Placinta cu mere 2

Placinta cu mere 2

Inca o varianta de placinta cu mere, este foarte aromata, moale, se topeste in gura - se face cu aluat de unt, un pic mai multa treaba la ea, dar merita facuta.

Ingrediente

Unt
200 g
Faina alba calitate superioara
450 g
Zahar
150 g
pentru aluat
Galbenus de ou
2 buc
Smantana 20% grasime
200 g
Praf de copt
1 buc
1 plic
Coaja de la o portocala
1 buc
Sucul de la o portocala
1 buc
Mere
1 kg
Zahar
100 g
pentru umplutura de mere
Scortisoara
1 lingurita

Pasi de urmat

1

Zdrobiti untul in faina, cu ajutorul unei lingure de lemn - il maruntiti putin.

2

Apoi adaugam restul ingredientelor - zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt si coaja si sucul de portocala.

3

Framantati un aluat moale, omogen pe care il impariti in 2 bile. Le lasati la frigider aproximativ 1 ora, timp in care preparati umplutura.

4

Merele se dau prin razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se lasa pe foc 10-15 min pana se inmoaie merele. Lasati sa se racesca bine.

5

Ungeti o tava mare de cuptor cu unt, o tapetati cu faina sau pesmet.

6

Intindeti prima biluta de aluat, presarati bine faina ca sa o puteti lucra mai usor. Apoi o puneti in tava si intindeti usor cu mainile, sa acopere toata suprafata. Cu o furculita faceti mici gaurele in ea.

7

Peste ea intindeti umplutura de mere racita bine.

8

Intindeti inca o foaie de aluat din a 2-a bilutza, cu ea acoperiti uniform toata suprafata placintei. Faceti gauri cu o fuculita in ea.

9

Lasati prajitura la cuptor la temperatura medie pana are o culoare usor aramie. Cand este gata o presarati  cu zahar pudra si  lasati sa se racoreasca. Este foarte buna si calda si rece, superba!

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-15 portii)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 90 min
Data publicarii:
Nota: 5 (9 voturi)
Colectii: Placinte, Dulciuri

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 43

EmeraAlix347
Emera Alix (EmeraAlix347) 07 Mar 2019, 04:57

Foarte buna si foarte usor de facut!

Nota mea pentru reteta:
Anita M
Anita M 20 Jan 2019, 23:37

Daca imi poti spune umplutura cu branza dulce. Acelasi aluat. Multumesc

eduardu
Eduardu (eduardu) 08 Aug 2018, 17:41

Foarte buna placinta. Sigur voi incerca si cu alta umplutura,dovleac poate,ca-l ador.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Sin Elena
Sin Elena 13 Oct 2017, 22:03

Pentru concurs

Poza mea pentru reteta:
MihaelaBadea338
Mihaela Badea (MihaelaBadea338) 24 Jun 2017, 23:08

Multumesc!! Intr-adevar, foarte lipicioasa compozitia si am mai adaugat ceva faina, putin mai multa :))) dar eram convinsa ca va iesi excelenta exact cum s a si intamlplat!! Voi face-o cat de curand din nou, iubesc orice contine mere!! 😊

Nota mea pentru reteta:
IDanutzza
IDanutzza 24 Jan 2014, 17:14

sunt o neîndemânatică în a manevra aluatul, asta a ieșit super ușor de modelat, și nu m.am enervat deloc când l-am întins 

Aromată și gustoasă!!!!! Am uitat să fac poză și în farfurie (fac cu siguranță data viitoare)

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 02 Mar 2012, 19:21

Foarte bună! Am cam bronzat-o la fund, ce-i drept, data viitoare am să fiu mai atentă cu nivelul focului. Se întâmplă și la case mai mari. Am ras bronzul și tot am savurat-o!

Poza mea pentru reteta:
susulina
simona andreea (susulina) 12 Sep 2011, 10:19

Am uitat sa dau nota dar e prea mica trebuie sa incercati aluatul

Nota mea pentru reteta:
TatianaD
Tatiana (TatianaD) 04 Feb 2011, 20:13

Foarte buna reteta si placinta!!! Am avut un pic de bataie de cap cu aluatul (mie mi-a iesit cam moale/lipicios), dar rezultatul final a fost excelent!!! Pur si simplu MULTUMESC!!! Aluatul a iesit moale si pufos, numai bun !!!

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 27 Sep 2010, 18:06

Amalia, am incercat si eu s-o stropesc cu sirop, dar nu mi-a placut, e chestiune de gusturi. Mie imi place mai mult asa, simpla, e super! Ca tot vorbim de prajitura cu mere, am mai incercat de pe blogul Laurei Adamache o reteta, tot cu mere, si mi-a placut mult. E simpla, ceva mai rustica, dar foarte gustoasa si rapida, e vorba de Tarta alpina cu mere.  O recomand tututror iubitorilor de prajituri cu mere.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile