Toba de pui/curcan Reteta VIDEO

Toba de pui/curcan

Si acum a venit timpul de o reteta de toba de pui(sau puteti sa faceti toba de curcan) pe care v-o propun pentru masa festiva - este reteta mea preferata de toba, dar chiar si copiii o mananca cu mare placere, deci preferata tuturor :)

Mai am o toba de pui pe site, ceva mai diferita ca mod de preparare si o gasiti aici: Reteta de toba de pui, dar puteti combina cumva aceste 2 retete, sugestie de la una din cititoarele site-ului - faceti carnea la cuptor, fara punga si pentru forma o puteti muta intr-o sticla de la apa, dar cu conditia sa raciti putin compozitia inainte. Este foarte delicioasa - mai colorata, un pic picanta, chiar merita incercata si servita la o masa festiva.

Eu o fac si pentru mic dejun, in loc de mezelurile clasice, si ca o mancare - gen piftie - o combin cu salata sau legume sotate.

Ingrediente

Piept de pui
800 g
Pulpe de pui dezosate si fara piele
700 g
Usturoi(catei)
3 buc
sau 1 lingurita de usturoi granulat uscat
Piper negru
0.5 lingurite
Boia ardei dulce
2 lingurite
Sare
2 lingurite
Gelatina
30 g

Pasi de urmat

1

Pregatim carnea - o curatam si spalam bine.

2

O taiati pe toata felii lungi si subtiri.

3

Peste carne puneti toate mirodeniile, usturoiul pisat si gelatina.

4

Amestecati bine totul - sa nu va fie frica sa puneti si mainile la treaba :)

5

Acest amestec se pune intr-o punga de friptura - o vedeti in poza.

6

Legati bine punga, si o puneti intr-o tava de chec/cozonac. Dati la cuptor, la 180-200 grade pentru 45-50 de minute.

7

Asa arata carnea gata, fierbinte, scoasa din cuptor.

Lasati 20-30 de minute sa se mai racoreasca, apoi cu o lingura incercati s-o mai agitati putin, apasand deasupra punga sa patrunda zeama mai multa printre bucatile de carne coapte.

8

Si pentru a avea o toba perfecta, sa fie cuprinsa toata de jeleu - va trebui sa puneti niste greutate peste ea pana se raceste.

Eu am pus o tava de chec, de aceeasi dimensiune cu cea in care am facut toba - si am incarcat-o cu tot ce aveam mai greu prin bucatarie(dar nu puneti mai mult de 2kg, va apasa prea tare si zeama va iesi complet de printre bucatile de carne, deci toba va fi prea uscata). Am facut toba seara si am lasat-o peste noapte, asa presata, pana s-a racit complet.

9

Dimineata am scos greutatile si am pus tava pentru cateva ore la frigider, sa se intareasca mai bine gelatina.

10

Apoi scoateti punga si toba este gata de feliat si servit.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 portii)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (11 voturi)

Comentarii

nicoleta-maria
nicoleta nicoleta-maria (nicoleta-maria) 11 apr 2011, 16:59

ceau lena,ca de obicei ne surprinzi cu bunatatii,,sigur am so incerc si io

gabriela29sv
gabriela29sv 11 apr 2011, 17:13

 Multumesc pentru reteta Lena, chiar o s-o fac pentru masa de Pasti ...arata atat de bine si chiar nu e greu de facut   . N-am mai scris de mult dar sa stii ca te-am urmarit cu drag "din umbra"   si am mai facut si din noile retete ,o sa postez in curand la "retete probate". Pupici si pe curand

Nota mea pentru reteta:
arissa
arissa 11 apr 2011, 18:54

Cred ca e delicioasa.Gelatina o dizolvi inainte, sau o torni direct din plic? Scuze de intrebare dar nu vreau sa fac vreo boacana. Folosesti pulpe si pui de tara sau cumparate? Multumim pentru retete.

lena
Elena (lena) arissa 11 apr 2011, 18:56

Arissa, folosesc carne de pui simpla din comert si gelatina nu o dizolv - o pun asa uscata.

piti
Daniela (piti) 11 apr 2011, 19:18

Lena,multumim ptr retetele simple, rapide si cu siguranta delicioase.

Crezi ca risc ceva daca folosesc carne de curcan in loc de pui?

lena
Elena (lena) Daniela (piti) 11 apr 2011, 19:20

Piti, multumesc pentru apreciere - si bineinteles ca poti folosi si carne de curcan

Elena.M
Elena (Elena.M) 11 apr 2011, 20:20

Buna seara,Lena.Nu am mai avut deloc timp de comenterii.Dar am gatit mai tot timpul dupa site-ul tau.Eu  am facut si cealalta varianta de toba si mi-a iesit foarte bine.In schimb la aceasta toba,observ ca nu dizolvi gelatina.Numai ca mirarea mea este ca de unde se va produce lichid pt  a ajuta gelatina sa se dizolve???Poate nu am inteles eu f.bine.

lena
Elena (lena) Elena (Elena.M) 11 apr 2011, 20:23

Elena totul este bine scris - gelatina se va dizolva in sucul pe care il lasa carnea la cuptor. Urmeaza pasii,  este prea simplu si posibil asta genereaza multe intrebari, dar sigur este asa cum am scris in reteta

Elena.M
Elena (Elena.M) 11 apr 2011, 20:28

Am  inteles.Multumesc mult.Abia astept sa o fac la sfarsit de saptamana cand va veni sotul meu.

Mery75
Mery75 11 apr 2011, 21:29

Super arata toba. Maine o sa iau ingredientele si te tin la curent. Mersi pt. tot ce impartasesti cu noi. Astept mai multe retete pt. masa de PASTE. O sa am in meniu numai retetele tale pt. ca imi plac la nebunie. Te sarut si mai astept si alte specialitati. Ce cozonaci si prajituri faci pt. PASTE? Sper sa nu deranjez cu intrebarea dar sunt tare curioasa ce vei pune tu pe masa, nu de altceva dar vreau sa te copiez pt. ca te apreciez tare mult. O seara buna si multi pupici.

Mery75
Mery75 11 apr 2011, 21:34

Mersi Lena..!

miha
miha 11 apr 2011, 22:34

Excelenta!

lena
Elena (lena) 12 apr 2011, 08:01

Salut Mery, mi-ai facut o mare placere cu ce mi-ai spus - multumesc mult de tot

De Paste voi face 2 salate, specialitati cu carne de pui (rulada si pastrama), pulpa de miel la cuptor, cozonac, pasca cu branza si ma mai gandesc - dar astea sunt obligatorii

nusica
nusica 12 apr 2011, 09:58

Punga,nu se topeste in cuptor?Altfel,cred ca e minunata

Nota mea pentru reteta:
Mery75
Mery75 12 apr 2011, 10:09

Lena ce salate faci? si care din rulade? cea cu masline?

Mery75
Mery75 12 apr 2011, 10:11

Nusica punga este speciala pentru friptura, nu se topeste.

maria2011
maria2011 12 apr 2011, 13:20

arata foarte bine.pot pune orice fel de punga?

lena
Elena (lena) maria2011 12 apr 2011, 13:44

Maria, am scris acolo "punga pentru friptura" adica nu orice punga care ai in casa - dar anume cea speciala pe care s-o pui la cuptor si tine la temperatura. Se gaseste la supermarket la raionul de hartie de copt si folie de aluminiu.

Mery75, voi face pastrama de pui si o rulada noua pe care o pun chiar azi pe site - a fost bestiala si super simpla si delicioasa... etc. La salate inca ma mai gandesc - as vrea sa fac si ceva nou sa va arat si voua, dar parca as mai repeta si din cele de pe site - depinde de mai multe chestii, o sa ma hotarasc atunci mai aproape. Te pup.

gabidari
gabriela (gabidari) 12 apr 2011, 16:38

fara cuvinte m-ai lasat si cu reteta asta!!!te intreci pe tine  cu fiecare zi!!!bravo esti minunata!!si uite asa ai facut si din noi bucatarese deosebite!!multumim din suflet!!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 12 apr 2011, 17:46

Gabi, merci mult de tot pentru apreciere

chende maria
chende maria 12 apr 2011, 17:52

am sa incerc si eu ,sigur o sa fie foarte buna si e ceva nou .Mersi mult pentru toate retetele pe care le postezi.Sarbatori fericite!

nusica
nusica 13 apr 2011, 08:11

Nu am cuptor cu grade ,ce inseamna 180-200 grade?foc mare?poti pune si cimbru?mi-ar placea si niste aperitive haioase ,placute,pentru Pasti ;multumim Lena.

lena
Elena (lena) nusica 13 apr 2011, 08:16

Poti pune si cimbru - eu de obicei nu fac aperitive haioase si chitzibusite, nu am timp - dar gasesti pe alte site-uri sigur.

lena
Elena (lena) 13 apr 2011, 08:16

180-200 grade inseamna temperatura medie de coacere.

Mery75
Mery75 13 apr 2011, 12:52

Am reusit-o, e bestiala. Mersi LENA o sa fac si rulada pentru ca sigur mai postezi si altceva si vreau sa ma tin de tine. Esti o dulce.....

snaco26
snaco26 13 apr 2011, 16:44

Buna, Lena. Si eu iti citesc si chiar incerc retetele tale, care mi se par simple, dar tare bune. In legatura cu toba de pui 2 as vrea sa te intreb daca punga trebuie intepata, asa cum se mentioneaza in intructiunile ei de folosire, sau nu. Am folosit de multe ori astfel de punga, dar intotdeauna am intepat-o din loc in loc. La aceasta reteta ma gandesc ca daca o intep poate sa iasa sucul care se formeaza, dar daca nu o intep, mi-e teama sa nu se sparga in cuptor pt ca se umfla. Acum ma apuc sa pregatesc carnea si astept raspunsul tau ca sa o bag la cuptor.

lena
Elena (lena) 13 apr 2011, 19:40

Nu se intzeapa punga, ai dreptate - va iesi sucul si nu se va prinde toba. Te pup

snaco26
snaco26 13 apr 2011, 20:36

Asa am facut. Despre rezultat - vedem maine!

Kamessytta
Kamessytta 13 apr 2011, 22:38

Super lena....ma gandeam la inceput cand am citit reteta ca gelatina daca o coci 50 min isi pierde din proprietati dar daca zici ca iese bine si dupa cum vad in poza e superba chiar atunci o sa o fac fara frica.Multumim harnica doamna

tasica934
Tasica (tasica934) 14 apr 2011, 08:49

Buna. Cu siguranta o voi incerca pentru masa de Paste. Este minunat sa poti gati asa ceva din din carne de pasare.

Multumesc mult.

tasica934
Tasica (tasica934) 18 apr 2011, 09:21

Este absolut minunata aceasta toba. Am incercat-o. Se face foarte repede iar gustul este...delicios.

Multumesc.

nusica
nusica 19 apr 2011, 09:01

Mi-am cumparat tot ce-mi trebuie sa o fac pentru Pasti;am emotii,sper sa iasa bine; arata,in pozele tale,Lena ,excelent.

arissa
arissa 21 apr 2011, 17:25

Lena am si eu toba la cuptor dar ma uit si punga s-a umflat de a atins partea superioara a cuptorului.Cum o sa pun eu greutatile peste ea? Se dezumfla oare?

lena
Elena (lena) arissa 21 apr 2011, 17:32

Da, se dezumfla dupa ce o scoti, dar daca nu vrea, ii faci o gaura mica in varf, doar atat cat sa iasa putin aerul

arissa
arissa 21 apr 2011, 17:40

S-a cam spart punga.Vad ca a curs in tava.Sper sa mai iasa ceva.

arissa
arissa 21 apr 2011, 17:45

oare daca torn toata compozitia in tava si las sa se raceasca asa?

lena
Elena (lena) arissa 21 apr 2011, 17:47

Mai bine uscor cu o lingura sau polonic muta toata compozitia intr-o alta punga si o pui in tava curata. Din tava posibil s-o scoti mai greu, si sa nu curga..

arissa
arissa 21 apr 2011, 18:00

Gata, am mutat-o.Mersi mult pentru sfat.O sa vad rezultatul maine.Sarbatori fericite!

Luana
Luana 21 apr 2011, 23:40

Buna Lena,de la mii de kilometri de tara te-am descoperit  acum 3 zile si deja am facut reteta asta.Esti FANTASTICA.Explici clar si pe intelesul uneia ca mine..."novice".Azi fac pentru masa de Paste "rulada de pui invelita in cascaval".Tu cu retetele tale imi salvezi onoarea de "gospodina" in fata sotului meu.Multumesc mult .

Paste Fericit si tot binele din lume tie &utilizatorilor tai.Mii de pupicuri si pe curind.

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 22 apr 2011, 08:52

Multumesc mult Luana pentru aprecierea site-ului, ma bucur f.mult ca va place si este util. Spor la treaba si sa-mi spui cum ti-a iesit rulada cu cascaval

Luana
Luana 22 apr 2011, 12:14

Lena...URAAAAAAAAA..mi-a iesit "rulada de pui invelita in cascaval"!!!!!Toata minacarea de Paste am focut-o dupa retetele tale:toba 2,rulada,cozonac si friptura (dar am folosit  miel)."Pacatoasa" de mine n-am rezistat pina miine si am "gustat" azi putin din toate ..numai asa...sa vad cum au iesit....si mi-au iesit toate.Esti deja PRIETENA mea de la distanta si-ti multumesc din tot sufletul.Paste Fericit si sa-ti de-a Dumnezeu tot binele din lume.milioane de pupicuri

Mery75
Mery75 22 apr 2011, 13:09

LENA am promis ca fac PASTELE cu retetele tale. Iti multumesc pentru tot. PASTE FERICIT multa sanatate si tot ce-ti doresti tu alaturi de sotul tau si de minunea voastra. Te sarut si sarbatori fericite alaturi de toti utilizatorii acestui site. Va sarut fetelor pe toate si........spor la treaba...........HRISTOS A INVIAT

klaudya
kaya (klaudya) 24 apr 2011, 21:27

HRİSTOS A INVİAT !!  Sarbatori fericite si multumesc ptr reteta am facut-o ieri dar din lipsa de timp de abia azi pot sa zic ca este ceva superrrr mii de multumiri ptr toata munca depusa>:d<

Nota mea pentru reteta:
Kamessytta
Kamessytta 24 apr 2011, 23:38

Draga mea draga am facut si toba aceasta si rulada de pui cu cascaval si mi-au iesit superrr, perfecte au avut   un efect deosebit pe masa de Pasti si asupra mesenilor.Multumesc pentru ca existi!

ica
burlacu ica (ica) 25 apr 2011, 16:58

NU SE FIRBE CARNEA CA LA TOBA DE PORC ?

Mery75
Mery75 26 apr 2011, 11:54

ICA nu se fierbe carnea se prepara exact cum scrie LENA in reteta. Este ffffff buna toba, sa o faci.....sigur ai sa fi incantata de rezultat

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 05 dec 2011, 18:04

Tocmai a explodat punga in cuptor nu am mai patit pana acum ce fac??????? Cred ca pun tot intr-o alta punga si vedem!

lena
Elena (lena) Cristina Elena (Cri Elena) 05 dec 2011, 18:09

Mda, este neplacut dar nu grav - schimba punga acum sau atunci cand ramane pentru racit si presat.

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 05 dec 2011, 18:14

Acum am schimbat-o, o pun in cuptor se umfla iar si se lipeste de peretele de sus al cuptorului www.cookaround.com/yabbse1/images/smilies/cry.gif cred ca o schimb din nou ca s-a a adunat toata, s-a topti cred

lena
Elena (lena) 05 dec 2011, 18:18

Schimb-o dupa ce se fierbe carnea, ca de fapt rolul ei este mai important sa tina bine compozitia dupa ce se raceste. Am avut si eu asa un caz, de obicei pun tava cat mai jos in cuptor sa nu mai am aventuri.

Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 06 dec 2011, 16:58

Draga Lena iti multumesc din suflet pentru raspunsul tau, foarte draguta ca de obicei

Deci trebuie neaparat sa va spun toate peripetiile cu toba: dupa ce se sparge punga, se topeste dar nu destul cat sa iasa lichidul din ea! Hotarasc sa o las asa sa vad ce iese, dupa jumate de ora toba mea face spume ma gandesc acum chiar ca am gresit cu ceva, dar nu mai eram la comp, nu puteam cere ajutor asa ca am zis ca o las asa imposibil sa nu iasa ceva!

De la 7 jumate ieri seara pan la 6 jumate azi dimineata a stat cu greutati peste ea, apoi la frigider pan la ora 11!

E FANTASTICA!!!!!!!!!!!!!!! Nu am cuvinte, nici nu iti dai seama ca este toba light are un gust special ce te duce deja cu gandul la sarbatori! Normal ca nu o sa ramana nimic pan la sarbatori asa ca voi repeta reteta cat de curand!

 Lena 

Nota mea pentru reteta:
Cri Elena
Cristina Elena (Cri Elena) 13 dec 2011, 16:58

Dupa atatea peripetii nu puteam sa nu pun o poza servita cu piure de conopida! Extraordinara!

Poza mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 23 dec 2011, 21:55

Lena, vin tare din urma! Am comis-o si pe asta! Ii dau 5 puncte fara discutie! Cu modificarile de rigoare..adica am avut doar vreo 600 g de piept de pui, am pus in plus mustar cu hrean si 2 lingurite de sos de soia. Recomad sa o faceti, iese indiscutabil! Multumiri si pentru reteta asta! Pun acum si dovezi!

Poza mea pentru reteta:
veronica cluj
Veronica-Daniela (veronica cluj) 23 dec 2011, 21:56

Si inca o poza...artistica!

Poza mea pentru reteta:
crismi
crismi 03 feb 2012, 16:45

Multumesc pentru reteta.Chiar daca n-a iesit la fel de aspectuoasa ca a ta (am in casa un soricel caruia tare ii place boiaua, pe care o mananca de zici ca e zahar, si din cauza caruia am ramas fara acest condiment in casa), la gust a fost foarte buna. Am facut-o doar din pulpe dezosate, fara piept de pui. Am servit-o langa salata de ciuperci, a carei reteta am postat-o pe site.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
renesmee
renesmee 26 dec 2014, 13:35

Am făcut si eu...o ieșit foarte gustoasa... Mulțumesc pentru rețetele deosebite..

Nota mea pentru reteta:
Mada84
Mada84 16 feb 2015, 14:16

Buna ziua! Pot sa folosesc si ''Punga magica'' ? Cele care au si  condimente? As vrea sa folosesc doar punga...

Multumesc!

lena
Elena (lena) Mada84 16 feb 2015, 14:22

Cred ca puteti, tot este pentru cuptor.

Lidia b
Lidia b 19 oct 2015, 10:57

Pot sa pun si bucatele de ficat pipote si inimioare de pui?

AdrianDamatale422
Adrian Damatale (AdrianDamatale422) 21 oct 2016, 13:21

Buna ziua,

Gelatina nu-si pierde proprietatile daca este introdusa cu compozitia la cuptor la 180-200 grade?Pe plic scrie o temp. de max 60 grade.

lena
Elena (lena) Adrian Damatale (AdrianDamatale422) 21 oct 2016, 13:34

Asta ma gandeam si eu o data, dar sa stiti ca e bine, nu-si pierde proprietatile.

AdrianDamatale422
Adrian Damatale (AdrianDamatale422) 21 oct 2016, 14:32

Gelatina se pune praf?direct din plic sau trebuie dizovata inainte?

lena
Elena (lena) Adrian Damatale (AdrianDamatale422) 21 oct 2016, 16:11

Direct din plic.

AlinaBeschea158
Alina Beschea (AlinaBeschea158) 29 nov 2016, 16:09

Buna. Se poate pune in sticla dupa ce o coc la cuptor? Adica sa o scot din punga si sa o mut in sticla pentru a avea acea forma frumoasa? Multumesc frumos. 😗😗😗

lena
Elena (lena) Alina Beschea (AlinaBeschea158) 30 nov 2016, 09:59

Da, sigur, numai sa nu fie foarte fierbinte ca se topeste sticla.

Cand e calda o turnati si e o solutie buna :)

AlinaBeschea158
Alina Beschea (AlinaBeschea158) Elena (lena) 02 dec 2016, 11:05

Multumesc mult😘😘😘

Ina50
Ina50 13 dec 2016, 12:29

Buna Elena,

urmaresc de ceva vreme retetele tale, multe le-am incercat si au fost foarte apreciate de ai mei, dar nu am indraznit sa las nici un comentariu pana acum.

As vrea sa incerc aceasta reteta de sarbatoridar am o intrebare. Daca folosesc piept si pulpe de curcan de tara (carnea e  mai tare ) timpul de preparare cu cat ar trebui prelungit? gelatina nu-si pierde din proprietati?

multumesc mult!

lena
Elena (lena) Ina50 13 dec 2016, 12:55

Ma bucur Ina ca mi-ai scris, eu sunt femeie si gospodina simpla, asa ca nu ezitati :)

Paradoxul aici este ca nu-si pierde din proprietati, chiar daca fierbe, poti sa le tii 1 ora si tai bucati mai mici, va fi bine.

Ina50
Ina50 Elena (lena) 13 dec 2016, 14:08

multumesc pt.raspunsul tau rapid

am sa incerc si o sa-ti scriu cum a iesit

MarinelaBalan200
Marinela Balan (MarinelaBalan200) 13 dec 2016, 17:57

punga in care se pune carnea la copt e speciala? care rezista la temperatura? se poate folosi staniol? multumesc mult

lena
Elena (lena) Marinela Balan (MarinelaBalan200) 14 dec 2016, 10:54

Da, este o punga speciala pentru fripturi, se vinde de obicei in magazine pe langa raftul cu staniol. Nu prea as recomand staniolul, se rupe si nici nu ar fi bine sa fiarba acolo impreuna cu carnea. Mai bine faceti direct in forma de chec si pe urma cand se raceste si preseaza, puneti tava pt vreo 10 secunde in apa fierbinte si rasturnati pe masa, asa va iesi toba fara efort.

PopConstantin378
Pop Constantin (PopConstantin378) 14 dec 2016, 01:40

Am facut-o si e teribila!Fina,usoara,de senzatie!Pentru evenimente deosebite o recomand cu caldura!Sa aveti succes!

CernatDenisa515
Cernat Denisa (CernatDenisa515) 20 dec 2016, 20:46

In primul rand tin sa va multumim pentru retelele minunate pe care le oferiti!!

O intrebare am: am o gaina de tara..ar trebui lungit timpul de stat la cuptor?

lena
Elena (lena) Cernat Denisa (CernatDenisa515) 21 dec 2016, 10:20

La gaina de tara recomand mai intai sa faceti bucatile putin mai mici si cu 15-20 de minute tineti mai mult in cuptor, dar eventual mai micsorati putin temperatura spre final.

Si cu mare placere, sa aveti spor la gatit si pofta buna!

CernatDenisa515
Cernat Denisa (CernatDenisa515) Elena (lena) 21 dec 2016, 22:22

Multumesc din suflet. Sarbatori fericite!

buc?t?riemd
Rodica Rodica (buc?t?riemd) 21 dec 2016, 23:54

Salut, Lena, spune-mi, te rog, e posibil de pus și inimioare sau pipote de găină printre carne? Mulțumesc anticipat!

lena
Elena (lena) Rodica Rodica (buc?t?riemd) 22 dec 2016, 09:22

Da, sigur ca se poate!

piti
Daniela (piti) 27 dec 2016, 20:37

Foarte buna!Lena ești mereu lăudată la masa :-).Mulțumesc!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Daniela (piti) 28 dec 2016, 10:10

Ma bucur mult! Multumesc mult de comentariu si apreciere, chiar conteaza :)

Ina50
Ina50 27 ian 2017, 14:30

Buna Lena, am incercat aceasta reteta, foarte gustoasa, dar am ratat-o la consistenta. Avand curcan de tara, am lasat-o mai mult decat trebuia la cuptor si s-a copt mai mult, iar alta greseala pe care am facut-o este alegerea tavii- prea mica. Dar orice esec se poate repara cu putina inspiratie, asa ca nu mi-a ramas decat sa tai toba cubulete, sa o combin cu cite un cubulet de ananas si unul de cascaval puse pe scobitoare si le-am asezat pe platou alaturi de alte aperitive.La final totul e bine cand se termina cu bine. Scriu experienta mea pt.ca alte gospodine sa incerce sa evite lucrurile astea.

Pastrama din piept de curcan a iesit excelenta. Am facut-o deja de 2 ori de la Craciun pana acum, iar salata "delicioasa" a devenit preferata fiului meu.

Multumesc pt.munca depusa!

lena
Elena (lena) Ina50 30 ian 2017, 20:37

Multumesc mult de mesaj si pofta mare!

OrjanuCarmen959
Orjanu Carmen (OrjanuCarmen959) 16 feb 2017, 22:27

Gelatina pusa asa din plic sau dizolvata ??

lena
Elena (lena) Orjanu Carmen (OrjanuCarmen959) 16 feb 2017, 22:43

Asa din plic.

renesmee
renesmee 30 oct 2017, 20:08

Sunteți de-o admirație woaww... felicitările mele pentru toate rețelele... stimă și respect Lalena...

lena
Elena (lena) renesmee 30 oct 2017, 20:40

Multumesc mult si eu!

MonicaTitieanu776
Monica Titieanu (MonicaTitieanu776) 25 aug 2018, 13:42

Lena, pot folosi si porc in loc de pasare?Pulpa sau ceafa? Nu imi plac restul,ficat si altele..Multumesc!

lena
Elena (lena) Monica Titieanu (MonicaTitieanu776) 25 aug 2018, 13:46

Da, sigur se poate!

MonicaTitieanu776
Monica Titieanu (MonicaTitieanu776) Elena (lena) 25 aug 2018, 14:52

Sa o fierb inainte(asa am citit pe unele site-uri) sau se patrunde si asa direct? Scuze ca te bat la cap,am o zi de nastere maine si vreau sa iasa musai! Si am deja preparate din pasare,de aceea...Multumesc!

lena
Elena (lena) Monica Titieanu (MonicaTitieanu776) 25 aug 2018, 15:06

Daca e ceafa, se patrunde bine 😉

DariaSovei472
Daria Sovei (DariaSovei472) 07 dec 2018, 20:04

Buna seara !Pot sa pun punga intr o tava mai mare iar cand o scot din cuptor sa o asez in forma de cozonac?

lena
Elena (lena) Daria Sovei (DariaSovei472) 07 dec 2018, 20:08

Da, puteti incerca.

violeta.nuky
violeta.nuky 23 dec 2018, 12:18

Ma uit pe video si vad ca nu ai sigilat bine punga.Ma uit pe poze si vad ca ai sigilat-o.Care crezi ca e mai bine de facut?Acum preincalzesc cuptorul si o bag.Cu stima, Violeta

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) violeta.nuky 23 dec 2018, 12:19

E bine oricum.

violeta.nuky
violeta.nuky 23 dec 2018, 12:22

Multam mult.Sarbatori fericite,cu toata stima,Violeta