Turtă rapidă cu spanac și cașcaval

Turtă rapidă cu spanac și cașcaval

Vroiam neapărat să fac în acest sezon o plăcintă cu spanac, dar când am văzut varianta rapidă am renunțat să fac una clasică, și bine am făcut!

Este foarte bună, moale, pufoasă și în plus - foarte rapidă, spanacul se pune crud deasupra și cam atât cu umplutura - nu-și pierde deloc din gust și aromă. Este ca o pizza cu blat mai pufos, eu am mai adăugat și puțină brânză telemea pe lângă cașcaval, dar nu este obligatoriu.

La ultimul pas v-am pus și o secțiune, este mai reprezentativă :)

Ingrediente

Apă caldă
220 ml
   
Făină albă calitate superioară
200 g
   
Griș de grâu
100 g
   
Drojdie uscată
1 lingurita
   
Zahăr
1.5 linguri
   
Sare
1.5 lingurite
   
Ulei de măsline
1 lingura
plus puțin ulei pentru umplutură
Spanac
500 g
eu am luat spanac la legătură - 500g - dar după curățare a rămas cam jumătate din el
Cașcaval clasic
150 g
plus puțină telemea după preferință

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol amestecați drojdia cu apa caldă și zahăr, lăsați 15 minute până începe să facă spumă.

Turtă rapidă cu spanac și cașcaval - Pas 1
Pas 2

Apoi adăugăm uleiul de măsline, sarea ...

Turtă rapidă cu spanac și cașcaval - Pas 2
Pas 3

...grișul...

Turtă rapidă cu spanac și cașcaval - Pas 3
Pas 4

și făina.

Turtă rapidă cu spanac și cașcaval - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine cu o spatulă sau lingură, va fi un aluat moale și lipicios - îl lăsați așa, nu se frământă mai mult.

Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați 30 minute la crescut.

Turtă rapidă cu spanac și cașcaval - Pas 5
Pas 6

După acest timp scoateți aluatul pe masa presărată cu făină și îl uniformizați puțin, nu trebuie frământat - doar trecut prin făină atât ca să puteți lucra cu el.

Turtă rapidă cu spanac și cașcaval - Pas 6
Pas 7

Întindeți o foaie rotundă cam de 6-7mm grosime, o puneți într-o tavă unsă cu ulei sau așternută cu hârtie de copt.

Eu am folosit aici o tavă rotundă de 32cm, dar merge bine pusă și în tava simplă de cuptor - cea pătrată.

Turtă rapidă cu spanac și cașcaval - Pas 7
Pas 8

Facem repede umplutura - spanacul (spălat și curățat în prealabil) se toacă mărunt, se amestecă cu cașcavalul dat prin răzătoare. Se stropește cu puțin ulei, eventual foarte puțină sare și piper (dacă puneți și telemea sărată nu mai puneți sare) - amestecați bine.

Turtă rapidă cu spanac și cașcaval - Pas 8
Pas 9

Treceți toată această compoziție peste aluat - nu vă speriați dacă este o grămadă mare - va scădea toată la cuptor.

Turtă rapidă cu spanac și cașcaval - Pas 9
Pas 10

Se coace timp de 40 de minute la cuptor preîncălzit la 180 grade - trebuie să se rumenească și aluatul pe margini.

Turtă rapidă cu spanac și cașcaval - Pas 10
Pas 11

După copt lăsați să se răcorească puțin, apoi serviți pe un platou sau porționată cum vă place.

Turtă rapidă cu spanac și cașcaval - Pas 11
Pas 12

Aici o secțiune, destul de reprezentativă cred.

Poftă Bună!

Turtă rapidă cu spanac și cașcaval - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (10-12 porții)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (2 voturi)
Sursă: forum.say7

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

sarian
sarian 30 Apr 2014, 18:14

Super Lena, da e ceva deosibit mai ales că spanacul nu își pierde din conținut prin fierbere și aruncarea apei (deși dacă se fierbe în cantitate redusă de apă aceasta se poate folosi). E gustoasă și rapidă, mulțumiri.

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 03 May 2014, 10:21

Buna. Am facut si eu aceasta turta si sunt incantata comsi-comsa. Adica un aluat nemaipomenit, o placere sa lucrezi cu el, moale,elastic...O sa-l folosesc la o turta tot asa,dar cu varza calita, care cred ca e mai gustoasa, plus inca o foaie deasupra.Spanacul nu prea mi-a avut gust. Poate sa fi pus un catel de usturoi? .Cascavalul,telemeaua nici nu se vad la mine si nici la gust nu am simtit. Spanac am pus 500 gr.gata curatat. Poate cam mult. Dar nici o problema ca s-a mancat instantaneu. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: