Pilaf cu bulgur Reteta VIDEO

Pilaf cu bulgur

De fapt aceasta reteta nu este una de pilaf, ca din astea mai avem, dar sa va fac cunostinta cu bulgurul si cum se gateste. Aceeasi prietena care mi-a facut cadou taiteii de Cataif m-a facut "dependenta" de bulgur si pasta de ardei(dulce, in cazul meu). Mai bine de 1 an a devenit una din cerealele noastre preferate pentru pilaf si tot felul de garnituri cu legume.

Bulgurul este de fapt bobul de grau curatat de coaja si prefiert, se gateste f.repede, face pilaful sa fie bob cu bob si are textura foarte buna si interesanta.

Prima mea mancare gatita cu bulgur a fost doar un fel de garnitura/pilaf cu ceapa calita, pasta de ardei si bulgur. Toata familia a mancat cu mare placere si de atunci l-am recomandat la cine mi-a mai trecut pragul.

Se gaseste in magazinele cu specific arabesc, l-am vazut la Carrefour la raionul de produse arabesti, l-am cumparat si de pe internet la Karmel Shop. Va recomand sa-l incercati si neaparat va veti indragosti de el, are o aroma foarte placuta si textura perfecta.

Ingrediente

Bulgur
1 pahare
pahar de 250ml
Apa
2 pahare
acelasi pahar cu care masurati bulgurul
Piept de pui
1 buc
Morcovi
1 buc
Ceapa alba
1 buc
Pasta de tomate
1 lingurite
sau pasta de ardei gras
Sare
1 lingurite
dupa gust
Piper negru macinat
0.25 lingurite
dupa gust
Frunza de dafin
2 buc
optional
Ulei de floarea soarelui
50 ml

Pasi de urmat

1

Asa arata bulgurul mai de aproape.

Se spala in 2-3 ape ca si orezul, se scruge bine de apa.

2

Pregatiti si restul ingredientelor.

3

Pieptul de pui se taie feli subtiri.

4

Ceapa si morcovul se taie julien.

5

Intr-o tigaie adanca sau tuci cu fund gros incingeti bine uleiul.

Adaugati pieptul de pui, amestecati periodic pana scade toata apa din el.

6

Adaugati morcovul si ceapa, caliti impreuna inca 5 minute.

7

Adaugati pasta de ardei/rosii, amestecati bine, mai caliti 5 minute.

8

Puneti bulgurul, amestecati.

9

Turnati apa.

10

Potriviti de sare, piper, adaugati frunza de dafin si amestecati bine.

Cand incepe sa fiarba faceti focul mai mic si il lasati cam 10-15 minute.

11

Tot acest timp a fiert fara capac, observati ca s-a umflat, daca gustati din el este fiert.

Dar inca nu perfect :)

12

Sa-l aducem la starea lui ideala, inchideti focul si acoperiti oala cu capac.

Lasati asa sa se patrunda toate aromele timp de 20-30 de minute. Bulgurul va absorbi restul de zeama si va fi bob cu bob, nu cleios.

Observati ca nu am amestecat in el dupa ce a inceput sa fiarba cu tot cu mirodenii si apa.

13

Dupa acest timp il serviti cu orice va place - salata, muraturi, etc.

14

Si aici mai de aproape.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (6-7 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Comentarii

MashaL
MashaL 29 oct 2015, 13:48

Draga Lena ma bucur ca si tu ai descoperit aceasta cereala deosebita si gustoasa. Eu l-am intilnit des in Grecia si Cipru se face foarte des. Acolo il faceam des cu carne de porc stins cu vin alb si bulgur, apoi carne de vita marinata cu bulgur si fedea, din pacate aici in Italia inca nu am dat de dinsul. Eu il recomand la toti cu toate ca inca nu am incercat reteta la sigur este foarte gustoasa. 

ETA
ETA 29 oct 2015, 14:56

Arată delicios, se prepara repede, sper sa găsesc si eu cat de curând acest bulgur. Ma bucur ca ne prezinți o asemenea diversitate de retete!

Nota mea pentru reteta:
ETA
ETA 16 feb 2016, 14:54

Am găsit bulgur!!!( la Dm ). A ieșit o mancarica delicioasa! In timp ce se gătea mâncarea, am pregătit aluatul pt "prajitura rusească", bineînțeles ca tot a la Lena, care acum e in cuptor, miroase delicios! Cand s- a întors băiatul cel mare de la scoala m- a si intrebat ce miroase așa de bine. I- a plăcut si bulgurul, multumim Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 03 nov 2016, 00:48

Foarte gustos acest pilaf, eu pina azi fierbeam bulgurul a parte si faceam sos cu carne si fiecare isi punea peste bulgur . Dar acuma mai repede si mai putine tigai murdare.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Liliana243
Liliana Zlotea (Liliana243) 10 sep 2018, 22:16

N-am folosit niciodata pasta de ardei, a fost altceva. Chiar nu m-am asteptat sa se manance tot, mai ales ca baietii mei sunt cam reticenți in ce priveste mancarurile noi. A fost delicios!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: