Piure de cartofi

Piure de cartofi

Am zis sa pun si reteta mea de piure de cartofi, nu este diferita cu mult de la ce stie orice gospodina, dar sunt mici tips-uri care o fac foarte pufoasa si delicioasa.

Ingrediente

Cartofi
1 kg
Recomand pentru piure sa alegeti cartofi albi.
Unt
25 g
Lapte de vaca
1 pahar
sau smanatana simpla/dulce, asta ar fi varianta perfecta
Sare
1 lingura

Pasi de urmat

Pas 1

Cartofii se curata si se spala bine.

Piure de cartofi - Pas 1
Pas 2

Apoi le taiati bucati medii (fiecare cartof in 4), puneti intr-o cratita si turnati apa cat sa le acopere bine.

Pentru un gust mai bun puteti pune si o bucata de ceapa la fiert impreuna cu cartofii.

Piure de cartofi - Pas 2
Pas 3

Le puneti la fiert, cand incep sa clocoteasca faceti focul mic si lasati aproximativ 40 de min.

Piure de cartofi - Pas 3
Pas 4

Cand sunt gata, scurgeti apa in care au fiert, adaugati untul si sarea.

Piure de cartofi - Pas 4
Pas 5

Cu un pasator de cartofi le maruntiti bine, adaugand cate putin lapte/smantana pana nu mai are cocoloase, are consistenta uniforma si dorita de voi (mai lichida sau mai groasa).

Piure de cartofi - Pas 5
Pas 6

Si ca sa faceti piureul pufos - il bateti bine 1-2 min cu un mixer la viteza mare. Va recomand sa incercati, merita efortul :)

Pofta Buna!

Piure de cartofi - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5 portii)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 4 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

TeodoraM
TeodoraM 03 Jul 2016, 23:12

Si pentru cei care avem intoleranta la lactoza si ou, ce sa punem sa aiba gust??? :(((((

lena
Elena (lena) TeodoraM 03 Jul 2016, 23:17

Cu lapte/smantana de cocos merge f.bine.

TeodoraM
TeodoraM Elena (lena) 03 Jul 2016, 23:21

O sa incerc, desi nu-mi prea place gustul de cocos...Merci!

lena
Elena (lena) TeodoraM 03 Jul 2016, 23:46

In smantana este destul de neutru, incercsti.

TeodoraM
TeodoraM Elena (lena) 04 Jul 2016, 00:08

Multumesc, sper sa si gasesc, am gasit greu si uleiul. O sa incerc la marile magazine, chiar sunt curioasa. Daca ai sugestii de retete si fara fructoza (care e si in legume nu numai frcute, sunt binevenite). Pup!

Silvia94
Silvia94 29 Aug 2014, 12:51

Eu nu folosesc mixerul am folosit o singura data si a iesit pireul ca o crema ...nici decum pufos...poate am gresit eu ceva din compozitie..

Nota mea pentru reteta:
mariane
mariane 17 Jan 2014, 11:51

Ca sa iasa foarte pufos pireul se poate adauga o lingurita de zahar imediat dupa ce se scurg cartofii si dupa ce sunt zdrobiti si s-a adaugat laptele, untul... se pune si o lingura de ulei de floarea soarelui si se bate cu lingura. efectul garantat. Daca mai ramane si pentru ziua urmatoare se poate pune un pic de ulei si se incalzeste. Nu-ti dai seama ca-i de ieri.

delfysis
cristina (delfysis) 26 Feb 2013, 19:07

Eu pun si un ou si mixez, iasa pufos si e super mirific

Nota mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 05 Mar 2012, 20:11

Gustos !  

Poza mea pentru reteta:
Cori
Cori 01 Feb 2012, 15:19

Mmmmmm,  papa bun, bun. NOTA  

Poza mea pentru reteta:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 13 Dec 2011, 16:59

Am făcut și eu exact așa piureul de cartofi! Aș mânca în fiecare zi; e pufos, delicios și sănătos!

Poza mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 12 Nov 2010, 15:47

asa fac si eu piureul,inainte foloseam margarina,dar am descoperit ca e mai bun cu unt,o garnitura f.buna!

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 22 Sep 2010, 22:36

Eu pun putina din apa in care au fiert cartofii si unt sau margarina, depinde ce am la indemana, si iese foarte gustos.

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 14 Sep 2010, 09:06

Eu pun lapte dulce fierbinte si la final 4 linguri de smantana. Asa iese si pufos si gustos...

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile