Sufleu de praz

Sufleu de praz

Este o rețetă de toamnă foarte gustoasă, niciodată nu am crezut că prazul este atât de delicios.

Încercați, cred că o să vă placă!

Ingrediente

Praz
500 g
   
Lapte de vacă
200 g
   
Unt
125 g
   
Cașcaval clasic
100 g
   
Ouă
4 buc
   
Făină albă calitate superioară
3 linguri
   
Sare
0.5 lingurite
   
Piper negru
10 g
Adică un vârf de cuțit

Pași de urmat

Pas 1

Se taie prazul bucăți uniforme.

Sufleu de praz - Pas 1
Pas 2

Prazul se pune la fiert în apă cu sare, aprox 10-15 min. După care se scurge și se lasă să se răcorească.

Sufleu de praz - Pas 2
Pas 3

Se prepară sosul alb:

Se rumenește făina în untul topit

Sufleu de praz - Pas 3
Pas 4

Apoi se adaugă puțin câte puțin laptele, ca să nu se formeze cocoloașe.

Se lasă la foc mic 5 min, se sărează puțin și se piperează.

Sufleu de praz - Pas 4
Pas 5

Se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se amestecă cu sosul alb după ce se răcorește puțin acesta.

Sufleu de praz - Pas 5
Pas 6

Se bat albușurile spumă cu telul.

Sufleu de praz - Pas 6
Pas 7

Se amestecă prazul cu compoziția de sos alb și gălbenușuri.

Sufleu de praz - Pas 7
Pas 8

Se amestecă atent albușurile bătute spumă cu compoziția anterioară.

 

Sufleu de praz - Pas 8
Pas 9

Se toarnă amestecul într-o tavă termorezistentă unsă cu unt, și se presară cașcavalul ras deasupra.

Se lasă la cuptor 25-30 de minute.

Sufleu de praz - Pas 9
Pas 10

După ce compoziția se rumenește, nu o scoateți imediat din cuptor(nu va mai fi pufoasă), lăsați ușa cuptorului deschisă pentru 10-15 minute. Să nu uitați să opriți cuptorul.

 

Sufleu de praz - Pas 10
Pas 11

Se porționează uniform și se mănâncă caldă sau rece, cu carne sau fără.

Poftă Bună!

Sufleu de praz - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

vero79
veronica (vero79) 23 Feb 2009, 21:03

ARATA SUPER,EU NICIODATA NU AM GATIT CU PRAZ DAR VOI INCERCA .

Nota mea pentru rețetă:
vicusha
vicusha 04 Jul 2011, 00:27

Chiar azi am cumparat praz, ma gindeam sa fac placinte cu praz, dar dupa ce am vazut reteta, la sigur o s-o incerc

vicusha
vicusha 14 May 2012, 18:11

Pur si simplu ador prazul, o adaug in colectia mea de retete cu praz

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
soni
soni 27 Jul 2012, 23:12

Lena, oare merge si cu alta leguma? De exemplu conopida?

lena
Elena (lena) soni 27 Jul 2012, 23:15

Cred ca merge, sigur.

soni
soni 27 Jul 2012, 23:54

Merci, incerc maine. Revin cu impresii.

soni
soni 31 Jul 2012, 09:32

A fost grozav sufleul cu conopida! Abia astept sa-l fac si cu praz. Multumesc pentru reteta!

tiki
tiki 05 Oct 2013, 16:02

Buna. Mai am niste praz si m-am gandit sa mai fac o portie si cand ma uit aici la reteta,vad ca nu am postat poza. Asa ca o adaug acuma. Foarte buna. I-am dat si baiatul meu, caruia nu-i prea place prazul,dar nu a stiut ce este si i-a placut mult. Foarte interesant. Multumesc.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Ana U
Ana (Ana U) 03 Jul 2015, 02:32

Nu sunt mare fan De Praz Dar am inlocuit cu conopida si am mai adaugat ceapa si usturoi care leam rumenit aparte sa primit super delicios!!!!

Merci Mult x