Placinta cu carne de pui Reteta VIDEO

Placinta cu carne de pui

O placinta cu pui delicioasa, foarte buna la micul dejun, aperitiv sau masa cu oaspeti. Una din primele retete pe acest site si va asigur ca placinta cu pui mai buna nu ati mancat. Umplutura este frageda si foarte gustoasa de la ceapa si smantana, aluatul perfect - de fiecare data se mananca cu brio si se cere reteta. Am foarte multe retete de placinte pe site, dar aceasta reteta de placinta cu pui este una deosebita, de suflet si v-o recomand neaparat sa incercati.

Acum puteti vedea si reteta video cu placinta, am facut-o acolo in tava de cuptor clasica, dar mai jos in pasi placinta este facuta intr-o tava rotunda mare, de 32cm diametru.

Ingrediente

Piept de pui
1 kg
2 piepti de pui
Ceapa alba
3 buc
cepe mari
Smantana
300 g
200g pentru aluat si 3 linguri pentru umplutura
Unt
200 g
de preferat sa fie moale, la temperatura camerei
Faina alba calitate superioara
2.5 pahare
sau 300g
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Sare
2 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 ml

Pasi de urmat

1

Untul se scoate din frigider, se taie cuburi si se lasa se inmoaie, 10-15 min - asta in caz ca nu l-ati scos din timp si nu este moale, la temperatura camerei.

2

Peste unt se pune faina, bicarbonatul de sodiu si 1 lingurita de sare.

3

Cu mainile se face faramituri compozitia de faina si unt, apoi se adauga 200g  smantana si se framanta.

4

Aluatul se pune la frigider pana se pregateste umplutura.

5

Ceapa se taie fideluta de grosime medie.

6

Se caleste ceapa in ulei, sa se inmoie bine, dar sa nu faca crusta maronie.

7

Dupa prajire se scoate ceapa din ulei intr-o farfurie. In uleiul ramas in tigaie se va cali pieptul de pui.

8

Pieptul se taie cubulete sau felii subtiri.

9

Cantitatea de carne se imparte in 2 si se caleste pe rand, sa se albeasca bine si sa fiarba putin. Nu lasati sa se prajeasca tare.

10

Pieptul calit se scoate din ulei, se amesteca cu ceapa, 3 linguri de smantana, 1 lingurita de sare si piperul.

Atentie! Si ceapa si toata carne se calesc in acelasi ulei.

11

Pieptul amestecat cu ceapa, smantana, sare si piper va fi umplutura placintei.

12

Aluatul se imparte in 2 bucati egale.

13

Prima parte din aluat se intinde si se pune intr-o tava de cuptor, sa se ridice usor si pe borturi.

14

Se toarna umplutura peste prima foaie, se uniformizeaza.

15

Din a 2-a parte de aluat se intinde a 2-a foaie, o puneti peste umplutura si ungeti cu galbenus de ou sau ou intreg batut.

Puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de min -1 ora, pana se rumeneste bine.

16

Placinta se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca bine, apoi se portioneaza.

Este foarte buna si calda si rece.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (10 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (34 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 158

Irina87
Irina87 26 feb 2019, 10:48

Salut Lena, spune te rog, untul care l-ai folosit ce grăsime avea? 82,5% nu e prea gras?

lena
Elena (lena) Irina87 26 feb 2019, 10:49

Nu, e perfect, dar merge si cu 65%.

AnaCalinici402
Ana Calinici (AnaCalinici402) 31 dec 2017, 16:39

Un an nou fericit, Lena! Azi am incercat placinta si Medovikul desigur )

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Ana Calinici (AnaCalinici402) 31 dec 2017, 17:41

Multumesc! La fel si voua 🥂

lorycik
lorycik 05 feb 2017, 18:40

Si mai pun o poza, ca prea faina a iesit ;)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) lorycik 05 feb 2017, 18:44

O, ce ma bucur! Sa aveti pofta buna! 😉

lorycik
lorycik Elena (lena) 05 feb 2017, 18:46

Multumim:*

DannyElla
DannyElla 03 mai 2016, 11:56

Bună bunăăă ...

Nu am avut piept, așa că am folosit pulpe superioare... A ieșit super ! Încă o notă de 10 !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Melanie
Melanie 21 ian 2015, 17:18

Acesta este preparatul meu preferat pt mic dejun cu o cana de medie! Prima oară când am facut-o am folosit doar jumătate din cantități ca sa testez si apoi am regretat ca nu am multă. Cred ca am mai scris si la alte comentarii faptul ca am ținut cont de fiecare cuvințel din rețeta si mi-a ieșit f buna. Merci di nou Lena! Deci dragi gospodine daca nu va ieșit sigur nu ați urmărit întocmai pașii!

Poza mea pentru reteta:
Tonea Simina
Simina Alexandra (Tonea Simina) 31 aug 2014, 00:40

Deja am facut-o de o gramada de ori, dar nu am reusit sa pun poza. Prima data a fost mai greu..dar am primit ajutor (multumesc dna Lena! ). E preferata mea, delicioasa!

Poza mea pentru reteta:
aurasandra
aurasandra 29 nov 2013, 22:52

Într-o tava de 28 cm diametru, am facut placinta cu doua treimi din ingrediente si a ieșit ca la carte. Partea cea mai buna e ca aluatul e minunat si se poate umple cu orice! Totusi, copiii mei au cerut ketchup lânga ea. Cum eu nu prea sunt prietena cu ketcupul as prefera sa fac un sos dar nu stiu ce s-ar potrivi lânga placinta asta, dealtfel delicioasa. Aștept idei. Mulțumesc

Poza mea pentru reteta:
Elizabeth
Elizabeth 16 sep 2012, 18:08

Buna.Am facut aceasta tarta a 2-a oara,si sincer.mi-a placut la nebunie! problema e ca sotului meu nu-i place..ba c e prea gras(nu iubeste mincarea grasa),ba ca nustiu ce...si abia de am pus nitel ulei,la prajitul cepei si pieptului de pui..sunt ft dezamagita:( insa reteta are un 11 de la mine..

Poza mea pentru reteta:
Dianna
Diana Pascal (Dianna) 14 iul 2012, 12:18

Am facut si eu aceasta placinta, este foarte gustoasa si satioasa ! Merita incercata !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
spiriduena
elena (spiriduena) 28 feb 2012, 15:19

superrrrrrrrrrr, o facem des aceasta placinta, aici o poza , desi uitam de fiecare data cand facem sa facem si poza

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile