Ingrediente
●
Banane
2 buc
bananele să fie de mărime medie și de preferat cât mai coapte
●
Zahăr
2 linguri
opțional
●
Praf de copt
2 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol amestecați 200g de făină cu 2 linguri de zahăr(opțional), 2 lingurițe praf de copt și un vârf de linguriță de sare.
Pas 2
Într-o farfurie striviți bine cu furculița bananele(curățate de coajă).
Pas 3
În alt bol amestecați ingredientele umede - 2 ouă, 220ml de lapte, 60ml ulei și piureul de banane de la pasul anterior.
Pas 4
Adăugați compoziția de făină de la pasul 1 în bolul cu ingrediente umede.
Pas 5
Amestecați puțin, dar nu insistați mult cu telul, chiar pot rămâne și ceva cocoloașe.
Lăsați pe masă 10 minute.
Pas 6
După 10 minute mai amestecați o dată bine aluatul de pancakes și vă apucați să le prăjiți.
Pas 7
Încingeți bine o tigaie, la prima clătită eu întotdeauna ung tigaia cu puțin ulei, dar șterg surplusul cu un șervețel.
Pas 8
Turnați aproximativ 1/3 din polonic cu aluat în tigaie.
Sau 1 lingură mare, dacă folosiți în loc de polonic.
Lăsați puțin aluatul să se distribuie singur, apoi ușor cu polonicul sau lingura îi dați forma de cerc.
Pas 9
Focul sub tigaie trebuie să fie mic, altfel riscați să le ardeți prea repede.
Așteptați până apar multe bule de aer pe suprafața clătitei.
Pas 10
Apoi repede o întoarceți cu spatula pe partea opusă și mai lăsați 2 minute.
Pas 11
Scoateți clătita astfel prăjită pe o farfurie și continuați cu următoarea până terminați tot aluatul.
Din acest aluat eu am obținut aproximativ 20 de clătite.
Pas 12
Serviți pancakes-urile cu banane calde ca oricare altele - miere, dulceață, sirop de arțar, iaurt, cremă de ciocolată, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
20 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)