Ingrediente
●
Lapte batut/iaurt/chefir
250 ml
●
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
+ 100ml ulei pt prajit gogosile
●
Esenta de vanilie
1 buc
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol mic turnati laptele batut si adaugati bicarbonatul de sodiu, amestecati si lasati 10 minute.
Pas 2
Oul se amesteca bine cu sarea, zaharul si uleiul.
Pas 3
Adaugati amestecul de oua la cel de lapte batut - tot aici adaugati si vanilia, mixati.
Pas 4
La urma puneti faina si amestecati cu o lingura.
Pas 5
Observati ca aluatul este destul de moale si lipicios - dar nici intr-un caz nu mai adaugati faina.
Pas 6
Sunt 2 optiuni aici - lucrati pe masa unsa cu ulei, bineinteles va ungeti si mainile.
Sau presarati faina pe masa si il lucrati in faina, eu am facut asa - am presarat masa cu faina mai multa, ajutandu-ma cu lingura am scos aluatul pe masa si usor l-am framantat.
Pas 7
La framantat am avut ajutor :)
Important aici sa intelegeti ca trebuie adunat aluatul cu putina faina, nu framantat pana devine nelipicios si tare - deci il lucrati cu mainile efectiv jumate de minut, atat cat sa faceti o bila de aluat. Lasati sa se odihneasca 5-10 minute.
Pas 8
Il intindeti intr-o foaie de aproximativ 6-7 mm grosime si taiati cu paharul forme rotunde.
Pas 9
Fiecare cerc il taiati cu cutitul de 4 ori pe lateral, asa ca sa lasati mijlocul netaiat.
Pas 10
Incingeti bine uleiul intr-o tigaie.
Atentie! - Ulei trebuie sa fie ca pt prajit - nu baie de ulei ca la gogosile clasice.
Puneti gogosile in tigaie si le prajiti la foc mic, cu conditia sa fie uleiul foarte bine incalzit cand le adaugati in tigaie.
Pas 11
Aveti grija ca se fac foarte repede, stati pe langa ele si le intoarceti cand observati ca s-au rumenit pe o parte.
Pas 12
Le scoateti pe o farfurie asternuta cu servetele de hartie, sa absoarba excesul de ulei.
La fel faceti inca 1-2 ture de gogosi, depinde cat de mare aveti tigaia. Mare atentie sa nu le prajiti la foc prea mare, sa reuseasca sa se coaca si inauntru.
Pas 13
Optional, la servire, le puteti presara cu zahar pudra.
Pas 14
Mi-a placut mult faptul ca se pot rupe "petale" din fiecare gogoasa si bineinteles le serviti cu gemul preferat.
Pofa Buna!
Cantitate:
1000 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)