Lapte de migdale raw vegan

Lapte de migdale raw vegan

După acest week-end am atâtea expresii și idei noi de expus, sigur nu ajunge să vă înșir aici toate cele văzute - urmăriți blogul Lalena în continuare să vedeți un nou articol despre Târgul Raw Vegan, noile impresii, site-uri și chestii interesante - m-au fascinat și încă un plus pentru a merge și a fi deschis la informații noi.

După câteva rețete degustate și văzute la târg, imediat după ce am venit acasă m-am pus la treabă și am încercat o primă rețetă, știam de ea mai demult dar tot o lăsam (în gândul meu " ei, mare lucru Lapte de migdale"). Și după prima degustare ....impresia a fost "wow!!!" - este delicios, simplu de preparat și foarte, foarte sănătos.

Poate ziceți că este mai caloric decât laptele simplu - să știți că nu este cu mult mai caloric, în schimb sunt calorii "bune", care ajută să le ardeți pe cele "rele" - aici un articol despre migdale, destul de interesant.

Vă recomand cu încredere rețeta, este una dintre cele mai populare pe net, preluată de la Ligia Pop, expertă în rețete raw vegan.

Ingrediente

Migdale uscate
1 pahar
1 pahar de 250 ml - migdalele trebuie să fie crude, nu prăjite
Curmale uscate fără sâmburi
10 buc
   
Apă
1 l
   

Pași de urmat

Pas 1

Deci, dacă vă hotărâți să faceți lapte de migdale, pasul cel mai important este înmuierea migdalelor și curmalelor. Pentru migdale este necesar pentru a activa enzimele bune din ele și pentru curmale pentru a le înmuia și scoate excesul de zahăr - în plus, se blenduiesc mult mai ușor.

În 2 boluri puneți 1 cană de migdale și 10 curmale fără sâmburi.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 1
Pas 2

Turnați apă cât să le acopere bine și lăsați 8-10 ore la înmuiat.

Perfect este să le puneți seara în apă și dimineața vă preparați repede laptele.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 2
Pas 3

A doua zi, puneți într-un blender migdalele, curmalele și 1 litru de apă (perfect este să folosiți unul cu putere mai mare - 700-1000W, eu am lucrat cu un veteran de-al meu - nici nu știu cât are dar sigur nu mult. S-a isprăvit cu brio, deci vedeți ce aveți și adaptați-vă).

Lapte de migdale raw vegan - Pas 3
Pas 4

Blendați bine amestecul până observați că nu mai sunt bucăți mari de curmale sau migdale în lapte.

Eu am blendat în 2 ture - o dată și după asta am lăsat 15 minute - apoi din nou, să fiu sigură că s-a blendat totul bine.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 4
Pas 5

Și acum partea mai delicată - trebuie să strecurați acest amestec cât mai bine ca să nu lăsați bucățele mici să vă strice plăcerea de a savura un lapte fin și aromat.

Eu am folosit punga specială de strecurat laptele din magazinul raw vegan al Ligiei Pop, de fapt de la târgul raw unde au avut și stand. Voi puteți lua un tifon, împăturit în mai multe straturi sau un prosop de bucătărie mai gros.

Cu punga am făcut astfel - am îmbrăcat-o pe blender.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 5
Pas 6

Apoi ușor am turnat compoziția într-un bol mai adânc. Am presat încet punga ca să treacă tot laptele.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 6
Pas 7

Cam așa rămâne pulpa în pungă/prosop după ce ați scos laptele.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 7
Pas 8

Turnați laptele într-un vas și gata, puteți să-l savurați.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 8
Pas 9

Pulpa nu o aruncați, puteți face cu ea un tort raw vegan, vedeți rețeta pe site-ul Ligiei.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 9
Pas 10

Laptele puteți să-l amestecați cu orice: cacao, carob, vanilie, scorțișoară, etc.

La fel se poate folosi ca bază pentru multe alte rețete, mai ales de cei care nu tolerează laptele de vacă sau soia.

Laptele este delicios, consistența foarte plăcută și cu aroma de migdale și un dulce perfect de la curmale.

Poftă Bună și sănătate!

Lapte de migdale raw vegan - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 900 ml (6-7 porții)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

denilu
denilu 26 Jul 2023, 15:27

Bună. Aș vrea să prepar acest lapte, dar nu știu câte grame de migdale să folosesc. Cât este de fapt 1 pahar de 250 ml în grame? 

Inador
Inador 13 Nov 2014, 08:28

Migdalele nu se vor combina cu alimente dulci (zahăr, miere, sucuri dulci, pâine albă), deoarece acest lucru ar duce la activarea mecanismelor de stocare a grăsimilor în corp.

Mirella2477
Mirella2477 07 Jun 2014, 23:34

Am specificat varsta copilului:2 ani! Nu vad ce nu a fost clar! Daca piticul meu ar fi fost mai mic nu as fi pus intrebarea. Nu caut o alternativa la alaptat. Stiu ca laptele de migdale e foarte sanatos si vreau sa-i dau din cand in cand sau sa-i prepar cate ceva cu el. 

lena
Elena (lena) 06 Jun 2014, 16:23

Vrei sa spui ca tu acum bei lapte si cauti lapte matern pe la spitale?????

Cred ca esti barbat, si nu stii caun copil se alapteaza pana la 1 an si ceva - la 2 ani deja poate sa bea orice lapte - de vaca, de nuci/migdale, etc.

Va rog sa nu mai comentati subiectele fara sa le intelegeti corect, doar de dragul vorbitului.

lena
Elena (lena) Elena (lena) 06 Jun 2014, 16:25

Daca citesti mai atent, intrebarea era despre un copil de 2 ani, nu are nici o treaba cu bebelusii nou-nascuti, etc.

sorineatza
sorineatza 06 Jun 2014, 16:22

Uite si un link ca sa nu zici ca vorbesc pe dinafara: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-merseyside-13156675

sorineatza
sorineatza 06 Jun 2014, 16:19

Exista in comert, poti sa te interesezi in spitale, maternitati etc etc.

Mirella2477
Mirella2477 04 Jun 2014, 16:02

Buna ziua! Ati putea sa-mi spuneti daca laptele acesta este ok pentru un copil de doi ani? Multumesc frumos!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Mirella2477 04 Jun 2014, 16:05

Daca nu este alergic la nuci/migdale sigur ca merge.

sorineatza
sorineatza 23 Feb 2014, 18:37

Stie cineva daca trebuie curatate migdalele de coaja?? ca am vazut ca nu zice nimeni nimic de acest lucru.

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) sorineatza 23 Feb 2014, 21:53

Pentru lapte nu le curat - este oke si asa, si din resturi fac un pate delicios de migdale.

Curatatul il fac pentru branza raw, dar fara oparit merge cam greu - dar daca le oparim deja nu mai sunt raw...

liudicik
liudicik 31 Mar 2011, 14:52

Am testat si eu reteta, mmmmm... un deliciu!       de obicei, consum laptele de soia din comert, dar de azi, se pare ca  imi schimb obiceiurile      O intrebare doar, citind si alte retete pe net, am vazut ca la final, lichidul obtinut se fierbe kiteva minute, aici Nu.  Cam kite zile s-ar pastra la frigider laptele nefiert??  multumesc

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) liudicik 31 Mar 2011, 14:55

De obicei nu mai mult de 2-3 zile, daca vrei sa tina mai mult il fierbi - dar deja nu mai est raw. Ma bucur ca ti-a placut, chiar este delicios.

Vera
Vera 29 Mar 2011, 12:54

Buna! Nu am inteles daca se arunca sau nu apa in care au stat la inmuiat migdalele si curmalele. Multumesc

Arată toate comentariile