Sos de maioneza pentru coltunasi cu carne

Sos de maioneza pentru coltunasi cu carne

Este o inventie proprie, care are mare succes la preparatele cu carne, mai ales la pelemeni(coltunasi cu carne).

Ingrediente

Galbenus de ou
1 buc
Un galbenus de ou fiert.
Galbenus de ou
1 buc
Un galbenus de ou crud.
Ulei de floarea soarelui
150 ml
Otet de vin
3 linguri
Lamaie
1 buc
Mustar
2 lingurite
Iaurt cremos
450 g
Sare
0.5 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
Busuioc uscat
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Se separa galbenul de albus(cel crud).

Se pun cele 2 galbenusuri  intr-o farfurie mai adanca.

2

Se freaca bine galbenusurile, sa nu fie cocoloase.

3

Se adauga 1-2 linguri de ulei si se amesteca pana se incorporeaza. Se repeta procedura pana creste bine volumul de ou.

Apoi stoarceti putina lamaie, puneti sarea, mustarul si amestecati bine.

4

Turnati iaurtul, amestecati.

5

Apoi adaugati otetul, mirodeniile, inca putina sare dupa gust. Amestecati bine.

6

Se lasa 5-10 min, sa se patrunda mirodeniile. Se serveste cu orice preparat de carne, coltunasi, etc.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

amalia80
amalia80 23 nov 2010, 15:58

Un sos deosebit de gustos, replica sanatoasa a sosurilor din supermarket. Am facut pentru conopida pane si a fost delicios.

Nota mea pentru reteta:
Guera
Guera 30 ian 2013, 21:57

pare f interesant!:) dar am o intrebare....daca merge la coltunasi atunci si la paste spre exeplu? Sa zicem seafood pasta....ceva de genu fettucini alfredo? Mersi ;)

lena
Elena (lena) Guera 30 ian 2013, 21:59

Merge, dar la paste mai mult s-ar potrivi sosul bechamel sau smantana dulce.