Pesto Rosso

Pesto Rosso

Astazi va propun sa incercati combinatia de arome din Pesto Rosso, adica un pesto rosu, fratele sosului Pesto Genovese, cel verde. Este extraordinar la gust si aroma, ceva mai domol decat pesto verde si parca un pic mai complet. Noi il iubim in sandwich-uri, lipii, pizza, paste, bruschete sau chiar simplu pe paine.

Mi-a stat in cap acest Pesto Rosso de cand l-am gustat in Italia anul trecut, am zis sa caut o reteta simpla, dar cat se poate de autentica. Eu cred ca am gasit-o, dupa cateva teste si ajustari mi se pare cea mai buna combinatie pentru pesto rosu, in plus puteti adapta reteta la varianta vegana daca nu folositi parmesan.

Anume pentru acest Pesto Rosso mi-am propus sa prepar in sezonul de vara mai multe borcane cu rosii uscate in ulei din productie proprie, ar fi mult mai ieftin dar si mai sanatos.

Ingrediente

Rosii uscate
100 g
cele in ulei la borcan, cantitatea neta se refera doar la rosiile pe care le scoateti din ulei
Capere
1 lingurita
cele in otet
Busuioc
1 buc
adica 1 fir cu 4-5 frunze
Usturoi (catei)
2 buc
Caju crud
25 g
sau seminte de pin, alte nuci aveti la indemana
Parmezan
25 g
in varianta de post/vegana il omiteti
Otet balsamic
1 lingurita
cel rosu
Sare
1 lingurita
Ulei de masline extravirgin
100 ml

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti ingredientele pentru reteta.

Mie imi place sa folosesc anume caju crud in sosul Pesto, pentru ca-i ofera o textura cremoasa deosebita.

Pesto Rosso - Pas 1
Pas 2

Puneti-le pe toate intr-un blender.

Pesto Rosso - Pas 2
Pas 3

Mixati si blendati bine, daca sosul are structura mai densa si se amesteca greu, mai adaugati putin ulei de masline in el.

Pesto Rosso - Pas 3
Pas 4

Continuati pana obtineti o consistenta uniforma si fina.

Pesto Rosso - Pas 4
Pas 5

Il puteti folosi si servi imediat, sau il pastrati intr-un borcan la frigider si timp de 1-2 saptamani folositi la nevoie.

Neaparat, pentru conservare si pastrare mai buna, sa fie intotdeauna acoperit la suprafata cu un strat subtire de ulei de masline.

Savurati mai intai simplu pe paine si apoi sunt sigura ca veti gasi ce sa faceti cu el!

Pofta Buna!

Pesto Rosso - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 250 g (1 borcan mic)
Timp de preparare: 5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !