Tobă de pui/curcan Rețetă VIDEO
Și acum a venit timpul de o rețetă de tobă de pui (sau puteți să faceți tobă de curcan) pe care v-o propun pentru masa festivă - este rețeta mea preferată de tobă, dar chiar și copiii o mănâncă cu mare plăcere, deci preferata tuturor :)
Mai am o tobă de pui pe site, ceva mai diferită ca mod de preparare și o găsiți aici: Rețeta de tobă de pui, dar puteți combina cumva aceste 2 rețete, sugestie de la una din cititoarele site-ului - faceți carnea la cuptor, fără pungă și pentru formă o puteți muta într-o sticlă de la apă, dar cu condiția să răciți puțin compoziția înainte. Este foarte delicioasă - mai colorată, un pic picantă, chiar merită încercată și servită la o masă festivă.
Eu o fac și pentru mic dejun, în loc de mezelurile clasice, și ca o mâncare - gen piftie - o combin cu salată sau legume sotate.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Pulpe de pui dezosate și fără piele
700 g
●
Usturoi (cățeii)
3 buc
sau 1 linguriță de usturoi granulat uscat
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Boia ardei dulce
2 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pregătim carnea - o curățăm și spălăm bine.
Pas 2
O tăiați pe toată felii lungi și subțiri.
Pas 3
Peste carne puneți toate mirodeniile, usturoiul pisat și gelatina.
Pas 4
Amestecați bine totul - să nu vă fie frică să puneți și mâinile la treabă :)
Pas 5
Acest amestec se pune într-o pungă de friptură - o vedeți în poză.
Pas 6
Legați bine punga, și o puneți într-o tavă de chec/cozonac. Dați la cuptor, la 180-200 grade pentru 45-50 de minute.
Pas 7
Așa arată carnea gata, fierbinte, scoasă din cuptor.
Lăsați 20-30 de minute să se mai răcorească, apoi cu o lingură încercați s-o mai agitați puțin, apăsând deasupra pungă să pătrundă zeama mai multă printre bucățile de carne coapte.
Pas 8
Și pentru a avea o tobă perfectă, să fie cuprinsă toată de jeleu - va trebui să puneți niște greutate peste ea până se răcește.
Eu am pus o tavă de chec, de aceeași dimensiune cu cea în care am făcut toba - și am încărcat-o cu tot ce aveam mai greu prin bucătărie (dar nu puneți mai mult de 2 kg, va apăsa prea tare și zeama va ieși complet de printre bucățile de carne, deci toba va fi prea uscată). Am făcut toba seara și am lăsat-o peste noapte, așa presată, până s-a răcit complet.
Pas 9
Dimineața am scos greutățile și am pus tava pentru câteva ore la frigider, să se întărească mai bine gelatina.
Pas 10
Apoi scoateți punga și toba este gata de feliat și servit.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10-12 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
120 min
Data publicării:
Notă:
5 (11 voturi)
Colecții:
Carne de Pui,
Mâncăruri diverse,
Mâncăruri dietetice,
Mâncăruri diverse VIDEO,
Rețete ușoare,
Pui,
Carne de Curcan,
Aperitive cu Carne,
Aperitive,
Mâncăruri low carb cu carne,
Mâncăruri cu CARNE