Ingrediente
●
Aluat foietaj(frantuzesc)
450 g
Jumătate din pachetul care se găsește în comerț
●
Mere ionatan
1 kg
Alegeți mere mai aromate și acrișoare.
●
Scortisoara
0.5 lingurite
Este aleatoriu, după preferință.
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
În timpul cât se dezgheață aluatul pentru plăcintă cu mere, va trebui să pregătiți umplutura de mere.
Merele le spălați, curățați de cotor și dați prin răzătoare (cu tot cu coajă) într-o cratiță sau tigaie adâncă.
Turnați jumătate de cană de apă, 1 pahar de zahăr și lăsați la foc mediu să se înmoaie și să scadă sucul.
Pas 2
După ce se evaporă lichidul din mere, se poate adăuga scorțișoara, nuci mărunțite și orice preferați voi.
Mie îmi place aroma merelor și rar când adaug alte arome.
Pas 3
Ungeți cu ulei o tavă pentru tarte sau una de pizza.
Pas 4
Puneți aluatul franțuzesc în tavă, fără să-l întindeți cu făcălețul.
Pas 5
Tăiați marginile care sunt în plus (din ele vom face partea superioară a plăcintei cu mere).
Pas 6
Întindeți compoziția de mere peste aluat, nivelați bine.
Pas 7
Din resturile de aluat franțuzesc tăiați fâșii subțiri cu un cuțit.
Pas 8
Puneți aceste benzi lungi și subțiri de aluat peste mere.
Pas 9
Formați partea superioară a plăcintei, ungeți cu gălbenuș de ou și lăsați la cuptor până se rumenește.
Pas 10
Scoateți plăcinta cu mere de la cuptor, presărați cu zahăr pudră. Lăsați să se răcorească și o feliați.
Poftă Bună!
Cantitate:
800 g
(Aproximativ 4-5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)