Paste Carbonara Rețetă VIDEO

Paste Carbonara

Pastele sau Spaghete Carbonara este încă o mâncare pe care o știam mai mult din meniurile restaurantelor, dar uite cum trece timpul și îți dai seama că de fapt este o mâncare f. simplă și deosebit de gustoasă, mare păcat să nu o faceți și acasă. Cu această rețetă de spaghete Carbonara puteți să mai diversificați meniul familiei - știu că pastele cu brânză sunt bune, dar niște Paste Carbonara vor da o altă notă.

Sunt discuții multe la cum se fac cu adevăratele pastele Carbonara, italienii de fapt nu le fac cu smântână, amestecă gălbenușurile cu apă în care au fiert pastele - și așa aveți paste carbonara fără smântână. Eu sinceră să fiu, sunt pentru această variantă numai în cazul în care nu aveți la îndemână smântână dulce, dar varianta cu smântână este mult-mult mai gustoasă și bună.

Dacă vreți paste carbonara fără ouă, atunci folosiți numai smântână dulce, altă soluție nu prea este.

Puteți aici să folosiți orice tip de paste vă plac - spaghetti, penne, fusili, etc - gustul nu se schimbă, important este să le fierbeți "al dente", nu le lăsați să fiarbă de capul lor :)

Ingrediente

Paste
500 g
   
Gălbenușuri de ou
4 buc
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
250 ml
sau smântână dulce pt gătit - dacă nu aveți smântână folosiți 250ml de apă în care au fiert pastele - de fapt așa este în rețeta "mama"
Bacon
100 g
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
dacă sunt mai mici, puneți 4-5 bucăți
Sare, piper
0.5 lingurite
după gust
Parmezan
50 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Fiindcă pastele Carbonara se fac și se servesc imediat fierbinți, procesul de preparare trebuie bine structurat, deci aveți grijă la pașii rețetei.

Mai întâi se pregătesc toate ingredientele, apoi facem semipreparate fără să ne apucăm efectiv de gătit la plită.

Deci, într-un bol se bat gălbenușurile cu smântâna dulce, sare și piper.

 

Paste Carbonara - Pas 1
Pas 2

Baconul se taie julien, usturoiul se mărunțește bine.

Paste Carbonara - Pas 2
Pas 3

Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe cutie - în mod normal, fierbeți apa cu sare, adăugați pastele și aveți grijă să nu le răsfierbeți.

Paste Carbonara - Pas 3
Pas 4

Când sunt gata le scurgeți de apă și lăsați deoparte.

Paste Carbonara - Pas 4
Pas 5

Acum repede puneți baconul într-o tigaie încinsă bine, amestecați periodic.

Luați 2-3 linguri din baconul rumenit și lăsați la o parte, pentru a orna farfuriile.

Paste Carbonara - Pas 5
Pas 6

După ce se rumenesc bine și lasă grăsime, adăugați usturoiul - mai lăsați 1 minut și amestecați periodic.

Paste Carbonara - Pas 6
Pas 7

Puneți pastele în tigaia cu bacon, amestecați bine și mai lăsați 2-3 minute pe foc. Asta se face ca să încălziți pastele care între timp puțin se răcesc.

Și luați tigaia de pe foc!

Paste Carbonara - Pas 7
Pas 8

Imediat turnați amestecul de gălbenușuri cu smântână și amestecați bine.

Dacă nu luați tigaia de pe foc, acestea se vor transforma într-o omletă și pastele vor fi uscăcioase.

Deci, pastele să fie fierbinți dar nu pe foc.

Paste Carbonara - Pas 8
Pas 9

Și gata, le serviți imediat, presărate cu brânză(parmezan de preferat:), puțin piper măcinat și acele bucățele de bacon prăjit lăsate la o parte.

Poftă Bună!

Paste Carbonara - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 porții)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Arrtemiss
Arrtemiss 10 Feb 2012, 10:51

Arata minunat . Sunt o mare fana a pastelor ...deci sigur voi incerca aceasta reteta 

spiriduena
elena (spiriduena) 10 Feb 2012, 17:40

Foarte bune. Eu pun ceapa taiata fin, inabusita,  peste care pun smantana si branza topita triunghi si  ierburi aromatice;iese ca un sos.Prajesc baconul,  fac sosul si abia apoi pun pastele la fiert;  le scurg fara sa mai pun apa rece peste ele, pun doar o lingura de ulei de masline (asa nu se lipesc intre ele) si le amestec imediat cu sosul si baconul.

Nota mea pentru rețetă:
huhtamaki
Geanina (huhtamaki) 12 Feb 2012, 11:04

am incercat si eu reteta aseara si mi-a iesit grozav! super de gustoase!

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 12 Feb 2012, 22:53

Le-am incercat fiind foarte curioasa de gust. Rezultat: Si eu si sotul meu ne-am delectat ca niste adevarati gurmanzi :)

Poza mea pentru rețetă:
Katrin
Katrin 19 Mar 2014, 19:51

DELICIOASE! Poza nu am, fiindca au fost prea bune si eram si prea flamanzi ca sa mai si pozez :) Multumesc Lena inca o data !!!  

Vic
Vic 20 May 2014, 21:02

"Daca nu luati tigaia de pe foc, acestea se vor transforma intr-o omleta si pastele vor fi uscacioase." ,hai nu zau ,  eu fac cu tigaia pe foc si fac in alti pasi si iese bestial :D

geo.mih
geo.mih 11 Jun 2014, 00:06

le-am incercat si mi-au iesit delicioase.

Melanie
Melanie 28 Apr 2015, 14:18

Desi fac paste carbonara de ceva timp, deja din ochi, am zis sa incerc si aceasta reteta. Mi-au iesit f bune. Am fost surprinsa sa vad ca sunt atar de putine comentarii. Si cu aceasta reteta ai dovedit inca o data ca ai un simt al proportiilor ingredientelor f bun! Felicitari! O poza cand inca nu erau gata deoarece le-am mancat imediat dupa preparare, cum de altfel ai si recomandat!😃

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
RRaluca
RRaluca 14 Oct 2015, 23:47

Super bune!! Soțul meu este încântat de aceste paste si le savurează de fiecare data cu foarte mare plăcere. Mulțumim!!

ArtLover
ArtLover 07 Jan 2016, 15:21

La punctul 8 nu am citit tot ce scria si nu am oprit focul. Am refacut reteta si a2a oara a iesit tare bun.

Nota mea pentru rețetă:
Robin542
Robin542 18 Aug 2016, 12:46

Buna:) 

In primul rand si-n primul rand vreau sa vin cu laude:)

Imi place de seitul tau si de felul in care faci si spui lucrurile.

Nu sunt multe seituri pe net, din cele pe care EU le-am "rasfoit", care sa imi placa la fel de mult. 

Am avut totdeauna o atractie fata de seitul tau datorita autenticitatii retetelor. Inventii in bucatarie stiu si io sa fac, chiar daca sunt barbat:) din ardeal. Mai precis din Cluj.

Acetsea fiind spuse, am ramas dezamagit citind reteta de Spagetti Carbonara:(

Nu am citit-o pana azi din cauza ca eu am facut mancarea asta in ultimii 15-18 ani, dupa reteta ADEVARATA. Da, sunt pana si in Italia cateva variatiuni insa diferentele sunt mici, comparativ cu reteta ta. 

Vorba unei femei in varsta care inca si-n ziua de astazi lucreaza in bucataria restaurantului de familie " smantana dulce( io o stiu de frisca nebatuta/proaspata)(smantana este ca procedeu de fabricatie si ca produs final cu totul si cu totul altceva)(frisca ne batuta fiind lichida iar smantana, ei bine e smantana, nu curge :).....)............este o blasfemie :)

Asa zicea ea si tot asa zic si io.

Pana nu ai gustat mancarea asta facuta asa ca la mama ei acasa, nu stii ce gust are. 

Uite ca sa nu vina care mai de care cu comentarii, stiu io.......cum or fi ele :) poti/puteti vedea pe linkurile astea cum se face Spagetti carbonara, o reteta din zona Romei. Probabil ca nu-i chiar usor de gasit Pecorino Romano in Romania, dar merge si cu Parmezan. 

www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch

Sper sa va placa si voua la fel de mult reteta autentica :)

lena
Elena (lena) Robin542 21 Aug 2016, 18:26

Aveti dreptate, multumesc pentru apreciere, sunt bucuroasa ca va plac retetele :)

Sunt deschisa la sugestii si retete noi si vechi, aceasta este o varianta(adevarul este ca are cam multi ani, cam pe cand am inceput eu mai serios sa bucataresc), foarte delicioasa dar si cele pe care mi le-ati aratat chiar le voi incerca cu prima ocazie.

Par delicioase si frumoase, imi place si mie sa ma uit pe retetele italiene a lui Jamie :)

Constantin Arcan
Constantin Arcan Elena (lena) 24 Oct 2016, 08:55

dar cand am avut PANCETA am folosit-o in loc de baconn.Restul e perfect.Dl.Robin 542 mai invata POLITETA.

In plus pune mana pe cartea italien food.

Melanie
Melanie 18 Aug 2016, 17:20

Sincer, nu cred ca se poate prepara nimic "autentic" decat in locul "nasterii" lui si numai cu ingredientele de acolo. Deci, aceasta reteta nu cred ca s-a dorit a fi autentica, cum de altfel sunt multe. Ideea e sa facem in casa, cu ingredientele la care are acces o gospodina din Romania, preparate din alte tari.

Irina black
Irina black 10 Nov 2016, 23:14

Eu pun ciolan afumat in loc de bacon si mananci si dupa ce simti ca ai crapat... tot secretul sta in galbenusuri!

Nota mea pentru rețetă:
Janeth
Janeth 20 Feb 2017, 16:23

O reteta delicioasa! Eu folosesc smantana grasa, de la tara, si pastele ies perfecte.

Irina black
Irina black 28 Jan 2018, 16:16

Delicioase! Din nou!

Am folosit pastele din poza si am imbogatit cu cateva ciupercute, dupa gust 😁

Pupici Lena!

Poza mea pentru rețetă:
carab?manuela995
carabă manuela (carab?manuela995) 16 Feb 2018, 15:45

Mmmmm.... nu mai gatisem de mult timp paste carbonara si am zis de ce nu? Am rumenit bine baconul( ceea ce eu nu faceam inainte) si am folosit 200 de g - smanatana fermentata! Ce a iesit??? O cina usoara si foarte gustoasa!!!!!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: