Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată Rețetă VIDEO

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată

Am reușit să impresionez cu această prăjitură colorată și frumoasă nu doar familia, dar chiar și singură pe mine, se prepară foarte simplu, rapid, ieftin și uitați ce minunată este! Fetele mele erau foarte curioase cum de am reușit să montez aceste straturi colorate, singure nu au reușit să se prindă, deși metoda este banală și simplă. Maria a cerut continuu prăjitura Zebra, deși nu e mare amatoare de dulciuri, fiindcă este foarte moale, fragedă și aromată.

Recomand cu mare încredere să o încercați, piure de dovleac eu am întotdeauna la îndemână, îl congelez după această metodă și doar îl scot din timp din congelator. Dar oricum îl puteți prepara rapid la cuptor, microunde sau pe aburi.

Ingrediente

Piure de dovleac
200 g
   
Coajă de portocală rasă
1 lingurita
opțional
Ouă
4 buc
   
Zahăr
250 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Esență de vanilie
2 lingurite
   
Ulei
100 ml
   
Lapte bătut/iaurt/chefir
160 g
   
Făină albă
300 g
   
Praf de copt
2 lingurite
   
Cacao pudră
40 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Înt-un bol mic amestecați piureul de dovleac cu coaja rasă de la o portocală.

Este opțional acest pas, puteți lăsa piureul simplu, dar cu coaja prăjitura va fi ceva mai aromată.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 1
Pas 2

Înt-un bol mai mare puneți 2 ouă, 125g de zahăr, un vârf de linguriță sare și 1 linguriță esență de vanilie.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 2
Pas 3

Amestecați cu mixerul până compoziția devine spumă albă, apoi adăugați treptat 50ml de ulei.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 3
Pas 4

Puneți piureul de dovleac, amestecați.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 4
Pas 5

Adăugați 170g de făină și 1 linguriță praf de copt.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 5
Pas 6

Amestecați bine cu un tel sau mixer, până compoziția este uniformă și fără cocoloașe.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 6
Pas 7

În alt bol puneți iarăși 2 ouă, 125g de zahăr, un vârf de linguriță sare și 1 linguriță de vanilie.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 7
Pas 8

Mixati până se face spumă albă compoziția și treptat turnați 50ml de ulei.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 8
Pas 9

Puneți 160g de iaurt/kefir, observați că al meu este ceva mai lichid, așa recomand să-l alegeți.

Amestecați bine.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 9
Pas 10

La final adăugați 130g de făină, 1 linguriță praf de copt și 40g de cacao.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 10
Pas 11

Amestecați bine cu telul sau mixerul până compoziția este uniformă și fără cocoloașe.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 11
Pas 12

Acum avem 2 aluaturi - cu dovleac și cacao.

Așterneți cu hârtie de copt o tavă de 24-26cm în diametru.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 12
Pas 13

Puneți în mijlocul tăvii 2 linguri de aluat cu cacao.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 13
Pas 14

Exact în mijloc și deasupra aluatului de cacao, puneți 2 linguri de aluat cu dovleac.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 14
Pas 15

Continuați să puneți alternativ 2 și 2 linguri din fiecare aluat, exact în mijlocul stratului anterior.

Nu îl întindeți, nu scuturați, aluatul singur se dispersează dinspre mijloc spre margini.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 15
Pas 16

La final veți obține așa o prăjitură zebra cu dovleac și cacao, în straturi, foarte colorată și frumoasă.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 16
Pas 17

O coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 50-60 de minute. La final puteți face testul scobitorii, pentru a fi siguri că nu-i crudă în mijloc.

Lăsați să se răcească complet.

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 17
Pas 18

Și o secțiune mai aproape - foarte fragedă, moale, aromată, delicioasă!

Poftă Bună!

Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată - Pas 18

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 portii (tavă de 24 sau 26cm)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

eduardu
Eduardu (eduardu) 08 Mar 2022, 17:58

Bun,bun! Am pus nuca deasupra.

O primavara frumoasa,cu pace in lume!

Poza mea pentru rețetă:
Anastasia H
Anastasya Nathania (Anastasia H) 20 May 2022, 09:46

Copiilor le place mult această prăjitură, nu doar pentru că este gustoasa, ci și pentru felul în care arată. Mie îmi place că adaug dovleacul in ea. Mă întreb dacă aș putea înlocui făină albă cu alte tipuri de făină (hrișcă, naut, sau integrala de grau, secară etc).

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Anastasya Nathania (Anastasia H) 20 May 2022, 10:22

Ma bucur mult Anastasia ca v-au placut retetele!

Aici merge de inlocuit dar cu grija, la inceput in proportii mai mici si apoi de vazut.😉

Anastasia H
Anastasya Nathania (Anastasia H) Elena (lena) 03 Jun 2022, 19:09

După ce voi incerca, revin cu detalii :)

Anastasia H
Anastasya Nathania (Anastasia H) 20 May 2022, 09:49

Am făcut-o și cu ulei de floarea-soarelui cu miros, se simte gustul. Presupun că mergea bine cu ulei de cocos...