Ingrediente
●
Aluat foietaj(frantuzesc)
450 g
Jumatate din pachetul care se gaseste in comert
●
Mere ionatan
1 kg
Alegeti mere mai aromate si acrisoare.
●
Scortisoara
0.5 lingurite
Este aleatoriu, dupa preferinta.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
In timpul cat se dezgheata aluatul pentru placinta cu mere, va trebui sa pregatiti umplutura de mere.
Merele le spalati, curatati de cotor si dati prin razatoare(cu tot cu coaja) intr-o cratita sau tigaie adanca.
Turnati jumatate de cana de apa, 1 pahar de zahar si lasati la foc mediu sa se inmoie si sa scada sucul.
Pas 2
Dupa ce se evapora lichidul din mere, se poate adauga scortisoara, nuci maruntite si orice preferati voi.
Mie imi place aroma merelor si rar cand adaug alte arome.
Pas 3
Ungeti cu ulei o tava pentru tarte sau una de pizza.
Pas 4
Puneti aluatul frantuzesc in tava, fara sa-l intindeti cu facaletul.
Pas 5
Taiati marginile care sunt in plus(din ele vom face partea superioara a placintei cu mere).
Pas 6
Intindeti compozitia de mere peste aluat, nivelati bine.
Pas 7
Din resturile de aluat frantuzesc taiati fasii subtiri cu un cutit.
Pas 8
Puneti aceste benzi lungi si subtiri de aluat peste mere.
Pas 9
Formati partea superioara a placintei, ungeti cu galbenus de ou si lasati la cuptor pana se rumeneste.
Pas 10
Scoateti placinta cu mere de la cuptor, presarati cu zahar pudra. Lasati sa se racoreasca si o feliati.
Pofta Buna!
Cantitate:
800 g
(Aproximativ 4-5 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)