Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
puteți folosi orice parte vă place - eu am pus pulpe
●
Ciuperci conservate
200 g
sau proaspete
●
Roșii
5 buc
roșii mai măricuțe sau 2 conserve de cubulețe de roșii
●
Vin roșu demisec
100 ml
sau vin alb
●
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
sau amestec de ulei de măsline cu puțin unt
●
Piper negru
0.25 lingurite
după gust
●
Sare
1 lingurita
după gust
●
Oregano
0.5 lingurite
opțional
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea de pui se spală și se usucă cu un prosop. Se presară cu puțin piper și sare.
Pas 2
Încălziți bine uleiul în tigaie și puneți atent pulpele să le rumeniți.
Pas 3
Pe parcurs le întoarceți să se rumenească bine pe toate părțile.
Pas 4
În acest timp pregătiți legumele - se taie toate cubulețe, ciupercile se scurg. Dacă sunt proaspete le tăiați felii subțiri.
Pas 5
Roșiile se pun puțin în apă clocotită - 5 secunde, apoi se scot și se decojesc.
Le tăiați cubulețe mici.
Pas 6
Acum se prepară sosul - după ce s-au scos pulpele gata rumenite - în aceeași tigaie și același ulei se pun morcovii și ceapa. Amestecați și lăsați puțin să se înmoaie.
Pas 7
Urmează ardeiul - la fel amestecați și mai lăsați puțin.
Pas 8
Adăugați și ciupercile, amestecați și mai lăsați încă 2-3 minute.
Pas 9
Turnați vinul, amestecați și mai lăsați 2-3 minute.
Pas 10
Și ultimele sunt roșiile cubulețe. Amestecați bine și lăsați sosul să fiarbă la foc mic până se înmoaie roșiile și formează un sos frumos și uniform.
Pas 11
Potriviți de sare, piper și oregano - amestecați.
Și acum aveți 3 variante:
- puneți pulpele înapoi în tigaia cu sos și le fierbeți la foc încet cam 1 oră, cu capac;
- puneți pulpele într-o tavă de cuptor adâncă și cu capac, turnați sosul peste carne, puneți capacul și dați totul la cuptor pentru 1 oră la 200 de grade;
- sau vedeți varianta mea de mai jos - cam același lucru, dacă nu aveți tavă de cuptor cu capac, sau de dimensiune bună.
Pas 12
Puneți pulpele într-o tavă standard de cuptor, acoperită cu folie de aluminiu, cu bordurile la folie lăsate mai lungi.
Pas 13
Adăugați sosul distribuit uniform peste toată carnea.
Pas 14
Acoperiți bine toată compoziția cu folie și dați tava la cuptor pentru 1 oră la 200 grade.
Pas 15
Când este gata, dați folia la o parte și serviți cu orice garnitură vă place - la noi a fost orez.
Poftă Bună!
Cantitate:
1500 g
(4-5 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
40 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)