Ingrediente
●
Prune
1 kg
incercati sa alegeti prune mai carnoase
●
Zahar
1 pahar
1 pahar pentru aluat si o jumatate de pahar pentru prune
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Bicarbonatul trebuie stins cu 2-3 linguri de otet.
●
Faina alba calitate superioara
5 pahare
5-6 pahare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Atentie! Cantitatea de aluat este pentru o tava mare de cuptor, daca aveti tava mai mica, micsorati ingredientele in jumatate.
Untul se taie bucati mici si se lasa la temperatura camerei, sa fie moale.
Pas 2
Intr-un pahar se pune o lingurita de bicarbonat, se toarna 2-3 linguri otet, se agita bine.
Se va face o spuma, care se toarna peste unt.
Pas 3
Apoi se adauga sarea, zaharul, smantana.
Pas 4
Cu un tel sau lingura se omogenizeaza compozitia.
Pas 5
Adaugati faina, amestectati bine aluatul.
Pas 6
Daca aluatul este lipicios, adaugati inca putina faina si cu mainile formati bila de aluat.
Pas 7
Separati 1/3 din aluat si lasati deoparte. Cealalta parte de aluat se intinde cu facaletul si se pune in tava ridicand usor borturile.
Pas 8
Prunele se spala, se scot samburii si se taie patrimi. Se aranjeaza peste aluatul din tava.
Pas 9
Peste prune se presara putin zahar, aproximativ o jumatate de pahar.
Pas 10
Aluatul care s-o pus deoparte la inceput, se intinde, si se pune peste prune. Se lipesc bine marginile.
Pas 11
Se pune tava la cuptor aproximativ 40-45 de minute sa se rumeneasca bine placinta.
Pas 12
Inainte de a taia placinta, se presara zahar pudra deasupra.
Pas 13
Placinta de taie dupa ce se raceste.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(10 portii bune)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
25 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)