Paste Carbonara Reteta VIDEO

Paste Carbonara

Pastele sau Spaghete Carbonara este inca o mancare pe care o stiam mai mult din meniurile restaurantelor, dar uite cum trece timpul si iti dai seama ca de fapt este o mancare f.simpla si deosebit de gustoasa, mare pacat sa nu o faceti si acasa. Cu aceasta reteta de spaghete Carbonara puteti sa mai diversificati meniul familiei - stiu ca pastele cu branza sunt bune, dar niste Paste Carbonara vor da o alta nota.

Sunt discutii multe la cum se fac cu adevaratele pastele Carbonara, italienii de fapt nu le fac cu smantana, amesteca galbenusurile apa in care au fiert pastele - si asa aveti paste carbonara fara smantana. Eu sincera sa fiu, sunt pentru aceasta varianta numai in cazul in care nu aveti la indemana smantana dulce, dar varianta cu smantana este mult-mult mai gustoasa si buna.

Daca vreti paste carbonara fara oua, atunci folositi numai smantana dulce, alta solutie nu prea este.

Puteti aici sa folositi orice tip de paste va plac - spaghetti, penne, fusili, etc - gustul nu se schimba, important este sa le fierbeti "al dente", nu le lasati sa fiarba de capul lor :)

Ingrediente

Paste
500 g
Galbenusuri de ou
4 buc
Smantana dulce 32%(dorna/milli)
250 ml
sau smantana dulce pt gatit - daca nu aveti smantana folositi 250ml de apa in care au fiert pastele - de fapt asa este in reteta "mama"
Bacon
100 g
Usturoi (catei)
2 buc
daca sunt mai mici, puneti 4-5 bucati
Sare,piper
0.5 lingurite
dupa gust
Parmezan
50 g

Pasi de urmat

1

Fiindca pastele Carbonara se fac si se servesc imediat fierbinti, procesul de preparare trebuie bine structurat, deci aveti grija la pasii retetei.

Mai intai se pregatesc toate ingredientele, apoi facem semipreparate fara sa ne apucam efectiv de gatit la plita.

Deci, intr-un bol se bat galbenusurile cu smantana dulce, sare si piper.

 

2

Baconul se taie julien, usturoiul se marunteste bine.

3

Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe cutie - in mod normal, fierbeti apa cu sare, adaugati pastele si aveti grija sa nu le rasfierbeti.

4

Cand sunt gata le scurgeti de apa si lasati deoparte.

5

Acum repede puneti baconul intr-o tigaie incinsa bine, amestecati periodic.

Luati 2-3 linguri din baconul rumenit si lasati la o parte, pentru a orna farfuriile.

6

Dupa ce se rumenesc bine si lasa grasime, adaugati usturoiul - mai lasati 1 minut si amestecati periodic.

7

Puneti pastele in tigaia cu bacon, amestecati bine si mai lasati 2-3 minute pe foc. Asta se face ca sa incalziti pastele care intre timp putin se racesc.

Si luati tigaia de pe foc!

8

Imediat turnati amestecul de galbenusuri cu smantana si amestecati bine.

Daca nu luati tigaia de pe foc, acestea se vor transforma intr-o omleta si pastele vor fi uscacioase.

Deci, pastele sa fie fierbinti dar nu pe foc.

9

Si gata, le serviti imediat, presarate cu branza(parmezan de preferat:), putin piper macinat si acele bucatele de bacon prajit lasate la o parte.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (3-4 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Arrtemiss
Arrtemiss 10 Feb 2012, 10:51

Arata minunat . Sunt o mare fana a pastelor ...deci sigur voi incerca aceasta reteta 

spiriduena
elena (spiriduena) 10 Feb 2012, 17:40

Foarte bune. Eu pun ceapa taiata fin, inabusita,  peste care pun smantana si branza topita triunghi si  ierburi aromatice;iese ca un sos.Prajesc baconul,  fac sosul si abia apoi pun pastele la fiert;  le scurg fara sa mai pun apa rece peste ele, pun doar o lingura de ulei de masline (asa nu se lipesc intre ele) si le amestec imediat cu sosul si baconul.

Nota mea pentru reteta:
huhtamaki
Geanina (huhtamaki) 12 Feb 2012, 11:04

am incercat si eu reteta aseara si mi-a iesit grozav! super de gustoase!

lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 12 Feb 2012, 22:53

Le-am incercat fiind foarte curioasa de gust. Rezultat: Si eu si sotul meu ne-am delectat ca niste adevarati gurmanzi :)

Poza mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 19 Mar 2014, 19:51

DELICIOASE! Poza nu am, fiindca au fost prea bune si eram si prea flamanzi ca sa mai si pozez :) Multumesc Lena inca o data !!!  

Vic
Vic 20 May 2014, 21:02

"Daca nu luati tigaia de pe foc, acestea se vor transforma intr-o omleta si pastele vor fi uscacioase." ,hai nu zau ,  eu fac cu tigaia pe foc si fac in alti pasi si iese bestial :D

geo.mih
geo.mih 11 Jun 2014, 00:06

le-am incercat si mi-au iesit delicioase.

Melanie
Melanie 28 Apr 2015, 14:18

Desi fac paste carbonara de ceva timp, deja din ochi, am zis sa incerc si aceasta reteta. Mi-au iesit f bune. Am fost surprinsa sa vad ca sunt atar de putine comentarii. Si cu aceasta reteta ai dovedit inca o data ca ai un simt al proportiilor ingredientelor f bun! Felicitari! O poza cand inca nu erau gata deoarece le-am mancat imediat dupa preparare, cum de altfel ai si recomandat!😃

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
RRaluca
RRaluca 14 Oct 2015, 23:47

Super bune!! Soțul meu este încântat de aceste paste si le savurează de fiecare data cu foarte mare plăcere. Mulțumim!!

ArtLover
ArtLover 07 Jan 2016, 15:21

La punctul 8 nu am citit tot ce scria si nu am oprit focul. Am refacut reteta si a2a oara a iesit tare bun.

Nota mea pentru reteta:
Robin542
Robin542 18 Aug 2016, 12:46

Buna:) 

In primul rand si-n primul rand vreau sa vin cu laude:)

Imi place de seitul tau si de felul in care faci si spui lucrurile.

Nu sunt multe seituri pe net, din cele pe care EU le-am "rasfoit", care sa imi placa la fel de mult. 

Am avut totdeauna o atractie fata de seitul tau datorita autenticitatii retetelor. Inventii in bucatarie stiu si io sa fac, chiar daca sunt barbat:) din ardeal. Mai precis din Cluj.

Acetsea fiind spuse, am ramas dezamagit citind reteta de Spagetti Carbonara:(

Nu am citit-o pana azi din cauza ca eu am facut mancarea asta in ultimii 15-18 ani, dupa reteta ADEVARATA. Da, sunt pana si in Italia cateva variatiuni insa diferentele sunt mici, comparativ cu reteta ta. 

Vorba unei femei in varsta care inca si-n ziua de astazi lucreaza in bucataria restaurantului de familie " smantana dulce( io o stiu de frisca nebatuta/proaspata)(smantana este ca procedeu de fabricatie si ca produs final cu totul si cu totul altceva)(frisca ne batuta fiind lichida iar smantana, ei bine e smantana, nu curge :).....)............este o blasfemie :)

Asa zicea ea si tot asa zic si io.

Pana nu ai gustat mancarea asta facuta asa ca la mama ei acasa, nu stii ce gust are. 

Uite ca sa nu vina care mai de care cu comentarii, stiu io.......cum or fi ele :) poti/puteti vedea pe linkurile astea cum se face Spagetti carbonara, o reteta din zona Romei. Probabil ca nu-i chiar usor de gasit Pecorino Romano in Romania, dar merge si cu Parmezan. 

www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch

Sper sa va placa si voua la fel de mult reteta autentica :)

lena
Elena (lena) Robin542 21 Aug 2016, 18:26

Aveti dreptate, multumesc pentru apreciere, sunt bucuroasa ca va plac retetele :)

Sunt deschisa la sugestii si retete noi si vechi, aceasta este o varianta(adevarul este ca are cam multi ani, cam pe cand am inceput eu mai serios sa bucataresc), foarte delicioasa dar si cele pe care mi le-ati aratat chiar le voi incerca cu prima ocazie.

Par delicioase si frumoase, imi place si mie sa ma uit pe retetele italiene a lui Jamie :)

Constantin Arcan
Constantin Arcan Elena (lena) 24 Oct 2016, 08:55

dar cand am avut PANCETA am folosit-o in loc de baconn.Restul e perfect.Dl.Robin 542 mai invata POLITETA.

In plus pune mana pe cartea italien food.

Melanie
Melanie 18 Aug 2016, 17:20

Sincer, nu cred ca se poate prepara nimic "autentic" decat in locul "nasterii" lui si numai cu ingredientele de acolo. Deci, aceasta reteta nu cred ca s-a dorit a fi autentica, cum de altfel sunt multe. Ideea e sa facem in casa, cu ingredientele la care are acces o gospodina din Romania, preparate din alte tari.

Irina black
Irina black 10 Nov 2016, 23:14

Eu pun ciolan afumat in loc de bacon si mananci si dupa ce simti ca ai crapat... tot secretul sta in galbenusuri!

Nota mea pentru reteta:
Janeth
Janeth 20 Feb 2017, 16:23

O reteta delicioasa! Eu folosesc smantana grasa, de la tara, si pastele ies perfecte.

Irina black
Irina black 28 Jan 2018, 16:16

Delicioase! Din nou!

Am folosit pastele din poza si am imbogatit cu cateva ciupercute, dupa gust 😁

Pupici Lena!

Poza mea pentru reteta:
carab?manuela995
carabă manuela (carab?manuela995) 16 Feb 2018, 15:45

Mmmmm.... nu mai gatisem de mult timp paste carbonara si am zis de ce nu? Am rumenit bine baconul( ceea ce eu nu faceam inainte) si am folosit 200 de g - smanatana fermentata! Ce a iesit??? O cina usoara si foarte gustoasa!!!!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: