Ingrediente
●
Foi de placinta
1 buc
adica 1 pachet
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Lasati foile de placinta sa se decongeleze, in acest timp preparati repede umplutura. Mai intai amestecati iaurtul cu zahar si esenta de vanilie.
Pas 3
Adaugati compozitia de oua la cea de iaurt.
Pas 4
Amestecati bine, aceasta va fi umplutura.
Pas 5
Pentru montarea placintei aveti nevoie de o tava dreptunghiulara de cuptor, cam de 3 cm inaltime. Asezati 2-3 straturi de foi de placinta, in asa fel ca marginile foilor sa iasa putin din tava. Topiti untul si ungeti foile cu o pensula intre ele cu unt topit.
Pas 6
Turnati 1/3 din umplutura in tava, mai puteti adauga optional stafide.
Pas 7
Mai puneti 2-3 straturi de foi de placinta, unse cu unt intre ele. Turnati jumatate din umplutura ramasa, acoperiti iar cu 2-3 foi.
Pas 8
Ultimul strat va fi cel de iaurt - deci sunt 3 straturi de umplutura si 3 de foi. Marginile care erau lasate mai jos le dati in interior, peste ultimul strat. Cu un cutit faceti niste taieturi pana in adancul placintei, vreo 5-6. Puneti placinta la cuptor la temperatura medie.
Pas 9
O lasati sa se rumeneasca bine si o scoateti. Va fi mai umflata putin dar se dezumfla peste vreo 15 min.
Pas 10
Asa arata placinta dupa ce se dezumfla. O lasati pana la racirea completa (daca rezistati) si o serviti cu mare pofta:)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (20 voturi)