Brioșe cu nuci
În ultimul timp copiii mei au o pasiune deosebită pentru brioșe, așa că a trebuit să mă conformez și să încep o serie de teste anume cu rețete de brioșe. Săptămâna trecută am încercat cu succes rețeta acestor brioșe cu nuci și a fost un succes total. Pe lângă faptul că se prepară foarte simplu și cu ingrediente la îndemână, au o textură foarte bună, cresc frumos și nu se deformează. Sunt perfecte de dat ca gustare la școală, sau ca un desert compact și porționat la ceai sau cafea.
Deși în rețeta originală se folosește apă, eu am înlocuit-o cu lapte (simplu sau vegan), iar zahăr am folosit brun pentru un plus de culoare și aromă. Oricum gustul și textura de nuci predomină, chiar și în cea mai simplă variantă vă garantez că veți savura niște brioșe delicioase și frumoase.
Apropo, dacă nu aveți la îndemână forme de brioșe, puteți ușor să transformați rețeta în chec cu nuci, doar turnați aluatul într-o formă de chec sau prăjitură.
Ingrediente
●
Nuci
250 g
de orice fel preferați sau aveți la îndemână
●
Făină
200 g
se poate folosi în combinație cu făină integrală
●
Zahăr
200 g
simplu sau brun
●
Apă
300 ml
poate fi înlocuită cu lapte simplu sau vegan
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un robot sau blender măcinați nucile, încercați să nu le faceți praf, ar fi bine să mai rămână și ceva particule mai grunjoase pentru o textură mai interesantă la brioșe.
Pas 2
Într-un bol amestecați 200g de făină cu 250g de nuci măcinate, 200g de zahăr și 10g praf de copt.
Pas 3
Turnați 300ml de apă sau lapte și 6 linguri de ulei.
Pas 4
Amestecați bine cu un tel până aluatul este uniform, fără cocoloașe.
Pas 5
Turnați-l în forme de brioșe, aproximativ 1/3 din volum, să aibă loc de creștere.
Observați că nu am așternut formele mele cu hârtie de brioșe pentru că sunt din silicon, dacă aveți forme clasice ar trebui să folosiți hârtie sau să le ungeți bine cu ulei și tapetați cu făină.
Cum spuneam și mai sus, dacă nu aveți forme de brioșe, puteți turna aluatul într-o formă de chec.
Pas 6
Le coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 30-35 de minute, sau până se rumenesc uniform.
Lăsați să se răcească, apoi scoateți din forme și savurați.
Poftă Bună!
Cantitate:
22 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)