Ingrediente
●
Galbenusuri de ou
2 buc
●
Coniac/brendy
1 lingura
optional
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Unt
45 g
unt moale la temperatura camerei
●
Faina alba calitate superioara
500 g
●
Ulei de floarea soarelui
1 l
pentru prajit
●
Zahar pudra
2 linguri
plus daca vreti cu ceva sa le umpleti - gem, etc.
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Laptele cald se amesteca cu zaharul si drojdia.
2
Apoi se adauga galbenusurile, coniacul, vanilia si sarea -amestecati bine totul cu un tel.
3
Adaugati untul, putin il agitati si desfaceti.
4
Si ultima este faina - amestecati bine aluatul cu un tel sau lingura.
5
Aluatul astfel format il treceti pe masa pudrata cu faina si il framantati putin pana se uniformizeaza.
7
Acoperiti cu capac sau prosop si lasati 1 ora sa creasca.
8
In acest timp taiati din hartie de copt 20-30 de patrate - cam 10x10cm - o sa vedeti mai jos pt ce sunt.
9
Dupa 1 ora aluatul creste cam asa.
10
Il taiati in 20-30 de bucati mici.
11
Formati din ele bile uniforme si le puneti pe bucatile de hartie taiate mai sus.
Lasati 1 ora, acoperite cu prosop, sa creasca bine.
12
Cand trece timpul, turnati uleiul intr-un ceaun sau tigaie adanca, il lasati sa se incinga.
Luati atent cate o hartie cu bila de aluat crescuta si o rasturnati usor in baia de ulei.
13
Puneti prima gogoasa si dupa ea vedeti cand adaugati urmatoarele - aici inca nu este timpul.
14
Cand incepe sa se rumeneasca si sa faca spume puteti adauga si alte gogosi, pana au loc.
15
Dati focul sa fie mediu si le rumeniti bine pe ambele parti.
Sa aveti grija pentru ca se fac foarte repede.
16
Dupa ce se fac le scoateti pe o farfurie asterunta cu servetele, sa mai absoarba din ulei.
17
Le puteti umple cu gem sau crema preferata - aveti nevoie de o seringa speciala de cofetarie si un pos.
18
Aici aveti si sectiune - eu le-am pus niste crema de lapte.
19
Dar puteti sa le serviti si asa simple, cu zahar pudra deasupra.
Sunt deosebite si chiar merita incercate - chiar daca vedeti aici mai multi pasi reteta nu este complicata - doar am incercat sa detaliez ca sa va fie mai clar..
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(20 bucati)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (49 voturi)