Placinta cu mere

Placinta cu mere

Este o placinta cu mere simpla, foarte aromata si gustoasa. Daca va plac dulciurile cu mere, nu vreti sa va complicati dar totusi preferati sa le gatiti in casa, este cea mai potrivita varianta de placinta cu mere.

Ingrediente

Aluat foietaj(frantuzesc)
450 g
Jumatate din pachetul care se gaseste in comert
Mere ionatan
1 kg
Alegeti mere mai aromate si acrisoare.
Zahar
1 pahar
Scortisoara
0.5 lingurite
Este aleatoriu, dupa preferinta.
Oua
1 buc
Zahar pudra
2 linguri

Pasi de urmat

Pas 1

In timpul cat se dezgheata aluatul pentru placinta cu mere, va trebui sa pregatiti umplutura de mere.

Merele le spalati, curatati de cotor si dati prin razatoare(cu tot cu coaja) intr-o cratita sau tigaie adanca.

Turnati jumatate de cana de apa, 1 pahar de zahar si lasati la foc mediu sa se inmoie si sa scada sucul.

Placinta cu mere - Pas 1
Pas 2

Dupa ce se evapora lichidul din mere, se poate adauga scortisoara, nuci maruntite si orice preferati voi.

Mie imi place aroma merelor si rar cand adaug alte arome.

Placinta cu mere - Pas 2
Pas 3

Ungeti cu ulei o tava pentru tarte sau una de pizza.

Placinta cu mere - Pas 3
Pas 4

Puneti aluatul frantuzesc in tava, fara sa-l intindeti cu facaletul.

Placinta cu mere - Pas 4
Pas 5

Taiati marginile care sunt in plus(din ele vom face partea superioara a placintei cu mere).

Placinta cu mere - Pas 5
Pas 6

Intindeti compozitia de mere peste aluat, nivelati bine.

Placinta cu mere - Pas 6
Pas 7

Din resturile de aluat frantuzesc taiati fasii subtiri cu un cutit.

Placinta cu mere - Pas 7
Pas 8

Puneti aceste benzi lungi si subtiri de aluat peste mere.

Placinta cu mere - Pas 8
Pas 9

Formati partea superioara a placintei, ungeti cu galbenus de ou si lasati la cuptor pana se rumeneste.

Placinta cu mere - Pas 9
Pas 10

Scoateti placinta cu mere de la cuptor, presarati cu zahar pudra. Lasati sa se racoreasca si o feliati.

Pofta Buna!

 

Placinta cu mere - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g (Aproximativ 4-5 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

MihaelaFarkas899
Mihaela Farkas (MihaelaFarkas899) 22 Apr 2020, 09:35

Ce lipsește din multe rețete e info următoare: cand trebuie pusa tava la cuptor. Cand cuptorul are deja 200 grade sau cand e rece? La carne probabil nu contează, dar la astfel de preparate banuiesc ca da. Poate ca de-aia nu a crescut si nu s-a copt partea de jos, ca am pus tava in cuptorul preincalzit.

Poza mea pentru reteta:
E.M.A
E.M.A 15 Mar 2018, 09:59

Bună!  Ca gramaj paharul de zahăr ar însemna 200 de grame sau paharul cât de mare,  din acela clasic,  de 250 -300 mililitri? Mulțumesc! 

lena
Elena (lena) E.M.A 15 Mar 2018, 10:02

Paharul este clasic, de 250ml, sunt parca 150g de zahar in el.

E.M.A
E.M.A Elena (lena) 15 Mar 2018, 10:28

Ok, mulțumesc! Zi frumoasă! ☺

lena
Elena (lena) 09 Feb 2015, 16:33

Da, este o reteta pe care am facut-o candva la cuptor pe gaz. La cuptor electric puneti 200 grade la 30-40 de minute.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 30 Mar 2013, 16:08

@alexuza: eu am folosit o tavă pentru pizza. Nici tava mea nu are pereții înalți, aproape că nu are pereți deloc. Am pus mai sus și poza. Deci eu spun că liniștită poți să o folosești și tu.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 08 Mar 2013, 02:00

Foarte buuunăă!

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 01 Mar 2012, 00:08

O bunatate de placinta!!!!

Poza mea pentru reteta:
cornelia popa
cornelia popa 13 Oct 2011, 07:32

delicioasa

Nota mea pentru reteta:
anisoara
anisoara 04 Apr 2011, 13:48

mercy lena pentru reteta de placinta cu mere, mi-a iesit buna de tot!!!!!

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 13 Sep 2010, 16:07

Prepar destul de des placinta cu mere si, asa cum spui, fac orice sa le pastrez aroma. Eu topesc merele cu zahar fara sa le mai adaug apa - le amestesc continuu sa nu se lipeasca.

Nota mea pentru reteta:
miutacristina
Maria-Cristina Fratila (miutacristina) 22 Aug 2009, 13:49

SALUTARE LENAARATA SUPER BINE,AM SA O INCERC CURAND

Arata toate comentariile