Ingrediente
●
Cartofi
1 kg
Recomand pentru piure să alegeți cartofi albi.
●
Lapte de vacă
1 pahar
sau smântână simplă/dulce, asta ar fi varianta perfectă
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cartofii se curăță și se spală bine.
Pas 2
Apoi le tăiați bucăți medii (fiecare cartof în 4), puneți într-o cratiță și turnați apă cât să le acopere bine.
Pentru un gust mai bun puteți pune și o bucată de ceapă la fiert împreună cu cartofii.
Pas 3
Le puneți la fiert, când încep să clocotească faceți focul mic și lăsați aproximativ 40 de min.
Pas 4
Când sunt gata, scurgeți apa în care au fiert, adăugați untul și sarea.
Pas 5
Cu un pasator de cartofi le mărunțiți bine, adăugând câte puțin lapte/smântână până nu mai are cocoloașe, are consistența uniformă și dorită de voi (mai lichidă sau mai groasă).
Pas 6
Și ca să faceți piureul pufos - îl bateți bine 1-2 min cu un mixer la viteză mare. Vă recomand să încercați, merită efortul :)
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(5 porții)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
4 (6 voturi)