Turtă rapidă cu spanac și cașcaval
Vroiam neapărat să fac în acest sezon o plăcintă cu spanac, dar când am văzut varianta rapidă am renunțat să fac una clasică, și bine am făcut!
Este foarte bună, moale, pufoasă și în plus - foarte rapidă, spanacul se pune crud deasupra și cam atât cu umplutura - nu-și pierde deloc din gust și aromă. Este ca o pizza cu blat mai pufos, eu am mai adăugat și puțină brânză telemea pe lângă cașcaval, dar nu este obligatoriu.
La ultimul pas v-am pus și o secțiune, este mai reprezentativă :)
Ingrediente
●
Făină albă calitate superioară
200 g
●
Drojdie uscată
1 lingurita
●
Ulei de măsline
1 lingura
plus puțin ulei pentru umplutură
●
Spanac
500 g
eu am luat spanac la legătură - 500g - dar după curățare a rămas cam jumătate din el
●
Cașcaval clasic
150 g
plus puțină telemea după preferință
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați drojdia cu apa caldă și zahăr, lăsați 15 minute până începe să facă spumă.
Pas 2
Apoi adăugăm uleiul de măsline, sarea ...
Pas 5
Amestecați bine cu o spatulă sau lingură, va fi un aluat moale și lipicios - îl lăsați așa, nu se frământă mai mult.
Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați 30 minute la crescut.
Pas 6
După acest timp scoateți aluatul pe masa presărată cu făină și îl uniformizați puțin, nu trebuie frământat - doar trecut prin făină atât ca să puteți lucra cu el.
Pas 7
Întindeți o foaie rotundă cam de 6-7mm grosime, o puneți într-o tavă unsă cu ulei sau așternută cu hârtie de copt.
Eu am folosit aici o tavă rotundă de 32cm, dar merge bine pusă și în tava simplă de cuptor - cea pătrată.
Pas 8
Facem repede umplutura - spanacul (spălat și curățat în prealabil) se toacă mărunt, se amestecă cu cașcavalul dat prin răzătoare. Se stropește cu puțin ulei, eventual foarte puțină sare și piper (dacă puneți și telemea sărată nu mai puneți sare) - amestecați bine.
Pas 9
Treceți toată această compoziție peste aluat - nu vă speriați dacă este o grămadă mare - va scădea toată la cuptor.
Pas 10
Se coace timp de 40 de minute la cuptor preîncălzit la 180 grade - trebuie să se rumenească și aluatul pe margini.
Pas 11
După copt lăsați să se răcorească puțin, apoi serviți pe un platou sau porționată cum vă place.
Pas 12
Aici o secțiune, destul de reprezentativă cred.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(10-12 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)