Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
3 linguri
●
Piper negru
10 g
Adică un vârf de cuțit
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Se taie prazul bucăți uniforme.
Pas 2
Prazul se pune la fiert în apă cu sare, aprox 10-15 min. După care se scurge și se lasă să se răcorească.
Pas 3
Se prepară sosul alb:
Se rumenește făina în untul topit
Pas 4
Apoi se adaugă puțin câte puțin laptele, ca să nu se formeze cocoloașe.
Se lasă la foc mic 5 min, se sărează puțin și se piperează.
Pas 5
Se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se amestecă cu sosul alb după ce se răcorește puțin acesta.
Pas 6
Se bat albușurile spumă cu telul.
Pas 7
Se amestecă prazul cu compoziția de sos alb și gălbenușuri.
Pas 8
Se amestecă atent albușurile bătute spumă cu compoziția anterioară.
Pas 9
Se toarnă amestecul într-o tavă termorezistentă unsă cu unt, și se presară cașcavalul ras deasupra.
Se lasă la cuptor 25-30 de minute.
Pas 10
După ce compoziția se rumenește, nu o scoateți imediat din cuptor(nu va mai fi pufoasă), lăsați ușa cuptorului deschisă pentru 10-15 minute. Să nu uitați să opriți cuptorul.
Pas 11
Se porționează uniform și se mănâncă caldă sau rece, cu carne sau fără.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)