Turta dulce la tava, din faina integrala

Turta dulce la tava, din faina integrala

In continuare trebuia sa utilizez rezervele mele de faina integrala si dupa cateva incercari cu alte retete, am descoperit aceasta turta dulce absolut fantastica. Ca orice reteta buna, a fost rezultatul unei greseli, in loc sa iasa un chec pufos cu faina integrala, a fost sa fie o turta dulce la tava - rapida, sanatoasa, foarte apreciata de copii si nu numai. A mers mult mai bine decat orice chec, si am zis asa s-o las.

In ultimele runde am adaugat si seminte de canepa in ea, se pot inlocui stafidele cu merisoare, alte nuci sau o faceti simpla, fara adaugiri. In orice varianta va asigur ca veti obtine o turta dulce rapida, simpla si foarte buna. As vrea sa precizez aici, ca faina integrala este sanatoasa, bineinteles, dar si gustul/aroma ei sunt deosebite si foarte potrivite cu turta dulce.

Ingrediente

Oua
3 buc
Zahar de trestie
250 g
sau oricare altul preferati
Ulei de masline
150 ml
sau oricare altul
Lapte
100 ml
Faina integrala de grau
300 g
poate fi diferita cantitatea in functie de producator
Praf de copt
10 g
Scortisoara macinata
1 linguri
sau alte arome preferati
Stafide
3 linguri
puteti omite sau inlocuiti cu merisoare, nuci,seminte diverse etc.
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Intr-un bol puneti ouale si zaharul de trestie, le amestecati bine cu mixerul pana se fac spuma mai ferma si deschisa la culoare.

2

Adaugati cate putin si treptat uleiul, in acest timp continuati sa mixati.

3

Apoi turnati laptele, amestecati inca putin si va opriti.

4

Adaugati faina, praful de copt, scortisoara si sarea, amestecati cu telul sau mixerul pana devine o compozitie uniforma si groasa ca un iaurt.

In functie de producator, s-ar putea aluatul sa va iasa mai lichid sau gros, dupa ce incorporati faina, o lasati 5 minute si apoi din nou amestecati sa vedeti daca aveti textura corecta. Si respectiv, dupa caz, adaugati inca putina faina sau nu.

5

La final adaugati stafidele, nucile sau orice altceva va place si aveti la indemana.

Puteti sa le omiteti, sunt doar ca preferinte.

6

Turnati acest aluat in tava de cuptor clasic, asternuta cu hartie de copt, si nivelati-distribuiti pe toata suprafata.

Coaceti turta dulce in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-30 de minute, pana se rumeneste frumos.

7

Imediat scoasa din cuptor este ceva mai moale, dar cum incepe sa se raceasca devine ferma si densa, exact ca turta dulce clasica.

Acum o puteti degusta si aveti grija sa va opriti la timp, este prea buna si aromata.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (1 tava mare de cuptor)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:

Comentarii

AlexandraSimion150
Alexandra Simion (AlexandraSimion150) 16 sep 2020, 14:00

Buna! Daca tot e turta dulce, se pot pune si condimente pentru turta dulce? Gen ghimbir, nucșoară...

lena
Elena (lena) Alexandra Simion (AlexandraSimion150) 16 sep 2020, 14:27

Sigur, am scris acolo - si alte condimente preferati. Eu nu o fac foarte aromata ca sa nu comenteze copiii.😃

AlexandraSimion150
Alexandra Simion (AlexandraSimion150) Elena (lena) 16 sep 2020, 14:29

Am înțeles! Mulțumesc frumos! Fiul meu e mare fan turta dulce, de aceea am întrebat. O sa incerc reteta, sper sa ii placa ... e foarte usor de facut 🥰