Rulouri de vinete cu nuci si usturoi
Inca o reteta cu vinete si unul din aperitivele mele preferate, aceste rulouri le-am facut de nenumarate ori si de fiecare data ma gandesc ca este o combinatie mai ciudata dar foarte reusita.
Daca sunteti mai sceptitici ref. la gustul de nuci puteti initial sa puneti si ceva cascaval ras in umplutura, va mai lua din gustul specific nucilor.
In varianta mai light inlocuiti maioneza cu iaurt sau faceti o combinatie mai potrivita.
Ingrediente
●
Vinete
500 g
alegeti vinete inguste si lungi
●
Maioneza
100 g
poate si combinata cu iaurt
●
Sare
0.5 lingurite
dupa gust
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Vinetele se taie felii lungi si se fac pe gratar sau le puteti praji in ulei, sau le stropiti cu putin ulei si coaceti la cuptor pe hartie de copt sau tava teflonata.
Pas 2
Nucile le macinati bine intr-un robot.
Pas 3
Intr-un bol amestecati nucile cu maioneza, usturoiul pisat si cascavalul ras marunt.
Potriviti de sare daca mai este nevoie.
Pas 4
Puneti cate o lingura de umplutura pe fiecare felie de vinete.
Pas 6
Le aranjati frumos pe farfurie si ornati cu ceva verdeata.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
20 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)