Placinta cu mere

Placinta cu mere

Este o placinta cu mere simpla, foarte aromata si gustoasa. Daca va plac dulciurile cu mere, nu vreti sa va complicati dar totusi preferati sa le gatiti in casa, este cea mai potrivita varianta de placinta cu mere.

Ingrediente

Aluat foietaj(frantuzesc)
450 g
Jumatate din pachetul care se gaseste in comert
Mere ionatan
1 kg
Alegeti mere mai aromate si acrisoare.
Zahar
1 pahare
Scortisoara
0.5 lingurite
Este aleatoriu, dupa preferinta.
Oua
1 buc
Zahar pudra
2 linguri

Pasi de urmat

1

In timpul cat se dezgheata aluatul pentru placinta cu mere, va trebui sa pregatiti umplutura de mere.

Merele le spalati, curatati de cotor si dati prin razatoare(cu tot cu coaja) intr-o cratita sau tigaie adanca.

Turnati jumatate de cana de apa, 1 pahar de zahar si lasati la foc mediu sa se inmoie si sa scada sucul.

2

Dupa ce se evapora lichidul din mere, se poate adauga scortisoara, nuci maruntite si orice preferati voi.

Mie imi place aroma merelor si rar cand adaug alte arome.

3

Ungeti cu ulei o tava pentru tarte sau una de pizza.

4

Puneti aluatul frantuzesc in tava, fara sa-l intindeti cu facaletul.

5

Taiati marginile care sunt in plus(din ele vom face partea superioara a placintei cu mere).

6

Intindeti compozitia de mere peste aluat, nivelati bine.

7

Din resturile de aluat frantuzesc taiati fasii subtiri cu un cutit.

8

Puneti aceste benzi lungi si subtiri de aluat peste mere.

9

Formati partea superioara a placintei, ungeti cu galbenus de ou si lasati la cuptor pana se rumeneste.

10

Scoateti placinta cu mere de la cuptor, presarati cu zahar pudra. Lasati sa se racoreasca si o feliati.

Pofta Buna!

 

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 grame (Aproximativ 4-5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

MihaelaFarkas899
Mihaela Farkas (MihaelaFarkas899) 22 apr 2020, 09:35

Ce lipsește din multe rețete e info următoare: cand trebuie pusa tava la cuptor. Cand cuptorul are deja 200 grade sau cand e rece? La carne probabil nu contează, dar la astfel de preparate banuiesc ca da. Poate ca de-aia nu a crescut si nu s-a copt partea de jos, ca am pus tava in cuptorul preincalzit.

Poza mea pentru reteta:
E.M.A
E.M.A 15 mar 2018, 09:59

Bună!  Ca gramaj paharul de zahăr ar însemna 200 de grame sau paharul cât de mare,  din acela clasic,  de 250 -300 mililitri? Mulțumesc! 

lena
Elena (lena) E.M.A 15 mar 2018, 10:02

Paharul este clasic, de 250ml, sunt parca 150g de zahar in el.

E.M.A
E.M.A Elena (lena) 15 mar 2018, 10:28

Ok, mulțumesc! Zi frumoasă! ☺

lena
Elena (lena) 09 feb 2015, 16:33

Da, este o reteta pe care am facut-o candva la cuptor pe gaz. La cuptor electric puneti 200 grade la 30-40 de minute.

Gabri3lla
Gabriela (Gabri3lla) 09 feb 2015, 16:26

Buna Lena. te rog ,daca se poate sa specifici gradele si modul de incalzire pentru cei care au cuptor electric. azi am sa merg la ghici cu placinta.sper sa mi iasa!

Nina-Andreea
Nina-Andreea 08 mar 2013, 02:00

Foarte buuunăă!

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 01 mar 2012, 00:08

O bunatate de placinta!!!!

Poza mea pentru reteta:
cornelia popa
cornelia popa 13 oct 2011, 07:32

delicioasa

Nota mea pentru reteta:
cornelia popa
cornelia popa 01 oct 2011, 20:13

buna Lena,acum am placinta in cuptor .nu stiam exact la cate grade si ce timp de coacere s-o pun dar vad la urma ce o sa iasa.ador aluatul asta.multumesc pt toata bucataria ce ne-o pui la dispozitie in fiecare zi

anisoara
anisoara 04 apr 2011, 13:48

mercy lena pentru reteta de placinta cu mere, mi-a iesit buna de tot!!!!!

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 13 sep 2010, 16:07

Prepar destul de des placinta cu mere si, asa cum spui, fac orice sa le pastrez aroma. Eu topesc merele cu zahar fara sa le mai adaug apa - le amestesc continuu sa nu se lipeasca.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile