Clatite de ovaz si gris
Va spuneam eu mai inainte ca imi plac mult retetele rusesti de clatite - ei sunt mesteri in diverse retete de caltite deosebite, gustoase si aratoase. Asa si aceasta reteta mi-a atras atentia in primul rand ca este din fulgi de ovaz, si ca avea foarte multe pareri pozitive pe forumul unde am gasit-o.
Mi-au iesit niste clatite minunate! Putin groase, gustoase, moi dar in acelasi timp si usor grunjoase de la fulgii de ovaz. In plus se prepara simplu, doar sa aveti grja ca trebuie inmuiati fulgii de ovaz si grisul 2 ore inainte de a prepara clatitele.
Cu siguranta le voi mai face, Sofiei i-au placut mult si inca o metoda de a gati sanatosii fulgi de ovaz.
Ingrediente
●
Fulgi de ovaz
1 pahar
de 250ml
●
Lapte batut/iaurt/chefir
500 ml
●
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol puneti fulgii de ovaz si grisul.
Pas 2
Adaugati kefirul, amestecati bine cu un tel si lasati sa se inmoaie timp de 2 ore.
Pas 3
Dupa acest timp adaugati restul ingredientelor si amestecati din nou bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Pas 4
Incingeti bine o tigaie, o ungeti cu o pensula cu putin ulei si turnati cate 1 lingura mare de aluat in tigaie.
Se coc la foc mediu, cand incep sa iasa bule de aer si nu mai sunt portiuni lichide la suprafata le intoarceti pe partea cealalta.
Pas 5
Se rumenesc frumos pe ambele parti.
Pas 6
Astfel faceti tot aluatul, tigaia nu o mai ungeti cu ulei deloc(am folosit tigaie teflonata).
Pas 7
Si gata, sunt bune calde si reci servite cu orice va place - dulceata, gem, smantana, miere, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
15 buc
(aproximativ)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
120 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)