Turtă dulce la tavă, din făină integrală
În continuare trebuia să utilizez rezervele mele de făină integrală și după câteva încercări cu alte rețete, am descoperit această turtă dulce absolut fantastică. Ca orice rețetă bună, a fost rezultatul unei greșeli, în loc să iasă un chec pufos cu făină integrală, a fost să fie o turtă dulce la tavă - rapidă, sănătoasă, foarte apreciată de copii și nu numai. A mers mult mai bine decât orice chec, și am zis așa s-o las.
În ultimele runde am adăugat și semințe de cânepă în ea, se pot înlocui stafidele cu merișoare, alte nuci sau o faceți simplă, fără adăugiri. În orice variantă vă asigur că veți obține o turtă dulce rapidă, simplă și foarte bună. Aș vrea să precizez aici, că făina integrală este sănătoasă, bineînțeles, dar și gustul/aroma ei sunt deosebite și foarte potrivite cu turtă dulce.
Ingrediente
●
Zahăr de trestie
250 g
sau oricare altul preferați
●
Ulei de măsline
150 ml
sau oricare altul
●
Făină integrală de grâu
300 g
poate fi diferită cantitatea în funcție de producător
●
Scorțișoară măcinată
1 lingura
sau alte arome preferați
●
Stafide
3 linguri
puteți omite sau înlocuiți cu merișoare, nuci, semințe diverse etc.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol puneți ouăle și zahărul de trestie, le amestecați bine cu mixerul până se fac spumă mai fermă și deschisă la culoare.
Pas 2
Adăugați câte puțin și treptat uleiul, în acest timp continuați să mixați.
Pas 3
Apoi turnați laptele, amestecați încă puțin și vă opriți.
Pas 4
Adăugați făina, praful de copt, scorțișoara și sarea, amestecați cu telul sau mixerul până devine o compoziție uniformă și groasă ca un iaurt.
În funcție de producător, s-ar putea aluatul să vă iasă mai lichid sau gros, după ce încorporați făina, o lăsați 5 minute și apoi din nou amestecați să vedeți dacă aveți textura corectă. Și respectiv, după caz, adăugați încă puțină făină sau nu.
Pas 5
La final adăugați stafidele, nucile sau orice altceva vă place și aveți la îndemână.
Puteți să le omiteți, sunt doar ca preferințe.
Pas 6
Turnați acest aluat în tava de cuptor clasic, așternută cu hârtie de copt, și nivelați-distribuiți pe toată suprafața.
Coaceți turta dulce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-30 de minute, până se rumenește frumos.
Pas 7
Imediat scoasă din cuptor este ceva mai moale, dar cum începe să se răcească devine fermă și densă, exact ca turtă dulce clasică.
Acum o puteți degusta și aveți grijă să vă opriți la timp, este prea bună și aromată.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(1 tavă mare de cuptor)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării: