Ingrediente
●
Cartofi
1 kg
ar fi bine să alegeți cartofi roșii
●
Faina alba calitate superioara
2 linguri
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe. Într-o cratiță se pun cartofii, se toarnă apă cât să-i acopere bine și îi puneți la fiert.
Pas 2
Când încep să fiarbă faceți focul mic, adăugați frunza de dafin și lăsați cam 30 de min.
Pas 3
Cam peste vreo 20 de min, când cartofii sunt aproape fierți, începem să facem sosul de smântână.
Ceapa se curăță și se taie mărunt, într-o tigaie turnați uleiul, adăugați ceapa și o căliți ușor.
Pas 4
Peste vreo 2 min, adăugați 2 linguri de făină, amestecați și mai lăsați câteva minute până se rumenește ceapa ușor.
Pas 5
Acum adăugați smântâna și amestecați bine.
Pas 6
Faceți focul mic sub sosul de smântână să fiarbă încet - în acest timp se scurge zeama în care au fiert cartofii într-o farfurie adâncă sau cratiță mai mică.
Pas 7
Cu această supă de cartofi se dizolvă un pic sosul de smântână, dacă este prea gros. Adăugați câte puțin și amestecați până obțineți consistența dorită, cea a unei smântâni lichide.
Pas 8
Adăugați sosul în cartofi, amestecați bine și să lăsați să fiarbă încă 5 min.
Pas 9
Mâncărică se mănâncă mai bine fierbinte sau caldă, cartofii reîncălziți sunt mai tari de obicei.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(5-6 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (8 voturi)