. 16 - o lingura.

In cazul in care nu am o tava atat de mica, pot face cantitatea dubla intr-de marimea cuptorului (40x40), sau nu e recomandabil?! Mersi anticipat de ajutor!

lena
Elena (lena) Tatiana (TatianaD) 20 Jan 2011, 09:00

Adauga 1 lingurita Tatiana, am gresit eu in text - si sigur ca poti face cantitate dubla, depinde ce tava ai.

clau
clau 23 Jan 2011, 12:40

Trebuie neaparat adaugat amidonul?

flori17
flori17 01 Feb 2011, 12:39

Am urmat toti pasii indicati si rezultatul a fost deosebit: o prajitura fina, aspectuoasa si savuroasa. Pentru ca nu am avut amidon simplu, am folosit un plic de dr. oetker, sarlota de vanilie, asa cum mai fac uneori pentru umplutura de branza de vaci dulce, cu stafide. Praful din plic l-am adaugat direct in branza, este de fapt un amidon cu ceva arome si un pic de zahar. O singura reclamatie am: prajitura a rezistat doar cateva ore! Multumesc Lena!

TatianaD
Tatiana (TatianaD) 18 Feb 2011, 18:08

In sfarsit am reusit sa fac prajitura. E un deliciu. Dar pe viitor si ca sfat pentru cine ar vrea sa o faca - aluatul de asupra va recomand sa-l radeti la razatoarea mica. La mine au fost prea mari bucatelele de aluat (din cauza razatorii) si au ramas multe spatii goale deasupra. Multumesc foarte frumos, Lena!!!

Nota mea pentru rețetă:
Rely
Rely 05 Mar 2011, 17:24

Eu am facut aceasta prajitura si pot sa va spun ca este preferata mea,este foarte buna!V-o recomand cu incredere!

inuzza
inuzza 21 Mar 2011, 18:11

Am facut prajitura aceasta cind eram insarcinata, un mod in care puteam sa maninc brinza . Am ramas incintata, si sotul la fel a mincat cu pofta . Receta e nemaipomenita.Am facut prajitura cu brinza facuta dupa receta ta si a fost un succes!!!!!! Merci de nenumarate ori!!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 21 Mar 2011, 18:13

Multumesc mult Inuzza! Ma bucur mult ca va place site-ul si retetele, sa le mancati cu placere si multa sanatate

nicoleta-maria
nicoleta nicoleta-maria (nicoleta-maria) 09 May 2011, 12:46

ceau lena azi vreau sa fac iarasi prajitura,dar ca nu am amidon,cu ce as putea inlocui amidonul,ms mult,si ma bucur enor ca te-ai reintors,pa

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 09 May 2011, 12:53

Pune 1 lingura de faina sau gris. Te pup.

Issa
Issa 20 Jun 2012, 00:25

Aceasta receta am gasit in alta parte dar sa stii Lena ca e la fel ca si a ta, e super si de cate ori o prepar imi iese foarte bine. Mersi mult pentru recetele tale.

Poza mea pentru rețetă:
Janeth
Janeth Issa 11 Mar 2017, 00:16

Rețeta!!! se spune corect româneşte, nu "receta".

andreeaiasi
andreeaiasi 06 Oct 2012, 21:24

E printre primele prajituri pe care le-am incercat de pe site si pot sa spun ca cineva a mancat-o in timpul noptii...:) am facut-o pt nepotelul meu. Nu ne-am putut abtine si am mancat din ea cat era calda...asa ne era de pofta la amandoi si am lasat- o pe masa...In timpul noptii, unchiul meu a mancat-o toata, dimineata nu mai era nimic...:)

timotei
timotei 27 Nov 2012, 04:34

ii tare buna si a doua zi tot asai de moale ca si prima zi

timotei
timotei 27 Nov 2012, 04:35

Corina79
Corina79 03 Dec 2012, 21:03

E o prajitura buna si  interesanta. Branza e foarte pufoasa.

Baietelul meu se uita cu interes la ea :) dar nu are voie inca.

Poza mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 03 Dec 2012, 21:10

E un dulce Corina, sa va fie sanatos!

MrAdriano
MrAdriano 16 Dec 2012, 22:12

Atentie! Am facut si eu reteta si e OK - am ajustat cantitatiile pentru o tava de 30x30, dar va recomand sa nu puneti NIMIC in branza dulce (unt topit, galbenusurile de ou, albusurile, amidon) afara de stafide deoarece veti strica toata savoarea prajiturii. Nu se mai foloseste demult amestecul acesta pentru crema de branza, se merge pe natural. In rest, Lena 10x pentru tot ceea ce faci, de la tine am invatat sa gatesc! Te pup.

Ionela Mara
Ionela Mara 18 Apr 2014, 17:30

Mie sincer nu mi a iesit..tot amidonul mi a iesit din prajitura si sa stricat tot

Katrin
Katrin 18 Nov 2014, 18:31

Delicioasa! Sotul meu s-a indragostit ... si de prajitura, si de mine :)

Multumesc Lena!

Poza mea pentru rețetă:
Noi 4
Noi 4 29 Mar 2015, 16:27

Arata tare bine dar as avea o singura rugaminte masura ingredientelor sa fie in grame nu in pahare , paharele etc.Multumesc

UCE
UCE 01 Jul 2015, 16:37

Buna Lena! Eu am pus branza de vaci de la lidl  si e putin mai moale, mai cremoasa si a iesit putin moale prajitura, dar a facut furori la munca de ziua mea (la fel si tarta cu capsuni si sufleu de smantana) :) E gustoasa!!! Multumeesc!

Valentina Chihai
Valentina (Valentina Chihai) 08 Oct 2015, 23:57

Foarte gustos! Sotul meu il adora!

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 25 Jan 2016, 21:37

Buna. Avand f. multa br.de vaci (facuta de mine), pachete si pachetele in congeelator, am facut si eu aceasta reteta. F. buna,dar branza mea fiind  f. uscata, desi am adaugat o lingura de smantana, parca nu "aluneca". Hahaha. Puteam sa fac intr-o tava putin mai mare ca mi s-a parut cam multa "crema". Data viitoare,  sa fie si mai multa. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 26 Jan 2016, 15:50

   Vazand ca am gresit la exprimare, profit sa fac si bifa :)). Am vrut sa spun ca data viitoare o sa fac intr-o tava mai mare si o sa maresc si cantitatea de aluat cu putin ca deasupra se cam vedea branza. Foarte buna si azi. Pupici.

dobrenicoleta
Nicoleta (dobrenicoleta) 24 Mar 2016, 21:36

F buna !

Poza mea pentru rețetă:
MariaJ
MariaJ 12 May 2016, 00:39

Buna seara, as dori sa stiu daca branza Ricotta este buna pentru aceasta reteta, intrebare valabila si pentru rulada cu cacao si branza de vaci. Va multumesc.

lena
Elena (lena) 12 May 2016, 11:18

Cred ca merge daca nu este prea cremoasa si lichida.

ciorbea688
ciorbea dorina ioana (ciorbea688) 27 Jun 2016, 15:49

delicioasa, am dublat cantitatile pentru tava clasica de aragaz

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
EllyAniței653
Elly Aniței (EllyAniței653) 03 Sep 2016, 13:13

Nu s-ar putea face blatul si cu faina neagra integrala? Multumesc! :)

lena
Elena (lena) Elly Aniței (EllyAniței653) 03 Sep 2016, 13:46

Da, cred ca se poate.

eduardu
Eduardu (eduardu) 19 Feb 2017, 17:34

Reteta simpla si foarte buna! Cred ca e cea mai buna prajiturica cu branza pe care am facut-o!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: