Brioșe cu nuci

Brioșe cu nuci

În ultimul timp copiii mei au o pasiune deosebită pentru brioșe, așa că a trebuit să mă conformez și să încep o serie de teste anume cu rețete de brioșe. Săptămâna trecută am încercat cu succes rețeta acestor brioșe cu nuci și a fost un succes total. Pe lângă faptul că se prepară foarte simplu și cu ingrediente la îndemână, au o textură foarte bună, cresc frumos și nu se deformează. Sunt perfecte de dat ca gustare la școală, sau ca un desert compact și porționat la ceai sau cafea.

Deși în rețeta originală se folosește apă, eu am înlocuit-o cu lapte (simplu sau vegan), iar zahăr am folosit brun pentru un plus de culoare și aromă. Oricum gustul și textura de nuci predomină, chiar și în cea mai simplă variantă vă garantez că veți savura niște brioșe delicioase și frumoase.

Apropo, dacă nu aveți la îndemână forme de brioșe, puteți ușor să transformați rețeta în chec cu nuci, doar turnați aluatul într-o formă de chec sau prăjitură.

Ingrediente

Nuci
250 g
de orice fel preferați sau aveți la îndemână
Făină
200 g
se poate folosi în combinație cu făină integrală
Zahăr
200 g
simplu sau brun
Apă
300 ml
poate fi înlocuită cu lapte simplu sau vegan
Ulei
6 linguri
   
Praf de copt
10 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un robot sau blender măcinați nucile, încercați să nu le faceți praf, ar fi bine să mai rămână și ceva particule mai grunjoase pentru o textură mai interesantă la brioșe.

Brioșe cu nuci - Pas 1
Pas 2

Într-un bol amestecați 200g de făină cu 250g de nuci măcinate, 200g de zahăr și 10g praf de copt.

Brioșe cu nuci - Pas 2
Pas 3

Turnați 300ml de apă sau lapte și 6 linguri de ulei.

Brioșe cu nuci - Pas 3
Pas 4

Amestecați bine cu un tel până aluatul este uniform, fără cocoloașe.

Brioșe cu nuci - Pas 4
Pas 5

Turnați-l în forme de brioșe, aproximativ 1/3 din volum, să aibă loc de creștere.

Observați că nu am așternut formele mele cu hârtie de brioșe pentru că sunt din silicon, dacă aveți forme clasice ar trebui să folosiți hârtie sau să le ungeți bine cu ulei și tapetați cu făină.

Cum spuneam și mai sus, dacă nu aveți forme de brioșe, puteți turna aluatul într-o formă de chec.

Brioșe cu nuci - Pas 5
Pas 6

Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30-35 de minute, sau până se rumenesc uniform.

Lăsați să se răcească, apoi scoateți din forme și savurați.

Poftă Bună!

Brioșe cu nuci - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 22 buc (aproximativ)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Anca.Dumitrescu
Anca.Dumitrescu 18 May 2023, 12:01

Mă bucur enorm că am descoperit această rețetă pe blogul vostru! Am încercat-o acasă și a fost un adevărat succes. Familia mea a fost încântată de briosele cu nuci, mai ales copiii mei, care abia așteptau să se răcească puțin pentru a le putea savura.

Textura este excelentă, iar gustul de nucă se simte foarte plăcut. Am urmat rețeta pas cu pas și a fost foarte ușor de realizat. De asemenea, îmi place foarte mult faptul că această rețetă este atât de flexibilă - am înlocuit apa cu lapte, așa cum ați sugerat, și a ieșit minunat.

Mulțumesc pentru această rețetă delicioasă și ușor de urmat.

Nota mea pentru rețetă:
Mihaela 2
Mihaela Lamba (Mihaela 2) 17 Jul 2024, 18:50

Simplu, ieftin si bun!

Mulțumesc Lena!❤️

Poza mea pentru rețetă: