Ingrediente
●
Carne de pui
1 kg
puteti folosi orice parte va place - eu am pus pulpe
●
Ciuperci conservate
200 g
sau proaspete
●
Rosii
5 buc
rosii mai maricele sau 2 conserve de cubulete de rosii
●
Vin rosu demisec
100 ml
sau vin alb
●
Ulei de floarea soarelui
100 ml
sau amestec de ulei de masline cu putin unt
●
Piper negru
0.25 lingurite
dupa gust
●
Sare
1 lingurita
dupa gust
●
Oregano
0.5 lingurite
optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea de pui se spala si se usuca cu un prosop. Se presara cu putin piper si sare.
Pas 2
Incalziti bine uleiul in tigaie si puneti atent pulpele sa le rumeniti.
Pas 3
Pe parcurs le intoarceti sa se rumeneasca bine pe toate partile.
Pas 4
In acest timp pregatiti legumele - se taie toate cubulete, ciupercile se scurg. Daca sunt proaspete la taiati felii subtiri.
Pas 5
Rosiile se pun putin in apa clocotita - 5 secunde, apoi se scot si se decojesc.
Le taiati cubulete mici.
Pas 6
Acum se prepara sosul - dupa ce s-au scos pulpele gata rumenite - in aceeasi tigaie si acelasi ulei se pun morcovii si ceapa. Amestecati si lasati putin sa se inmoaie.
Pas 7
Urmeaza ardeiul - la fel amestecati si mai lasati putin.
Pas 8
Adaugati si ciupercile, amestecati si mai lasati inca 2-3 minute.
Pas 9
Turnati vinul, amestecati si mai lasati 2-3 minute.
Pas 10
Si ultimele sunt rosiile cubulete. Amestecati bine si lasati sosul sa fiarba la foc mic pana se inmoaie rosiile si formeaza un sos frumos si uniform.
Pas 11
Potriviti de sare, piper si oregano - amestecati.
Si acum aveti 3 variante:
- puneti pulpele inapoi in tigaia cu sos si le fierbeti la foc incet cam 1 ora, cu capac;
- puneti pulpele intr-o tava de cuptor adanca si cu capac, turnati sosul peste carne, puneti capacul si dati totul la cuptor pentru 1 ora la 200 de grade;
- sau vedeti varianta mea de mai jos - cam acelasi lucru, daca nu aveti tava de cuptor cu capac, sau de dimensiune buna.
Pas 12
Puneti pulpele intr-o tava standard de cuptor, acoperita cu folie de aluminiu, cu bordurile la folie lasate mai lungi.
Pas 13
Adaugati sosul distribuit uniform peste toata carnea.
Pas 14
Acoperiti bine toata compozitia cu folie si dati tava la cuptor pentru 1 ora la 200 grade.
Pas 15
Cand este gata, dati folia la o parte si serviti cu orice garnitura va place - la noi a fost orez.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(4-5 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)