Pui vanatoresc (Cacciatore)

Pui vanatoresc (Cacciatore)

In acest sezon plin de legume naturale si sanatoase pacat sa nu facem mancaruri cat mai complete ca arome si gust. Vedeti si un nou Articol pe blog despre ce mai gasiti la Shoping culinar, chestii de baza dar sper sa va fie utile.

Si aceasta reteta am facut-o tot inspirandu-ma din diverse surse, principala si definitiva fiind wikipedia. Sincera sa fiu nu am avut mari asteptari, dar rezultatul a fost extra-super - carnea frageda, sosul si legumele "puneau capacul".... Recomand sa incercati neaparat reteta si s-o salvati, merita pastrata in retetarul familiei.

Ingrediente

Carne de pui
1 kg
puteti folosi orice parte va place - eu am pus pulpe
Ceapa alba
2 buc
Morcovi
1 buc
Ardei gras
1 buc
Ciuperci conservate
200 g
sau proaspete
Rosii
5 buc
rosii mai maricele sau 2 conserve de cubulete de rosii
Vin rosu demisec
100 ml
sau vin alb
Ulei de floarea soarelui
100 ml
sau amestec de ulei de masline cu putin unt
Piper negru
0.25 lingurite
dupa gust
Sare
1 lingurite
dupa gust
Oregano
0.5 lingurite
optional

Pasi de urmat

1

Carnea de pui se spala si se usuca cu un prosop. Se presara cu putin piper si sare.

2

Incalziti bine uleiul in tigaie si puneti atent pulpele sa le rumeniti.

3

Pe parcurs le intoarceti sa se rumeneasca bine pe toate partile.

4

In acest timp pregatiti legumele - se taie toate cubulete, ciupercile se scurg. Daca sunt proaspete la taiati felii subtiri.

5

Rosiile se pun putin in apa clocotita - 5 secunde, apoi se scot si se decojesc.

Le taiati cubulete mici.

6

Acum se prepara sosul - dupa ce s-au scos pulpele gata rumenite - in aceeasi tigaie si acelasi ulei se pun morcovii si ceapa. Amestecati si lasati putin sa se inmoaie.

7

Urmeaza ardeiul - la fel amestecati si mai lasati putin.

8

Adaugati si ciupercile, amestecati si mai lasati inca 2-3 minute.

9

Turnati vinul, amestecati si mai lasati 2-3 minute.

10

Si ultimele sunt rosiile cubulete. Amestecati bine si lasati sosul sa fiarba la foc mic pana se inmoaie rosiile si formeaza un sos frumos si uniform.

11

Potriviti de sare, piper si oregano - amestecati.

Si acum aveti 3 variante:

- puneti pulpele inapoi in tigaia cu sos si le fierbeti la foc incet cam 1 ora, cu capac;

- puneti pulpele intr-o tava de cuptor adanca si cu capac, turnati sosul peste carne, puneti capacul si dati totul la cuptor pentru  1 ora la 200 de grade;

- sau vedeti varianta mea de mai jos - cam acelasi lucru, daca nu aveti tava de cuptor cu capac, sau de dimensiune buna.

12

Puneti pulpele intr-o tava standard de cuptor, acoperita cu folie de aluminiu, cu bordurile la folie lasate mai lungi.

13

Adaugati sosul distribuit uniform peste toata carnea.

14

Acoperiti bine toata compozitia cu folie si dati tava la cuptor pentru 1 ora la 200 grade.

15

Cand este gata, dati folia la o parte si serviti cu orice garnitura va place - la noi a fost orez.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 grame (4-5 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 10

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 10 ian 2012, 10:17

@ mihailjan am folosit un mic bol sters cu hartie unsa cu ulei de masline! Am pus mamaliguta si am lasat un minut sa ia forma bolului apoi am intors bolul per farfurie!

mihailjan
mihailjan 09 ian 2012, 22:56

Lena, pentru ca e prima data cand scriu, in primul rand felicitari pentru site! Am facut si eu cateva retete si au iesit intr-adevar foarte bune. 

 @Cri Elena: cum ai facut mamaligutele alea asa de faine? :)

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 15 dec 2011, 16:41

Eu am facut aceasta reteta fara ciupercute pentru ca sotului meu nu ii plac dar oricum este minunata! Am servit puiul cacciatore cu mamaliguta!

Pentru noi 

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
mita
mita 28 aug 2011, 13:52

Le-am facut la aragaz ca pe la noi cam arde soarele si cuptorul incalzeste si mai mult ,super de bune .

Nota mea pentru reteta:
danielle
danielle 26 aug 2011, 23:22

1.4kg pui taiat in bucatzi, 65 g faina; 4 linguri de ulei de masline; 4 cepe verzi taiate; 2 catzei de usturoi; 1ardei verde taiat; 8 ciuperci taiate(sliced); 2linguri de pasta de roshii(tomato paste); 120ml vin alb :2 roshii curatzate si taiate ; 175ml supa de pui sau(chicken stock); 60ml brandy; 1 frunza de dafin maruntzita(bay leaf,crumbled); putzin patrunjel; sare; si piper .

se pune bucatzile de pui in faina si se prejasc( saute')ptr 5 minute pana devin aurii maron, se adauga ceapa verde, ardeiul verde, ciupercile si usturoiul si se lasa 5-10 minute. Apoi se adauga cele 7 ingrediente ramase si se lasa pe foc 25-30 de minute(la foc mic) .Cand puiul este moale(tender)se scot oasele ushor dupa el. Se adauga sare si piper si se serveshte. Pofta buna! Mii de scuze pentru gresheli de exprimare si ortografie...

danielle
danielle 26 aug 2011, 23:00

am incercat de 3 ori sa postez retzeta "Pollo alla Cacciatore" originala dar ceva nu merge,ca nu apare...Cacciatore se refera la vanatorul care gateshte puiul dupa cel vaneaza. Metoda si ingredientele au devenit sofisticate cu anii, dar numele i-a ramas acelashi . Cacciatore este una dintre cele mai favorite mancaruri ale mele.  Foarte gustoasa .

Lavi
Lavi 22 aug 2011, 08:35

o reteta interesanta, sigur o voi incerca!

Nota mea pentru reteta:
morenadeva
Mititelu Andreea (morenadeva) 19 aug 2011, 13:43

Abia ce ne-am ridicat de la masa, este o reteta foarte gustoasa, multumesc

Emma
Emma 15 aug 2011, 16:20

Pare foarte bună!

lyly
liliana (lyly) 12 aug 2011, 15:33

Faina reteta!!!

Arata toate comentariile