Placinta cu iaurt

Cred ca este una dintre cele mai reusite retete pe care le-am facut in ultimul timp - placinta este foarte moale, cu aroma placuta de vanilie si un gust asemanator cu crema de zahar ars. Se prepara super simplu si repede, cu ingrediente putine - recomand s-o faceti neaparat!

Ingrediente

Foi de placinta
1 buc
adica 1 pachet
Iaurt
1 kg
Oua
8 buc
Zahar
300 g
Esenta de vanilie
1 buc
Unt
50 g

Pasi de urmat

1

Lasati foile de placinta sa se decongeleze, in acest timp preparati repede umplutura. Mai intai amestecati iaurtul cu zahar si esenta de vanilie.

2

Bateti ouale cu un tel.

3

Adaugati compozitia de oua la cea de iaurt.

4

Amestecati bine, aceasta va fi umplutura.

5

Pentru montarea placintei aveti nevoie de o tava dreptunghiulara de cuptor, cam de 3 cm inaltime. Asezati 2-3 straturi de foi de placinta, in asa fel ca marginile foilor sa iasa putin din tava. Topiti untul si ungeti foile cu o pensula intre ele cu unt topit.

6

Turnati 1/3 din umplutura in tava, mai puteti adauga optional stafide.

7

Mai puneti 2-3 straturi de foi de placinta, unse cu unt intre ele. Turnati jumatate din umplutura ramasa, acoperiti iar cu 2-3 foi.

8

Ultimul strat va fi cel de iaurt - deci sunt 3 straturi de umplutura si 3 de foi. Marginile care erau lasate mai jos le dati in interior, peste ultimul strat. Cu un cutit faceti niste taieturi pana in adancul placintei, vreo 5-6. Puneti placinta la cuptor la temperatura medie.

9

O lasati sa se rumeneasca bine si o scoateti. Va fi mai umflata putin dar se dezumfla peste vreo 15 min.

10

Asa arata placinta dupa ce se dezumfla. O lasati pana la racirea completa (daca rezistati) si o serviti cu mare pofta:)

Pofta Buna!

Cantitate: 1 kilogram (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Publicata:
Nota: 5 (18 voturi)
Colectii: Placinte

S-ar putea sa-ti mai placa

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 78

AdrianaGrama104
Adriana Grama (AdrianaGrama104) 14 mai 2017, 08:22

Intr-adevar usor de facut si spectaculoasa la final. Eu am redus la jumatate cantitatea de zahar, am pus numai 150 gr si tot a fost buna. Marita incercata reteta macar o data.

Nota mea pentru reteta:
Evelina Alina
Evelina Alina 10 feb 2017, 23:34

A iesit super buna. Trebui foaia lipita bine de cealalta ca sa nu curga. Dar a mers si cu foietaj de placinta. http://imgur.com/yU4eYSy

http://imgur.com/2z8MkqS

Evelina Alina
Evelina Alina 10 feb 2017, 17:58

Aoleu m am nenorocit :))))

Acum ce o fii o fii. Adaug poze la prostia care urmeaza sa o fac ...

Asa mi a cumparat foietaj de placinta si sunt doar doua foi.

lena
Elena (lena) Evelina Alina 10 feb 2017, 18:36

Mda, trebuiau "foi de placinta" nu foietaj :)

mia barboiu
mia barboiu 11 iun 2015, 22:55

Si varianta de dieta cu indulcitor si fara foi, doar cu un pic de faina integrala pe fundul tavii si deasupra ....cu foi cred ca e o nebunie!!!! Multumesc din suflet Lena pentru timpul si efortul tau 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Laura-Sofie
Laura-Sofie 17 ian 2015, 19:31

Aici este cu foi de placvinta. Supre delicioasa si foarte usor de facut. Multumim :)

PS. A fost foarte apreciata in Norvegia, de angajatii unei banci.

Poza mea pentru reteta:
Laura-Sofie
Laura-Sofie 17 ian 2015, 19:28

Placinta cu iaurt :) Am pomenit de modul in care am facut-o intr-un alt comentariu. In loc de foi de placinta am folosit foitele acelea subtiri din care se fac springrolls.

Poza mea pentru reteta:
Medeea kiss
Medeea kiss 03 nov 2014, 00:43

Eu am facut o adapt are a retei. Imi doream o tarta asa ca am folosit compozitia cu un aluat de unt pe care-l folosesc de obicei la pasca. Am salivat cat a stat la cuptor (180grade 50 min - cuptor electric) si arata fenomenal. Prea bunut, usor si ieftin !!! Pofta buna! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 25 aug 2013, 22:25

Buna tuturor. Adevarat, mult prea buna. Cum sa nu mananci 2-3 bucati. Ouale cam multe, dar... asta e. As manca zilnic. Multumesc mult.

Poza mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 19 aug 2013, 14:40

Super delicioasa...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
bianca.florea
bianca.florea 16 iun 2013, 17:35

Delicioasa. A iesit super si foarte rapid de facut

Am mancat-o calda  

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile