Placinta cu iaurt

Placinta cu iaurt

Cred ca este una dintre cele mai reusite retete pe care le-am facut in ultimul timp - placinta este foarte moale, cu aroma placuta de vanilie si un gust asemanator cu crema de zahar ars. Se prepara super simplu si repede, cu ingrediente putine - recomand s-o faceti neaparat!

Ingrediente

Foi de placinta
1 buc
adica 1 pachet
Iaurt
1 kg
Oua
8 buc
Zahar
300 g
Esenta de vanilie
1 buc
Unt
50 g

Pasi de urmat

1

Lasati foile de placinta sa se decongeleze, in acest timp preparati repede umplutura. Mai intai amestecati iaurtul cu zahar si esenta de vanilie.

2

Bateti ouale cu un tel.

3

Adaugati compozitia de oua la cea de iaurt.

4

Amestecati bine, aceasta va fi umplutura.

5

Pentru montarea placintei aveti nevoie de o tava dreptunghiulara de cuptor, cam de 3 cm inaltime. Asezati 2-3 straturi de foi de placinta, in asa fel ca marginile foilor sa iasa putin din tava. Topiti untul si ungeti foile cu o pensula intre ele cu unt topit.

6

Turnati 1/3 din umplutura in tava, mai puteti adauga optional stafide.

7

Mai puneti 2-3 straturi de foi de placinta, unse cu unt intre ele. Turnati jumatate din umplutura ramasa, acoperiti iar cu 2-3 foi.

8

Ultimul strat va fi cel de iaurt - deci sunt 3 straturi de umplutura si 3 de foi. Marginile care erau lasate mai jos le dati in interior, peste ultimul strat. Cu un cutit faceti niste taieturi pana in adancul placintei, vreo 5-6. Puneti placinta la cuptor la temperatura medie.

9

O lasati sa se rumeneasca bine si o scoateti. Va fi mai umflata putin dar se dezumfla peste vreo 15 min.

10

Asa arata placinta dupa ce se dezumfla. O lasati pana la racirea completa (daca rezistati) si o serviti cu mare pofta:)

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (8 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (20 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 83

ANIBEITA
ANIBEITA 09 oct 2019, 15:52

Bună!

  Dacă vreau să o fac cu foi de plăcintă de casă, din câtă făină să fac foile?

  Mulțumesc pentru răspuns!

lena
Elena (lena) ANIBEITA 11 oct 2019, 15:49

Incercati din 500g.

ANIBEITA
ANIBEITA Elena (lena) 11 oct 2019, 19:05

 

CorinaJugravu890
Corina Jugravu (CorinaJugravu890) 14 iul 2019, 13:12

Foarte usor de pregatit si super gustoasa !!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Liliana243
Liliana Zlotea (Liliana243) 27 feb 2018, 14:27

N-am mai facut-o de foarte mult timp, uitasem de ea. Multumesc ca ne-ai adus aminte publicand-o pe site-ul tau. Super buna! Am dus si la colegi. Drept pt care am recomandat site-ul cu mult drag.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
mia barboiu
mia barboiu 11 iun 2015, 22:55

Si varianta de dieta cu indulcitor si fara foi, doar cu un pic de faina integrala pe fundul tavii si deasupra ....cu foi cred ca e o nebunie!!!! Multumesc din suflet Lena pentru timpul si efortul tau 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
laura99
laura99 04 nov 2014, 17:16

Am spus ca revin cu poze si iata-ma  :)

este foarte buna, ieftina si impresionezi pe oricine iti intra in casa.

Poza mea pentru reteta:
Medeea kiss
Medeea kiss 03 nov 2014, 00:43

Eu am facut o adapt are a retei. Imi doream o tarta asa ca am folosit compozitia cu un aluat de unt pe care-l folosesc de obicei la pasca. Am salivat cat a stat la cuptor (180grade 50 min - cuptor electric) si arata fenomenal. Prea bunut, usor si ieftin !!! Pofta buna! 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tiki
tiki 25 aug 2013, 22:25

Buna tuturor. Adevarat, mult prea buna. Cum sa nu mananci 2-3 bucati. Ouale cam multe, dar... asta e. As manca zilnic. Multumesc mult.

Poza mea pentru reteta:
HDorina
HDorina 19 aug 2013, 14:40

Super delicioasa...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
bianca.florea
bianca.florea 16 iun 2013, 17:35

Delicioasa. A iesit super si foarte rapid de facut

Am mancat-o calda  

Poza mea pentru reteta:
blavinia
lavinia (blavinia) 02 oct 2012, 19:57

A fost ffff buna. Multumesc,Lena pt aceste retete minunate. Nota pt aceste site.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile