Turta dulce la tava, din faina integrala
In continuare trebuia sa utilizez rezervele mele de faina integrala si dupa cateva incercari cu alte retete, am descoperit aceasta turta dulce absolut fantastica. Ca orice reteta buna, a fost rezultatul unei greseli, in loc sa iasa un chec pufos cu faina integrala, a fost sa fie o turta dulce la tava - rapida, sanatoasa, foarte apreciata de copii si nu numai. A mers mult mai bine decat orice chec, si am zis asa s-o las.
In ultimele runde am adaugat si seminte de canepa in ea, se pot inlocui stafidele cu merisoare, alte nuci sau o faceti simpla, fara adaugiri. In orice varianta va asigur ca veti obtine o turta dulce rapida, simpla si foarte buna. As vrea sa precizez aici, ca faina integrala este sanatoasa, bineinteles, dar si gustul/aroma ei sunt deosebite si foarte potrivite cu turta dulce.
Ingrediente
●
Zahar de trestie
250 g
sau oricare altul preferati
●
Ulei de masline
150 ml
sau oricare altul
●
Faina integrala de grau
300 g
poate fi diferita cantitatea in functie de producator
●
Scortisoara macinata
1 lingura
sau alte arome preferati
●
Stafide
3 linguri
puteti omite sau inlocuiti cu merisoare, nuci,seminte diverse etc.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol puneti ouale si zaharul de trestie, le amestecati bine cu mixerul pana se fac spuma mai ferma si deschisa la culoare.
Pas 2
Adaugati cate putin si treptat uleiul, in acest timp continuati sa mixati.
Pas 3
Apoi turnati laptele, amestecati inca putin si va opriti.
Pas 4
Adaugati faina, praful de copt, scortisoara si sarea, amestecati cu telul sau mixerul pana devine o compozitie uniforma si groasa ca un iaurt.
In functie de producator, s-ar putea aluatul sa va iasa mai lichid sau gros, dupa ce incorporati faina, o lasati 5 minute si apoi din nou amestecati sa vedeti daca aveti textura corecta. Si respectiv, dupa caz, adaugati inca putina faina sau nu.
Pas 5
La final adaugati stafidele, nucile sau orice altceva va place si aveti la indemana.
Puteti sa le omiteti, sunt doar ca preferinte.
Pas 6
Turnati acest aluat in tava de cuptor clasic, asternuta cu hartie de copt, si nivelati-distribuiti pe toata suprafata.
Coaceti turta dulce in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-30 de minute, pana se rumeneste frumos.
Pas 7
Imediat scoasa din cuptor este ceva mai moale, dar cum incepe sa se raceasca devine ferma si densa, exact ca turta dulce clasica.
Acum o puteti degusta si aveti grija sa va opriti la timp, este prea buna si aromata.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii: