Ingrediente
●
Cartofi
1 kg
Recomand pentru piure sa alegeti cartofi albi.
●
Lapte de vaca
1 pahar
sau smanatana simpla/dulce, asta ar fi varianta perfecta
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cartofii se curata si se spala bine.
Pas 2
Apoi le taiati bucati medii (fiecare cartof in 4), puneti intr-o cratita si turnati apa cat sa le acopere bine.
Pentru un gust mai bun puteti pune si o bucata de ceapa la fiert impreuna cu cartofii.
Pas 3
Le puneti la fiert, cand incep sa clocoteasca faceti focul mic si lasati aproximativ 40 de min.
Pas 4
Cand sunt gata, scurgeti apa in care au fiert, adaugati untul si sarea.
Pas 5
Cu un pasator de cartofi le maruntiti bine, adaugand cate putin lapte/smantana pana nu mai are cocoloase, are consistenta uniforma si dorita de voi (mai lichida sau mai groasa).
Pas 6
Si ca sa faceti piureul pufos - il bateti bine 1-2 min cu un mixer la viteza mare. Va recomand sa incercati, merita efortul :)
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(5 portii)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
4 (6 voturi)