Plăcintă cu mere

Plăcintă cu mere

Este o plăcintă cu mere simplă, foarte aromată și gustoasă. Dacă vă plac dulciurile cu mere, nu vreți să vă complicați dar totuși preferați să le gătiți în casă, este cea mai potrivită variantă de plăcintă cu mere.

Ingrediente

Aluat foietaj(frantuzesc)
450 g
Jumătate din pachetul care se găsește în comerț
Mere ionatan
1 kg
Alegeți mere mai aromate și acrișoare.
Zahar
1 pahar
   
Scortisoara
0.5 lingurite
Este aleatoriu, după preferință.
Oua
1 buc
   
Zahar pudra
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

În timpul cât se dezgheață aluatul pentru plăcintă cu mere, va trebui să pregătiți umplutura de mere.

Merele le spălați, curățați de cotor și dați prin răzătoare (cu tot cu coajă) într-o cratiță sau tigaie adâncă.

Turnați jumătate de cană de apă, 1 pahar de zahăr și lăsați la foc mediu să se înmoaie și să scadă sucul.

Plăcintă cu mere - Pas 1
Pas 2

După ce se evaporă lichidul din mere, se poate adăuga scorțișoara, nuci mărunțite și orice preferați voi.

Mie îmi place aroma merelor și rar când adaug alte arome.

Plăcintă cu mere - Pas 2
Pas 3

Ungeți cu ulei o tavă pentru tarte sau una de pizza.

Plăcintă cu mere - Pas 3
Pas 4

Puneți aluatul franțuzesc în tavă, fără să-l întindeți cu făcălețul.

Plăcintă cu mere - Pas 4
Pas 5

Tăiați marginile care sunt în plus (din ele vom face partea superioară a plăcintei cu mere).

Plăcintă cu mere - Pas 5
Pas 6

Întindeți compoziția de mere peste aluat, nivelați bine.

Plăcintă cu mere - Pas 6
Pas 7

Din resturile de aluat franțuzesc tăiați fâșii subțiri cu un cuțit.

Plăcintă cu mere - Pas 7
Pas 8

Puneți aceste benzi lungi și subțiri de aluat peste mere.

Plăcintă cu mere - Pas 8
Pas 9

Formați partea superioară a plăcintei, ungeți cu gălbenuș de ou și lăsați la cuptor până se rumenește.

Plăcintă cu mere - Pas 9
Pas 10

Scoateți plăcinta cu mere de la cuptor, presărați cu zahăr pudră. Lăsați să se răcorească și o feliați.

Poftă Bună!

 

Plăcintă cu mere - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 800 g (Aproximativ 4-5 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

MihaelaFarkas899
Mihaela Farkas (MihaelaFarkas899) 22 Apr 2020, 09:35

Ce lipsește din multe rețete e info următoare: cand trebuie pusa tava la cuptor. Cand cuptorul are deja 200 grade sau cand e rece? La carne probabil nu contează, dar la astfel de preparate banuiesc ca da. Poate ca de-aia nu a crescut si nu s-a copt partea de jos, ca am pus tava in cuptorul preincalzit.

Poza mea pentru rețetă:
E.M.A
E.M.A 15 Mar 2018, 09:59

Bună!  Ca gramaj paharul de zahăr ar însemna 200 de grame sau paharul cât de mare,  din acela clasic,  de 250 -300 mililitri? Mulțumesc! 

lena
Elena (lena) E.M.A 15 Mar 2018, 10:02

Paharul este clasic, de 250ml, sunt parca 150g de zahar in el.

E.M.A
E.M.A Elena (lena) 15 Mar 2018, 10:28

Ok, mulțumesc! Zi frumoasă! ☺

lena
Elena (lena) 09 Feb 2015, 16:33

Da, este o reteta pe care am facut-o candva la cuptor pe gaz. La cuptor electric puneti 200 grade la 30-40 de minute.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 30 Mar 2013, 16:08

@alexuza: eu am folosit o tavă pentru pizza. Nici tava mea nu are pereții înalți, aproape că nu are pereți deloc. Am pus mai sus și poza. Deci eu spun că liniștită poți să o folosești și tu.

Nina-Andreea
Nina-Andreea 08 Mar 2013, 02:00

Foarte buuunăă!

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 01 Mar 2012, 00:08

O bunatate de placinta!!!!

Poza mea pentru rețetă:
cornelia popa
cornelia popa 13 Oct 2011, 07:32

delicioasa

Nota mea pentru rețetă:
anisoara
anisoara 04 Apr 2011, 13:48

mercy lena pentru reteta de placinta cu mere, mi-a iesit buna de tot!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 13 Sep 2010, 16:07

Prepar destul de des placinta cu mere si, asa cum spui, fac orice sa le pastrez aroma. Eu topesc merele cu zahar fara sa le mai adaug apa - le amestesc continuu sa nu se lipeasca.

Nota mea pentru rețetă:
miutacristina
Maria-Cristina Fratila (miutacristina) 22 Aug 2009, 13:49

SALUTARE LENAARATA SUPER BINE,AM SA O INCERC CURAND

Arată toate comentariile