Placinta cu mere 2

Placinta cu mere 2

Inca o varianta de placinta cu mere, este foarte aromata, moale, se topeste in gura - se face cu aluat de unt, un pic mai multa treaba la ea, dar merita facuta.

Ingrediente

Unt
200 g
Faina alba calitate superioara
450 g
Zahar
150 g
Galbenus de ou
2 buc
Smantana 20% grasime
200 g
Praf de copt
1 buc
1 plic
Coaja de la o portocala
1 buc
Sucul de la o portocala
1 buc
Mere
1 kg
Zahar
100 g
Scortisoara
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Zdrobiti untul in faina, cu ajutorul unei lingure de lemn - il maruntiti putin.

2

Apoi adaugam restul ingredientelor - zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt si coaja si sucul de portocala.

3

Framantati un aluat moale, omogen pe care il impariti in 2 bile. Le lasati la frigider aproximativ 1 ora, timp in care preparati umplutura.

4

Merele se dau prin razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se lasa pe foc 10-15 min pana se inmoaie merele. Lasati sa se racesca bine.

5

Ungeti o tava mare de cuptor cu unt, o tapetati cu faina sau pesmet.

6

Intindeti prima biluta de aluat, presarati bine faina ca sa o puteti lucra mai usor. Apoi o puneti in tava si intindeti usor cu mainile, sa acopere toata suprafata. Cu o furculita faceti mici gaurele in ea.

7

Peste ea intindeti umplutura de mere racita bine.

8

Intindeti inca o foaie de aluat din a 2-a bilutza, cu ea acoperiti uniform toata suprafata placintei. Faceti gauri cu o fuculita in ea.

9

Lasati prajitura la cuptor la temperatura medie pana are o culoare usor aramie. Cand este gata o presarati  cu zahar pudra si  lasati sa se racoreasca. Este foarte buna si calda si rece, superba!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (10-15 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)
Colectii: Placinte, Dulciuri

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 43

EmeraAlix347
Emera Alix (EmeraAlix347) 07 mar 2019, 04:57

Foarte buna si foarte usor de facut!

Nota mea pentru reteta:
Anita M
Anita M 20 ian 2019, 23:37

Daca imi poti spune umplutura cu branza dulce. Acelasi aluat. Multumesc

eduardu
Eduardu (eduardu) 08 aug 2018, 17:41

Foarte buna placinta. Sigur voi incerca si cu alta umplutura,dovleac poate,ca-l ador.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Sin Elena
Sin Elena 13 oct 2017, 22:03

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
georgianaamaftei
georgianaamaftei 04 mai 2015, 16:03

Buna Lena! Am incercat reteta si a iesit delicioasa felicitari pentru idee.

Nota mea pentru reteta:
IDanutzza
IDanutzza 24 ian 2014, 17:14

sunt o neîndemânatică în a manevra aluatul, asta a ieșit super ușor de modelat, și nu m.am enervat deloc când l-am întins 

Aromată și gustoasă!!!!! Am uitat să fac poză și în farfurie (fac cu siguranță data viitoare)

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 02 mar 2012, 19:21

Foarte bună! Am cam bronzat-o la fund, ce-i drept, data viitoare am să fiu mai atentă cu nivelul focului. Se întâmplă și la case mai mari. Am ras bronzul și tot am savurat-o!

Poza mea pentru reteta:
hapranoua
iulian nita (hapranoua) 05 oct 2011, 14:46

suuuuper bunaaaaaa!!!!!!!!

Nota mea pentru reteta:
susulina
simona andreea (susulina) 12 sep 2011, 10:19

Am uitat sa dau nota dar e prea mica trebuie sa incercati aluatul

Nota mea pentru reteta:
TatianaD
TatianaD 04 feb 2011, 20:13

Foarte buna reteta si placinta!!! Am avut un pic de bataie de cap cu aluatul (mie mi-a iesit cam moale/lipicios), dar rezultatul final a fost excelent!!! Pur si simplu MULTUMESC!!! Aluatul a iesit moale si pufos, numai bun !!!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile