Ingrediente
●
Banane
2 buc
bananele sa fie de marime medie si de preferat cat mai coapte
●
Zahar
2 linguri
optional
●
Praf de copt
2 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol amestecati 200g de faina cu 2 linguri de zahar(optional), 2 lingurite praf de copt si un varf de lingurita de sare.
Pas 2
Intr-o farfurie striviti bine cu furculita bananele(curatate de coaja).
Pas 3
In alt bol amestecati ingredientele umede - 2 oua, 220ml de lapte, 60ml ulei si piureul de banane de la pasul anterior.
Pas 4
Adaugati compozita de faina de la pasul 1 in bolul cu ingrediente umede.
Pas 5
Amestecati putin, dar nu insistati mult cu telul, chiar pot ramane si ceva cocoloase.
Lasati pe masa 10 minute.
Pas 6
Dupa 10 minute mai amestecati o data bine aluatul de pancakes si va apucati sa le prajiti.
Pas 7
Incingeti bine o tigaie, la prima clatita eu intotdeauna ung tigaia cu putin ulei, dar sterg surplusul cu un servetel.
Pas 8
Turnati aproximativ 1/3 din polonic cu aluat in tigaie.
Sau 1 lingura mare, daca folositi in loc de polonic.
Lasati putin aluatul sa se distribuie singur, apoi usor cu polonicul sau lingura ii dati forma de cerc.
Pas 9
Focul sub tigaie trebuie sa fie mic, altfel riscati sa le ardeti prea repede.
Asteptati pana apar multe bule de aer pe suprafata clatitei.
Pas 10
Apoi repede o intoarceti cu spatula pe partea opusa si mai lasati 2 minute.
Pas 11
Scoateti clatita astfel prajita pe o farfurie si continuati cu urmatoarea pana terminati tot aluatul.
Din acest aluat eu am obtinut aproximativ 20 de clatite.
Pas 12
Serviti pancakes-urile cu banane calde ca oricare altele - miere, dulceata, sirop de artar, iaurt, crema de ciocolata, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
20 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)