Ingrediente
●
Prune
1 kg
încercați să alegeți prune mai cărnoase
●
Zahar
1 pahar
1 pahar pentru aluat și o jumătate de pahar pentru prune
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Bicarbonatul trebuie stins cu 2-3 linguri de oțet.
●
Faina alba calitate superioara
5 pahare
5-6 pahare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Atenție! Cantitatea de aluat este pentru o tavă mare de cuptor, dacă aveți tavă mai mică, micșorați ingredientele în jumătate.
Untul se taie bucăți mici și se lasă la temperatura camerei, să fie moale.
Pas 2
Într-un pahar se pune o linguriță de bicarbonat, se toarnă 2-3 linguri oțet, se agită bine.
Se va face o spumă, care se toarnă peste unt.
Pas 3
Apoi se adaugă sarea, zahărul, smântâna.
Pas 4
Cu un tel sau lingură se omogenizează compoziția.
Pas 5
Adăugați făina, amestecați bine aluatul.
Pas 6
Dacă aluatul este lipicios, adăugați încă puțină făină și cu mâinile formați bila de aluat.
Pas 7
Separați 1/3 din aluat și lăsați deoparte. Cealaltă parte de aluat se întinde cu făcălețul și se pune în tavă ridicând ușor bordurile.
Pas 8
Prunele se spală, se scot sâmburii și se taie în pătrimi. Se aranjează peste aluatul din tavă.
Pas 9
Peste prune se presară puțin zahăr, aproximativ o jumătate de pahar.
Pas 10
Aluatul care s-a pus deoparte la început, se întinde, și se pune peste prune. Se lipesc bine marginile.
Pas 11
Se pune tava la cuptor aproximativ 40-45 de minute să se rumenească bine plăcinta.
Pas 12
Înainte de a tăia plăcinta, se presară zahăr pudră deasupra.
Pas 13
Plăcinta se taie după ce se răcește.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10 porții bune)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
25 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)