Untul Ghee este foarte popular în bucătăria indiană ayurvedică, dar mai nou este unul din cele mai căutate produse în magazinele naturiste și nu numai. Asta în primul rând pentru gustul minunat dar și punctul de ardere foarte mare, ceea ce îl face foarte potrivit pentru a găti și prăji sănătos mâncarea. Untul clarifiat este practic 99-100% grăsime curată, nu conține lactoză din cauza procesului de preparare specific, deci este consumat și de cei care au intoleranță la cazeină și lactoză.
Am făcut mai jos o listă impresionantă cu beneficiile acestui unt minunat, este chiar la îndemână să-l faceți și să mai alternați cu alte uleiuri sănătoase în alimentația familiei dvs.
Deci, unt ghee beneficii(lista e mai lungă, mai jos doar câteva din ele):
- foarte bogat în vitaminele A, D, K și E
- mult mai ușor de digerat decât alte grăsimi saturate, reduce colesterolul(deși este o grăsime animală) și protejează flora intestinală
- efect antiinflamator și antioxidant datorită acidului linoleic pe care îl conține
- stimulează metabolismul, activitatea cerebrală și întărește sistemul imunitar
- gust minunat
- punct de ardere foarte ridicat.