Sufleu de praz

Sufleu de praz

Este o reteta de toamna foarte gustoasa, niciodata nu am crezut ca prazul este atat de delicios.

Incercati, cred ca o sa va placa!

Ingrediente

Praz
500 g
Lapte de vaca
200 g
Unt
125 g
Cascaval clasic
100 g
Oua
4 buc
Faina alba calitate superioara
3 linguri
Sare
0.5 lingurite
Piper negru
10 g
Adica un varf de cutit

Pasi de urmat

1

Se taie prazul bucati uniforme.

2

Prazul se pune la fiert in apa cu sare, aprox 10-15 min. Dupa care se scurge si se lasa sa se racoreasca.

3

Se prepare sosul alb:

Se rumeneste faina in untul topit

4

Apoi se adauga putin cate putin laptele, ca sa nu se formeze cocoloase.

Se lasa la foc mic 5 min, se sareaza putin si se pipereaza.

5

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se amesteca cu sosul alb dupa ce se racoreste putin acesta.

6

Se bat albusurile spuma cu telul.

7

Se amesteca prazul cu compozitia de sos alb si galbenusuri.

8

Se amesteca atent albusurile batute spuma cu compozitia anterioara.

 

9

Se toarna amestecul intr-o tava termorezistenta unsa cu unt, si se presara cascavalul ras deasupra.

Se lasa la cuptor 25-30 de minute.

10

Dupa ce compozitia se rumeneste, nu o scoateti imediat din cuptor(nu va mai fi pufoasa), lasati usa cuptorului deschisa pentru 10-15 minute. Sa nu uitati sa opriti cuptorul.

 

11

Se portioneaza uniform si se mananca calda sau rece, cu carne sau fara.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

vero79
veronica (vero79) 23 feb 2009, 21:03

ARATA SUPER,EU NICIODATA NU AM GATIT CU PRAZ DAR VOI INCERCA .

Nota mea pentru reteta:
vicusha
vicusha 04 iul 2011, 00:27

Chiar azi am cumparat praz, ma gindeam sa fac placinte cu praz, dar dupa ce am vazut reteta, la sigur o s-o incerc

vicusha
vicusha 14 mai 2012, 18:11

Pur si simplu ador prazul, o adaug in colectia mea de retete cu praz

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
soni
soni 27 iul 2012, 23:12

Lena, oare merge si cu alta leguma? De exemplu conopida?

lena
Elena (lena) soni 27 iul 2012, 23:15

Cred ca merge, sigur.

soni
soni 27 iul 2012, 23:54

Merci, incerc maine. Revin cu impresii.

soni
soni 31 iul 2012, 09:32

A fost grozav sufleul cu conopida! Abia astept sa-l fac si cu praz. Multumesc pentru reteta!

tiki
tiki 05 oct 2013, 16:02

Buna. Mai am niste praz si m-am gandit sa mai fac o portie si cand ma uit aici la reteta,vad ca nu am postat poza. Asa ca o adaug acuma. Foarte buna. I-am dat si baiatul meu, caruia nu-i prea place prazul,dar nu a stiut ce este si i-a placut mult. Foarte interesant. Multumesc.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Ana U
Ana (Ana U) 03 iul 2015, 02:32

Nu sunt mare fan De Praz Dar am inlocuit cu conopida si am mai adaugat ceapa si usturoi care leam rumenit aparte sa primit super delicios!!!!

Merci Mult x