Pui vânătoresc (Cacciatore)

Pui vânătoresc (Cacciatore)

În acest sezon plin de legume naturale și sănătoase păcat să nu facem mâncăruri cât mai complete ca arome și gust. Vedeți și un nou Articol pe blog despre ce mai găsiți la Shopping culinar, chestii de bază dar sper să vă fie utile.

Și această rețetă am făcut-o tot inspirându-mă din diverse surse, principala și definitivă fiind wikipedia. Sinceră să fiu nu am avut mari așteptări, dar rezultatul a fost extra-super - carnea fragedă, sosul și legumele "puneau capacul".... Recomand să încercați neapărat rețeta și s-o salvați, merită păstrată în rețetarul familiei.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
puteți folosi orice parte vă place - eu am pus pulpe
Ceapă albă
2 buc
   
Morcovi
1 buc
   
Ardei gras
1 buc
   
Ciuperci conservate
200 g
sau proaspete
Roșii
5 buc
roșii mai măricuțe sau 2 conserve de cubulețe de roșii
Vin roșu demisec
100 ml
sau vin alb
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
sau amestec de ulei de măsline cu puțin unt
Piper negru
0.25 lingurite
după gust
Sare
1 lingurita
după gust
Oregano
0.5 lingurite
opțional

Pași de urmat

Pas 1

Carnea de pui se spală și se usucă cu un prosop. Se presară cu puțin piper și sare.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 1
Pas 2

Încălziți bine uleiul în tigaie și puneți atent pulpele să le rumeniți.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 2
Pas 3

Pe parcurs le întoarceți să se rumenească bine pe toate părțile.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 3
Pas 4

În acest timp pregătiți legumele - se taie toate cubulețe, ciupercile se scurg. Dacă sunt proaspete le tăiați felii subțiri.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 4
Pas 5

Roșiile se pun puțin în apă clocotită - 5 secunde, apoi se scot și se decojesc.

Le tăiați cubulețe mici.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 5
Pas 6

Acum se prepară sosul - după ce s-au scos pulpele gata rumenite - în aceeași tigaie și același ulei se pun morcovii și ceapa. Amestecați și lăsați puțin să se înmoaie.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 6
Pas 7

Urmează ardeiul - la fel amestecați și mai lăsați puțin.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 7
Pas 8

Adăugați și ciupercile, amestecați și mai lăsați încă 2-3 minute.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 8
Pas 9

Turnați vinul, amestecați și mai lăsați 2-3 minute.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 9
Pas 10

Și ultimele sunt roșiile cubulețe. Amestecați bine și lăsați sosul să fiarbă la foc mic până se înmoaie roșiile și formează un sos frumos și uniform.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 10
Pas 11

Potriviți de sare, piper și oregano - amestecați.

Și acum aveți 3 variante:

- puneți pulpele înapoi în tigaia cu sos și le fierbeți la foc încet cam 1 oră, cu capac;

- puneți pulpele într-o tavă de cuptor adâncă și cu capac, turnați sosul peste carne, puneți capacul și dați totul la cuptor pentru 1 oră la 200 de grade;

- sau vedeți varianta mea de mai jos - cam același lucru, dacă nu aveți tavă de cuptor cu capac, sau de dimensiune bună.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 11
Pas 12

Puneți pulpele într-o tavă standard de cuptor, acoperită cu folie de aluminiu, cu bordurile la folie lăsate mai lungi.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 12
Pas 13

Adăugați sosul distribuit uniform peste toată carnea.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 13
Pas 14

Acoperiți bine toată compoziția cu folie și dați tava la cuptor pentru 1 oră la 200 grade.

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 14
Pas 15

Când este gata, dați folia la o parte și serviți cu orice garnitură vă place - la noi a fost orez.

Poftă Bună!

Pui vânătoresc (Cacciatore) - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (4-5 porții)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 40 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)
Sursă: Wikipedia

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 10

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 10 Jan 2012, 10:17

@ mihailjan am folosit un mic bol sters cu hartie unsa cu ulei de masline! Am pus mamaliguta si am lasat un minut sa ia forma bolului apoi am intors bolul per farfurie!

mihailjan
mihailjan 09 Jan 2012, 22:56

Lena, pentru ca e prima data cand scriu, in primul rand felicitari pentru site! Am facut si eu cateva retete si au iesit intr-adevar foarte bune. 

 @Cri Elena: cum ai facut mamaligutele alea asa de faine? :)

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 15 Dec 2011, 16:41

Eu am facut aceasta reteta fara ciupercute pentru ca sotului meu nu ii plac dar oricum este minunata! Am servit puiul cacciatore cu mamaliguta!

Pentru noi 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
mita
mita 28 Aug 2011, 13:52

Le-am facut la aragaz ca pe la noi cam arde soarele si cuptorul incalzeste si mai mult ,super de bune .

Nota mea pentru rețetă:
danielle
danielle 26 Aug 2011, 23:22

1.4kg pui taiat in bucatzi, 65 g faina; 4 linguri de ulei de masline; 4 cepe verzi taiate; 2 catzei de usturoi; 1ardei verde taiat; 8 ciuperci taiate(sliced); 2linguri de pasta de roshii(tomato paste); 120ml vin alb :2 roshii curatzate si taiate ; 175ml supa de pui sau(chicken stock); 60ml brandy; 1 frunza de dafin maruntzita(bay leaf,crumbled); putzin patrunjel; sare; si piper .

se pune bucatzile de pui in faina si se prejasc( saute')ptr 5 minute pana devin aurii maron, se adauga ceapa verde, ardeiul verde, ciupercile si usturoiul si se lasa 5-10 minute. Apoi se adauga cele 7 ingrediente ramase si se lasa pe foc 25-30 de minute(la foc mic) .Cand puiul este moale(tender)se scot oasele ushor dupa el. Se adauga sare si piper si se serveshte. Pofta buna! Mii de scuze pentru gresheli de exprimare si ortografie...

danielle
danielle 26 Aug 2011, 23:00

am incercat de 3 ori sa postez retzeta "Pollo alla Cacciatore" originala dar ceva nu merge,ca nu apare...Cacciatore se refera la vanatorul care gateshte puiul dupa cel vaneaza. Metoda si ingredientele au devenit sofisticate cu anii, dar numele i-a ramas acelashi . Cacciatore este una dintre cele mai favorite mancaruri ale mele.  Foarte gustoasa .

Lavi
Lavi 22 Aug 2011, 08:35

o reteta interesanta, sigur o voi incerca!

Nota mea pentru rețetă:
morenadeva
Mititelu Andreea (morenadeva) 19 Aug 2011, 13:43

Abia ce ne-am ridicat de la masa, este o reteta foarte gustoasa, multumesc

Emma
Emma 15 Aug 2011, 16:20

Pare foarte bună!

lyly
liliana (lyly) 12 Aug 2011, 15:33

Faina reteta!!!

Arată toate comentariile