Piure de cartofi

Piure de cartofi

Am zis să pun și rețeta mea de piure de cartofi, nu este diferită cu mult de la ce știe orice gospodină, dar sunt mici tips-uri care o fac foarte pufoasă și delicioasă.

Ingrediente

Cartofi
1 kg
Recomand pentru piure să alegeți cartofi albi.
Unt
25 g
   
Lapte de vacă
1 pahar
sau smântână simplă/dulce, asta ar fi varianta perfectă
Sare
1 lingura
   

Pași de urmat

Pas 1

Cartofii se curăță și se spală bine.

Piure de cartofi - Pas 1
Pas 2

Apoi le tăiați bucăți medii (fiecare cartof în 4), puneți într-o cratiță și turnați apă cât să le acopere bine.

Pentru un gust mai bun puteți pune și o bucată de ceapă la fiert împreună cu cartofii.

Piure de cartofi - Pas 2
Pas 3

Le puneți la fiert, când încep să clocotească faceți focul mic și lăsați aproximativ 40 de min.

Piure de cartofi - Pas 3
Pas 4

Când sunt gata, scurgeți apa în care au fiert, adăugați untul și sarea.

Piure de cartofi - Pas 4
Pas 5

Cu un pasator de cartofi le mărunțiți bine, adăugând câte puțin lapte/smântână până nu mai are cocoloașe, are consistența uniformă și dorită de voi (mai lichidă sau mai groasă).

Piure de cartofi - Pas 5
Pas 6

Și ca să faceți piureul pufos - îl bateți bine 1-2 min cu un mixer la viteză mare. Vă recomand să încercați, merită efortul :)

Poftă Bună!

Piure de cartofi - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5 porții)
Timp de preparare: 50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 4 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 21

TeodoraM
TeodoraM 03 Jul 2016, 23:12

Si pentru cei care avem intoleranta la lactoza si ou, ce sa punem sa aiba gust??? :(((((

lena
Elena (lena) TeodoraM 03 Jul 2016, 23:17

Cu lapte/smantana de cocos merge f.bine.

TeodoraM
TeodoraM Elena (lena) 03 Jul 2016, 23:21

O sa incerc, desi nu-mi prea place gustul de cocos...Merci!

lena
Elena (lena) TeodoraM 03 Jul 2016, 23:46

In smantana este destul de neutru, incercsti.

TeodoraM
TeodoraM Elena (lena) 04 Jul 2016, 00:08

Multumesc, sper sa si gasesc, am gasit greu si uleiul. O sa incerc la marile magazine, chiar sunt curioasa. Daca ai sugestii de retete si fara fructoza (care e si in legume nu numai frcute, sunt binevenite). Pup!

Silvia94
Silvia94 29 Aug 2014, 12:51

Eu nu folosesc mixerul am folosit o singura data si a iesit pireul ca o crema ...nici decum pufos...poate am gresit eu ceva din compozitie..

Nota mea pentru rețetă:
mariane
mariane 17 Jan 2014, 11:51

Ca sa iasa foarte pufos pireul se poate adauga o lingurita de zahar imediat dupa ce se scurg cartofii si dupa ce sunt zdrobiti si s-a adaugat laptele, untul... se pune si o lingura de ulei de floarea soarelui si se bate cu lingura. efectul garantat. Daca mai ramane si pentru ziua urmatoare se poate pune un pic de ulei si se incalzeste. Nu-ti dai seama ca-i de ieri.

delfysis
cristina (delfysis) 26 Feb 2013, 19:07

Eu pun si un ou si mixez, iasa pufos si e super mirific

Nota mea pentru rețetă:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 05 Mar 2012, 20:11

Gustos !  

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 01 Feb 2012, 15:19

Mmmmmm,  papa bun, bun. NOTA  

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 13 Dec 2011, 16:59

Am făcut și eu exact așa piureul de cartofi! Aș mânca în fiecare zi; e pufos, delicios și sănătos!

Poza mea pentru rețetă:
Ellena
Elena (Ellena) 12 Nov 2010, 15:47

asa fac si eu piureul,inainte foloseam margarina,dar am descoperit ca e mai bun cu unt,o garnitura f.buna!

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 22 Sep 2010, 22:36

Eu pun putina din apa in care au fiert cartofii si unt sau margarina, depinde ce am la indemana, si iese foarte gustos.

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 14 Sep 2010, 09:06

Eu pun lapte dulce fierbinte si la final 4 linguri de smantana. Asa iese si pufos si gustos...

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile