Briose cu nuci

Briose cu nuci

In ultimul timp copiii mei au o pasiune deosebita pentru briose, asa ca a trebuit sa ma conformez si sa incep o serie de teste anume cu retete de briose. Saptamana trecuta am incercat cu succes reteta acestor briose cu nuci si a fost un succes total. Pe langa faptul ca se prepara foarte simplu si cu ingrediente la indemana, au o textura foarte buna, cresc frumos si nu se deformeaza. Sunt perfecte de dat ca gustare la scoala, sau ca un desert compact si portionat la ceai sau cafea.

Desi in reteta originala se foloseste apa, eu am inlocuit-o cu lapte (simplu sau vegan), iar zahar am folosit brun pentru un plus de culoare si aroma. Oricum gustul si textura de nuci predomina, chiar si in cea mai simpla varianta va garantez ca veti savura niste briose delicioase si frumoase.

Apropo, daca nu aveti la indemana forme de briose, puteti usor sa transformati reteta in chec cu nuci, doar turnati aluatul intr-o forma de chec sau prajitura.

Ingrediente

Nuci
250 g
de orice fel preferati sau aveti la indemana
Faina
200 g
se poate folosi in combinatie cu faina integrala
Zahar
200 g
simplu sau brun
Apa
300 ml
poate fi inlocuita cu lapte simplu sau vegan
Ulei
6 linguri
Praf de copt
10 g

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un robot sau blender macintati nucile, incercati sa nu le faceti praf, ar fi bine sa mai ramana si ceva particule mai grunjoase pentru o textura mai interesanta la briose.

Briose cu nuci - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol amestecati 200g de faina cu 250g de nuci macinate, 200g de zahar si 10g praf de copt.

Briose cu nuci - Pas 2
Pas 3

Turnati 300ml de apa sau lapte si 6 linguri de ulei.

Briose cu nuci - Pas 3
Pas 4

Amestecati bine cu un tel pana aluatul este uniform, fara cocoloase.

Briose cu nuci - Pas 4
Pas 5

Turnati-l in forme de briose, aproximativ 1/3 din volum, sa aiba loc de crestere.

Observati ca nu am asternut formele mele cu hartie de briose pentru ca sunt din silicon, daca aveti forme clasice ar trebui sa folositi hartie sau sa le ungeti bine cu ulei si tapetati cu faina.

Cum spuneam si mai sus, daca nu aveti forme de briose, puteti turna aluatul intr-o forma de chec.

Briose cu nuci - Pas 5
Pas 6

Le coaceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 30-35 de minute, sau pana se rumenesc uniform.

Lasati sa se raceasca, apoi scoateti din forme si savurati.

Pofta Buna!

Briose cu nuci - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 22 buc (aproximativ)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Anca.Dumitrescu
Anca.Dumitrescu 18 May 2023, 12:01

Mă bucur enorm că am descoperit această rețetă pe blogul vostru! Am încercat-o acasă și a fost un adevărat succes. Familia mea a fost încântată de briosele cu nuci, mai ales copiii mei, care abia așteptau să se răcească puțin pentru a le putea savura.

Textura este excelentă, iar gustul de nucă se simte foarte plăcut. Am urmat rețeta pas cu pas și a fost foarte ușor de realizat. De asemenea, îmi place foarte mult faptul că această rețetă este atât de flexibilă - am înlocuit apa cu lapte, așa cum ați sugerat, și a ieșit minunat.

Mulțumesc pentru această rețetă delicioasă și ușor de urmat.

Nota mea pentru reteta: