Ingrediente
●
Zahar
300 g
pentru umplutura de branza
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Zahar
2 linguri
pentru sosul de ciocolata
●
Lapte de vaca
4 linguri
sau smantana
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Preparati clatitele, dupa reteta de la aluatul de clatite.
Pas 2
Amestecati bine branza de vaci cu zahar, oua si esenta de vanilie.
Pas 3
Intr-o tava pentru cuptor, asterneti o foaie de clatita.
Pas 4
Foile de clatie le puteti taia in 2 jumatati ca sa fie clatitele mai mici, daca le vreti mari si groase nu le taiati in jumatati. Pe marginea clatitei puneti o lingura de amestec de branza de vaci.
Pas 5
Rulati clatitele, procedeul de rulare este asemanator cu cel de la sarmale.
Pas 6
Aranjati clatitele uniform in tava, puneti intre ele bucatele mici de unt si turnati aproximativ 100 ml de apa sau smanatana lichida.
Pas 7
Acoperiti clatitele cu o alta foaie de clatita si puneti tava la cuptor, aproximativ 30-40 de min la temperatura maxima.
Pas 8
Dupa ce s-a topit untul bine si s-a patruns in clatite, scoateti tava de la cuptor.
Pas 9
Pregatiti sosul de ciocolata, amestecati bine 2 ling de cacao cu 2 lnguri de zahar si 4-5 linguri de lapte, sa nu fie cocoloase.Puneti la foc mic si amestecati continuu pana se dizolva zaharul si incepe sa fiarba, stingeti focul.
Clatitele se servesc fierbinti/calde cu sos deasupra, sau fara(pentru mamici care alapteaza sau copii mici).
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(aproximativ 4-5 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)