Ingrediente
●
Zahar
300 g
pentru umplutura de brânză
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Zahar
2 linguri
pentru sosul de ciocolată
●
Lapte de vaca
4 linguri
sau smântână
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparați clătitele, după rețeta de la aluatul de clătite.
Pas 2
Amestecați bine brânza de vaci cu zahăr, ouă și esență de vanilie.
Pas 3
Într-o tavă pentru cuptor, așterneți o foaie de clătită.
Pas 4
Foile de clătite le puteți tăia în 2 jumătăți ca să fie clătitele mai mici, dacă le vreți mari și groase nu le tăiați în jumătăți. Pe marginea clătitei puneți o lingură de amestec de brânză de vaci.
Pas 5
Rulați clătitele, procedeul de rulare este asemănător cu cel de la sarmale.
Pas 6
Așezați clătitele uniform în tavă, puneți între ele bucățele mici de unt și turnați aproximativ 100 ml de apă sau smântână lichidă.
Pas 7
Acoperiți clătitele cu o altă foaie de clătită și puneți tava la cuptor, aproximativ 30-40 de minute la temperatura maximă.
Pas 8
După ce s-a topit untul bine și s-a pătruns în clătite, scoateți tava de la cuptor.
Pas 9
Pregătiți sosul de ciocolată, amestecați bine 2 linguri de cacao cu 2 linguri de zahăr și 4-5 linguri de lapte, să nu fie cocoloașe. Puneți la foc mic și amestecați continuu până se dizolvă zahărul și începe să fiarbă, stingeți focul.
Clătitele se servesc fierbinți/calde cu sos deasupra, sau fără (pentru mămici care alăptează sau copii mici).
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(aproximativ 4-5 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)