Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
3 linguri
●
Piper negru
10 g
Adica un varf de cutit
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se taie prazul bucati uniforme.
Pas 2
Prazul se pune la fiert in apa cu sare, aprox 10-15 min. Dupa care se scurge si se lasa sa se racoreasca.
Pas 3
Se prepare sosul alb:
Se rumeneste faina in untul topit
Pas 4
Apoi se adauga putin cate putin laptele, ca sa nu se formeze cocoloase.
Se lasa la foc mic 5 min, se sareaza putin si se pipereaza.
Pas 5
Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu sosul alb dupa ce se racoreste putin acesta.
Pas 6
Se bat albusurile spuma cu telul.
Pas 7
Se amesteca prazul cu compozitia de sos alb si galbenusuri.
Pas 8
Se amesteca atent albusurile batute spuma cu compozitia anterioara.
Pas 9
Se toarna amestecul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, si se presara cascavalul ras deasupra.
Se lasa la cuptor 25-30 de minute.
Pas 10
Dupa ce compozitia se rumeneste, nu o scoateti imediat din cuptor(nu va mai fi pufoasa), lasati usa cuptorului deschisa pentru 10-15 minute. Sa nu uitati sa opriti cuptorul.
Pas 11
Se portioneaza uniform si se mananca calda sau rece, cu carne sau fara.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)