Ingrediente
●
Cartofi
1 kg
ar fi bine sa alegeti cartofi rosii
●
Faina alba calitate superioara
2 linguri
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete. Intr-o cratita se pun cartofii, se toarna apa cat sa-i acopere bine si ii puneti la fiert.
Pas 2
Cand incep sa fiarba faceti focul mic, adaugati frunza de dafin si lasati cam 30 de min.
Pas 3
Cam peste vreo 20 de min, cand cartofii sunt aproape fierti, incepem sa facem sosul de smantana.
Ceapa se curata si se taie marunt, intr-o tigaie turnati uleiul, adaugati ceapa si o caliti usor.
Pas 4
Peste vreo 2 min, adaugati 2 linguri de faina, amestecati si mai lasati cateva minute pana se rumeneste ceapa usor.
Pas 5
Acum adaugati smantana si amestecati bine.
Pas 6
Faceti focul mic sub sosul de smantana sa fiarba incet - in acest timp se scurge zeama in care au fiert cartofii intr-o fafurie adanca sau cratita mai mica.
Pas 7
Cu aceasta supa de cartofi se dizolva un pic sosul de smantana, daca este prea gros. Adaugati cate putin si amestecati pana obtineti consistenta dorita, cea a unei smantani lichide.
Pas 8
Adaugati sosul in cartofi, amestecati bine si sa lasati sa fiarba inca 5 min.
Pas 9
Mancarica se mananca mai bine fierbinte sau calda, cartofii reincalziti sunt mai tari de obicei.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(5-6 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)