Prăjitura Zebra cu dovleac și ciocolată Rețetă VIDEO
Am reușit să impresionez cu această prăjitură colorată și frumoasă nu doar familia, dar chiar și singură pe mine, se prepară foarte simplu, rapid, ieftin și uitați ce minunată este! Fetele mele erau foarte curioase cum de am reușit să montez aceste straturi colorate, singure nu au reușit să se prindă, deși metoda este banală și simplă. Maria a cerut continuu prăjitura Zebra, deși nu e mare amatoare de dulciuri, fiindcă este foarte moale, fragedă și aromată.
Recomand cu mare încredere să o încercați, piure de dovleac eu am întotdeauna la îndemână, îl congelez după această metodă și doar îl scot din timp din congelator. Dar oricum îl puteți prepara rapid la cuptor, microunde sau pe aburi.
Deoarece folosim Youtube (oferit de Google) pentru reteta video, avem nevoie de consimtamantul tau in categoriile
- Stocarea și/sau accesarea informațiilor de pe un dispozitiv
- Selectarea reclamelor de bază
- Crearea unui profil de reclame personalizate
- Selectarea reclamelor personalizate
- Măsurarea performanței reclamelor
- Aplicarea cercetărilor de piață pentru a genera informații despre audiență
- Dezvoltarea și îmbunătățirea produselor
in
Centrul de preferinte pentru confidentialitate
Ingrediente
●
Coajă de portocală rasă
1 lingurita
opțional
●
Esență de vanilie
2 lingurite
●
Lapte bătut/iaurt/chefir
160 g
●
Praf de copt
2 lingurite
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Înt-un bol mic amestecați piureul de dovleac cu coaja rasă de la o portocală.
Este opțional acest pas, puteți lăsa piureul simplu, dar cu coaja prăjitura va fi ceva mai aromată.
Pas 2
Înt-un bol mai mare puneți 2 ouă, 125g de zahăr, un vârf de linguriță sare și 1 linguriță esență de vanilie.
Pas 3
Amestecați cu mixerul până compoziția devine spumă albă, apoi adăugați treptat 50ml de ulei.
Pas 4
Puneți piureul de dovleac, amestecați.
Pas 5
Adăugați 170g de făină și 1 linguriță praf de copt.
Pas 6
Amestecați bine cu un tel sau mixer, până compoziția este uniformă și fără cocoloașe.
Pas 7
În alt bol puneți iarăși 2 ouă, 125g de zahăr, un vârf de linguriță sare și 1 linguriță de vanilie.
Pas 8
Mixati până se face spumă albă compoziția și treptat turnați 50ml de ulei.
Pas 9
Puneți 160g de iaurt/kefir, observați că al meu este ceva mai lichid, așa recomand să-l alegeți.
Amestecați bine.
Pas 10
La final adăugați 130g de făină, 1 linguriță praf de copt și 40g de cacao.
Pas 11
Amestecați bine cu telul sau mixerul până compoziția este uniformă și fără cocoloașe.
Pas 12
Acum avem 2 aluaturi - cu dovleac și cacao.
Așterneți cu hârtie de copt o tavă de 24-26cm în diametru.
Pas 13
Puneți în mijlocul tăvii 2 linguri de aluat cu cacao.
Pas 14
Exact în mijloc și deasupra aluatului de cacao, puneți 2 linguri de aluat cu dovleac.
Pas 15
Continuați să puneți alternativ 2 și 2 linguri din fiecare aluat, exact în mijlocul stratului anterior.
Nu îl întindeți, nu scuturați, aluatul singur se dispersează dinspre mijloc spre margini.
Pas 16
La final veți obține așa o prăjitură zebra cu dovleac și cacao, în straturi, foarte colorată și frumoasă.
Pas 17
O coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, timp de 50-60 de minute. La final puteți face testul scobitorii, pentru a fi siguri că nu-i crudă în mijloc.
Lăsați să se răcească complet.
Pas 18
Și o secțiune mai aproape - foarte fragedă, moale, aromată, delicioasă!
Poftă Bună!
Cantitate:
10 portii
(tavă de 24 sau 26cm)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)