Ingrediente
●
Foi de plăcintă
1 buc
adică 1 pachet
●
Esență de vanilie
1 buc
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Lăsați foile de plăcintă să se decongeleze, în acest timp preparați repede umplutura. Mai întâi amestecați iaurtul cu zahăr și esență de vanilie.
Pas 3
Adăugați compoziția de ouă la cea de iaurt.
Pas 4
Amestecați bine, aceasta va fi umplutura.
Pas 5
Pentru montarea plăcintei aveți nevoie de o tavă dreptunghiulară de cuptor, cam de 3 cm înălțime. Așezați 2-3 straturi de foi de plăcintă, în așa fel ca marginile foilor să iasă puțin din tavă. Topiți untul și ungeți foile cu o pensulă între ele cu unt topit.
Pas 6
Turnați 1/3 din umplutură în tavă, mai puteți adăuga opțional stafide.
Pas 7
Mai puneți 2-3 straturi de foi de plăcintă, unse cu unt între ele. Turnați jumătate din umplutura rămasă, acoperiți iar cu 2-3 foi.
Pas 8
Ultimul strat va fi cel de iaurt - deci sunt 3 straturi de umplutură și 3 de foi. Marginile care erau lăsate mai jos le dați în interior, peste ultimul strat. Cu un cuțit faceți niște tăieturi până în adâncul plăcintei, vreo 5-6. Puneți plăcinta la cuptor la temperatură medie.
Pas 9
O lăsați să se rumenească bine și o scoateți. Va fi mai umflată puțin dar se dezumflă peste vreo 15 min.
Pas 10
Așa arată plăcinta după ce se dezumflă. O lăsați până la răcirea completă (dacă rezistați) și o serviți cu mare poftă:)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(8 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (20 voturi)