Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
450 g
●
Zahar
150 g
pentru aluat
●
Smantana 20% grasime
200 g
●
Praf de copt
1 buc
1 plic
●
Coaja de la o portocala
1 buc
●
Sucul de la o portocala
1 buc
●
Zahar
100 g
pentru umplutura de mere
●
Scortisoara
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Zdrobiti untul in faina, cu ajutorul unei lingure de lemn - il maruntiti putin.
Pas 2
Apoi adaugam restul ingredientelor - zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt si coaja si sucul de portocala.
Pas 3
Framantati un aluat moale, omogen pe care il impariti in 2 bile. Le lasati la frigider aproximativ 1 ora, timp in care preparati umplutura.
Pas 4
Merele se dau prin razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se lasa pe foc 10-15 min pana se inmoaie merele. Lasati sa se racesca bine.
Pas 5
Ungeti o tava mare de cuptor cu unt, o tapetati cu faina sau pesmet.
Pas 6
Intindeti prima biluta de aluat, presarati bine faina ca sa o puteti lucra mai usor. Apoi o puneti in tava si intindeti usor cu mainile, sa acopere toata suprafata. Cu o furculita faceti mici gaurele in ea.
Pas 7
Peste ea intindeti umplutura de mere racita bine.
Pas 8
Intindeti inca o foaie de aluat din a 2-a bilutza, cu ea acoperiti uniform toata suprafata placintei. Faceti gauri cu o fuculita in ea.
Pas 9
Lasati prajitura la cuptor la temperatura medie pana are o culoare usor aramie. Cand este gata o presarati cu zahar pudra si lasati sa se racoreasca. Este foarte buna si calda si rece, superba!
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(10-15 portii)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
90 min
Data publicarii:
Nota:
5 (10 voturi)